Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

Nyhedsbrev juni 2017

Det er sommer, det er sol og det super.
De første modige vandhunde kaster sig i bølgen den blå. Lige om lidt bliver studenterhuerne sat på de smukke unge mennesker, for derefter at blive skrevet, tegnet og måske hakket i. Sommeren ligger for vores fødder, og vi begynder at længes efter vores sommerferie. Længsel fylder også rigtigt meget i juni måneds første film, hvor den unge pige Maddy p.g.a. sygdom ikke kan forlade sit hermetisk lukkede hjem. Tør hun risikere alt for at mærke vinden på sit ansigt, dufte til en blomst og måske få et kys af nabodrengen Olly?


PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR’S REVENGE
DANMARKSPREMIERE
1/6 + 4/6 – 5/6 + 15/6 – 17/6 2D
2/6 – 3/6  3D

Hele 6 år har vi ventet på fortsættelsen af action-eventyret “Pirates of the Caribbean”. Nu er den her i form af ”Salazar's Revenge”, hvor piratkaptajn Jack Sparrow oplever at ulykkesvindene blæser endnu stærkere. Hans gamle nemesis, kaptajn Salazar, er nemlig undsluppet fra Djævlens Triangel med sin besætning af spøgelsespirater, og de har kun én dagsorden: At dræbe hver eneste pirat på havets overflade – inklusive Jack Sparrow. Jacks eneste håb om overlevelse er at finde et magtfuldt artefakt – det legendariske ”Trident of Poseidon – der giver sin besidder total kontrol over havene.


ALT ELLER INTET - DANMARKSPREMIERE
1/6 – 3/6 + 5/6

Hvad nu hvis du levede dit liv lukket inde i din egen lille klokke? Hvis du ikke måtte røre noget i den virkelige verden udenfor dine vinduer? Aldrig trække frisk luft, føle solen i ansigtet eller… kysse nabodrengen? Maddy er en klog, nysgerrig og fantasifuld 18-årig pige, der lider af en sygdom, der gør, at hun ikke må forlade sit hermetisk lukkede hjem. Men der skal mere til at stoppe nabodrengen Olly. De kommunikerer med sms’er, ser på hinanden gennem ruden og skaber et dybt bånd. Maddy er desperat for at opleve verden udenfor og sammen med Olly, er hun villig til at ofre alt. Også selvom det betyder at risikere at miste alt.


MÅNENS VOGTER
3/6 – 5/6 + 17/6 – 18/6 + 24/6 – 25/6

På en lille planet fyldt med eventyrlige væsener, bliver den naturlige orden opretholdt af solen og månen og deres vogtere. Ved et tilfælde bliver den generte faun Mune udpeget til at være Månens Vogter. Leeyon have udset sig den titel, og bliver virkelig sur over afgørelsen. Så sur, at han i samarbejde med underverde­nens hersker, Necros, stjæler solen og skaber kaos og mørke på planeten. Alles øjne er nu rettet mod den stakkels Mune, der ved et uheld mister månen, og uden både sol og måne sættes hele planeten i fare. Nu er det op til Mune at genskabe balance mellem lys og mørke på planeten, og med hjælp fra solens vogter, Sohon, og vokspigen Glimt, begiver han sig ud på en farlig rejse for at redde solen og månen tilbage.


DEN BEDSTE MAND – BIOGRAFKLUB DANMARK
6/6 SNIGPREMIERE
15/6 – 22/6 + 24/6 – 25/6 - DANMARKSPREMIERE

”Den bedste mand” er historien om den legendariske danske bokser Jørgen ”Gamle” Hansen og hans kone Hanne. Vi møder Jørgen i slutningen af 1970’erne, hvor de fleste har dømt ham færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset. Kun én ting holder sammen på det hele. Hans elskede Hanne – manager og kone i ét. Og da Hanne beslutter, at familien Hansen skal lægge hus til promoter Mogens Palles nye afrikanske boksehåb Ayub Kalule, spirer et uventet venskab, og takket været sin nye ven og sparringspartner begynder Jørgen langsomt at genvinde troen på sig selv. Da han stik mod alle odds tilbydes en EM-titelkamp mod den frygtindgydende englænder Dave ”Boy” Green, der kan redde både karrieren og familiens hjem, må han se sin største fjende i øjnene én gang for alle: En panisk rædsel for at bokse… Vises den 20.+21/6 med danske undertekster


THE BEATLES: SGT. PEPPER 50 ÅR - DANMARKSPREMIERE
7/6 – 10/6

THE BEATLES: SGT. PEPPER 50 ÅR dykker ned i de tolv måneder fra august 1966 til august 1967, der blev skelsættende for The Beatles karriere. Et år, hvor de ikke længere var verdens førende turné-rockband, men i stedet udartede sig til verdens mest nyskabende kunstnere. En periode med ekstrem kreativitet og en regulær genfødsel, hvor de omfavnede både Swinging London, avantgarde, LSD og The Summer of Love. Resultatet blev skabelsen af deres nye alter ego, Sgt. Pepper. Alan G. Parker skærer ind til benet ved at interviewe tidligere ansatte, musikere, familiemedlemmer og journalister, som alle var til stede under skabelsesperioden. Deres historier understøttes af et omfangsrigt arkivmateriale, hvoraf meget ikke er set siden det oprindeligt blev transmitteret. Resultatet er en grundig eksamination af, hvorfor bandet stoppede med at turnere, indholdet af sangteksterne og hvordan albummet blev til og optaget på det legendariske Abbey Road Studio.


BAYWATCH – DANMARKSPREMIERE
8/6 – 12/6 + 14/6

Komedien 'Baywatch' er en filmatisering af den kendte tv-serie af samme navn. Her møder vi livredderen Mitch Buchannon (Dwayne Johnson), der tager en ny flabet rekrut (Zac Efron) under sine vinger. Sammen skal de danne et nyt hold af livreddere. Men det umage par skal ikke kun redde nødstedte badenymfer. De opdager nemlig, at en superskurk truer standen og fremtiden for bugten, og sammen tager de kampen op. Der er masser af action, smækre strandsild og lækre strandløver.


OPERABIO - ROSENKAVALEREN
11/6

The Mets første nyproduktion af Rosenkavaleren siden 1969 byder på Renée Fleming og Elīna Garanča i spidsen – og James Levine på dirigentpodiet.
Strauss mest populære opera havde premiere i Dresden, 1911. Handlingen kredser om Baron Ochser, en lavadelig skørtejæger med konstant bule i bukserne, der skal forloves med den yndige Sophie, en smuk marskalinde og hendes meget yngre elsker – Rosenkavaleren. Rosenkavaleren er en romantisk komedie med psykologisk finesse, smægtende valsetoner, forviklinger og intriger sat i scene, for at kærligheden kan sejre. Der kan købes/reserveres billetter til operabio med rabat (125 kr.) ved køb af 5 forestillinger - samlet pris 850 kr. Rabatten tilbagebetales ved fremvisning af kvitteringer. OBS: Vig Bio café har åbent - der må ikke medbringes egne drikkevarer hverken i foyer eller sal.

                            
GREASE - 13/6

 


THE MUMMY
22/6 – 24/6 + 26/6 – 28/6

Den moderne fortolkning af den velkendte historie, har Tom Cruise i hovedrollen som Nick Morton. Sammen med sin deling er han taget til den irakiske ørken for at finde en gruppe terrorister. Da de ankommer til bunkeren, viser det sig, at de formodede terrorister er simple gravrøvere, der alle er døde af mystiske årsager. Soldaterne opdager hurtigt, at bunkeren i virkeligheden er et gammelt gravkammer, og Nick bevæger sig alene dybt ind i de lange gange. Her finder han en sort jern-sarkofag, som gruppen tager med sig. Det skulle de aldrig have gjort. For i sarkofagen ligger en årtusind gammel dronning. Hun fik aldrig forløst sin skæbne, og nu vækkes hun til live igen, mere ondsindet end nogensinde før.


GRUSOMME MIG 3 - DANSK TALE
29/6 – 9/7

Filmen 'Grusomme mig 3' er tredje film i serien om Gru og hans tre adoptivdøtre.
I ”Grusomme Mig 3” møder vi den nye superskurk og tidligere barnestjerne Balthazar Bratt, der er fuldstændig besat af den figur, han spillede i 80’erne, og han skal snart vise sig snart at være Grus sværeste modstandere til dato. Samtidig møder Gru også møde sin hidtil ukendte tvillingebror Dru.


DU FORSVINDER - BIOGRAFKLUB DANMARK
29/6 – 30/6

 ”DU FORSVINDER” er et stort bevægende og tankevækkende dansk drama, baseret på Christian Jungersens bestseller, med Trine Dyrholm og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollerne, instrueret af Peter Schønau Fog, der også stod bag ”Kunsten at græde i kor”. I de kommende år vil en af de største udfordringer vi vil stå overfor være, at hjerneforskningen omskriver vores ide om, hvad det vil sige at være menneske. Vi bliver simpelthen tvunget til at nytænke hvordan vi opfatter verden, hvordan vi dømmer vores egne og andres handlinger og ikke mindst hvem vi selv er. Mia er gift med den succesrige skoleleder Frederik, der afsløres i at have begået et alvorligt underslæb. Har han gjort det af egen fri vilje? Eller er han blevet ramt af en personlighedsændring på grund af en hjernesvulst? Mia forsøger desperat at finde ud, hvad der er sket og hvilken mand hun egentlig er gift med, og hun vil gøre alt for at redde sit ægteskab og sin familie. Men hvis Mias tre lykkeligste år var sammen med Frederik, mens han var hjerneskadet, hvem var hun så gift med før? ”DU FORSVINDER” er en film om at miste fodfæste, og sætter fokus på spørgsmålet om vi har en fri vilje eller er styret af hjernens kemi.


STUDENTERGILDE
Nu er det tid for studentergilder. Kender du en sød student, du gerne vil glæde, kan vi anbefale et gavekort til Vig Bio. Du kan – nemt og bekvemt – købe gavekortet på Vig Bios hjemmeside. Der er altid film, popcorn og sodavand med i pakken. Derudover kan du bestemme, om den glade modtager skal have mulighed for at invitere 1, 2 eller 3 venner med i biffen. Helt sikkert en gave der vækker glæde.

Café Vig Bio
Lækker mad før filmen? Eller efter filmen? Eller bare fordi du trænger til forkælelse? Besøg Vig Bios café, der har masser af lækkerier at vælge imellem. Se mere her

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke