Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV AUGUST 2018          

Kan du holde varmen? Ellers kig ind og se den nye, hotte komedie ”BOOK CLUB”, hvor fire skønne veninders møde med den meget erotiske bestseller ”Fifty Shades of Grey” i den grad får varmet op under dem. Der er lagt i kakkelovnen til en af sommerens mest veloplagte komedier..
Ikke bare i filmens, men også i virkelighedens Vig Bio, sker der romantiske ting. Et par mødtes i biografen, frieriet fandt sted i salen og i august har det kommende brudepar lejet salen til deres bryllup. Vig Bio ønsker stort tillykke <3

Spioner, action og masser af humor er der også masser af i august måned – tre meget forskellige versioner: MISSIONS IMPOSSIBLE 6 – FALLOUT, THE SPY WHO DUMPED ME og animationsfilmen DE UTROLIGE 2. Også inden for musikkens verden byder vi på forskellige genrer – pop og opera - i henholdsvis MAMMA MIA: HERE WE GO AGAIN og MARIA AF CALLAS.

Vig Bios navn har desværre været brugt på både Facebook og SMS-tilbud, med opslag/tilbud om en biograftur til 9 kr. til vores biograf. Dette er fup, og vi fraråder dig stærkt til IKKE at trykke på linket! Har du allerede gjort dette anbefaler vi, at du spærrer dit kort med det vuns.

I august er der tilmed mulighed for at se film helt gratis. Den 2/8 er der børneforestilling i biografen, den 3/8 er der Open Air film ved et Geopark festival arrangement og den 10/8 byder vi på Open Air på Peterspladsen i Vig by. Vi glæder os til at se dig :)

 

DEN SKYLDIGE   
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/8 + 4/8

Den nervepirrende danske thriller ”Den skyldige” følger politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, står Asger tilbage med få spor, en potentielt dødbringende sag og tiden imod sig. Med sin telefon som eneste redskab, går han ind i jagten på kvinden og hendes kidnapper. Men snart går det op for Asger, at forbrydelsen er større, end han først havde regnet med. Jakob Cedergren er fantastisk i den altoverskyggende hovedrolle som en desperat mand, der selv kæmper med en række dæmoner. Filmen blev hyldet på filmfestivalen Sundance i USA, hvor den modtog publikumsprisen og fik stor ros af anmelderne.

COCO – GRATIS BØRNEFORESTILLING kl. 14
2/8

12-årige Miguel bor sammen med sin store familie ude på landet i Mexico. Selvom hans familie har et indædt forbud mod musik, drømmer Miguel om at blive en berømt musiker som hans idol Ernesto de la Cruz. På De Dødes Dag opdager Miguel et mysterium, der bringer ham til De Dødes Land. Undervejs møder han den charmerende charlatan Hector og sammen tager de på et fantastisk eventyr, for at løse den sande historie om Miguel’s familiehistorie. Et spændende og rørende eventyr der fører til en meget anderledes familiesammenkomst.

MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN 
2/8 – 3/8  + 27/8

Find det gode humør frem for nu skal der synges og danses igen! Filmen 'Mamma Mia 2: Here We Go Again!' er efterfølgeren til filmatiseringen af den utrolig populære musical fra 2008. Der er gået ti år, og på den græske ø Kalokairi driver Sophie sin mors villa. Hun er gravid med Huds barn, og sammen med sine veninder begynder hun at grave i sin mors fortid. Hun vil vide mere om, hvordan Donna kom til øen, hvordan hun mødte de tre fædre og hvordan hun klarede at være alenemor samtidig med at hun drev sit feriested. Filmen bevæger sig frem og tilbage i tiden og fortæller, hvordan relationer, der blev skabt i fortiden, har indflydelse på nutiden. Og så får Sophie et uventet besøg fra en person, hun aldrig før har mødt: hende bedstemor, Ruby Sheridan (Cher).

MISSION: IMPOSSIBLE FALLOUT
2/8 – 7/8 + 9/8 – 13/8 DANMARKSPREMIERE

Tom Cruise er med sædvanlig storslået action, livsfarlige stunts og humor tilbage i rollen som IMF-agenten Ethan Hunt - for sjette gang. Da en IMF-mission mislykkes, står verden over for nogle alvorlige konsekvenser, da nogle atomvåben ender i de forkerte hænder. Ethan Hunt påtager sig at opfylde den oprindelige opgave. Men midt i missionen begynder CIA at sætte spørgsmålstegn ved hans loyalitet og motiver. Ethan og hans team befinder sig nu i et kapløb med tiden, jaget af både snigmordere og tidligere allierede, mens de forsøger at forhindre en global katastrofe.

DEN BEDSTE MAND – GRATIS OPEN AIR FORESTILLING i Høve. Husk at medbringe stol.
3/8
”Den bedste mand” er historien om den legendariske danske bokser Jørgen ”Gamle” Hansen og hans kone Hanne. Vi møder Jørgen i slutningen af 1970’erne, hvor de fleste har dømt ham færdig i boksning. Han er bange for at gå i ringen, hans krop er slidt, og banken truer med at tage huset. Kun én ting holder sammen på det hele. Hans elskede Hanne – manager og kone i ét. Og da Hanne beslutter, at familien Hansen skal lægge hus til promoter Mogens Palles nye afrikanske boksehåb Ayub Kalule, spirer et uventet venskab, og takket været sin nye ven og sparringspartner begynder Jørgen langsomt at genvinde troen på sig selv. Da han stik mod alle odds tilbydes en EM-titelkamp mod den frygtindgydende englænder Dave ”Boy” Green, der kan redde både karrieren og familiens hjem, må han se sin største fjende i øjnene én gang for alle: En panisk rædsel for at bokse… Som en del af Geoparkfestivalen inviterer Høve til foredrags- og filmaften i Ole Olsens ånd. Kl. 21.45 fremvises filmen på Hjemmeværnsgården, Veddingevej 1, Høve. Se hele programmet her.

 

LANDET AF GLAS 
5/8

Skøn dansk fantasyfilm for hele familien. Jas, der bor på et nedlagt gartneri sammen med sin far, der er lastbilchauffør og ofte er væk, opdager en dag en pige og en gammel dame, der skjuler sig i laden. De hedder Neia og Alva, har underligt tøj på og vildt hår og fortæller, at de boede inde i skoven men at de ikke kan vende tilbage. Jas vil gerne hjælpe dem og betror sig til sin bedste ven Isak. Kort efter møde kommer et par agenter fra en hemmelig efterretningstjeneste til gården og begynder at stille en masse spørgsmål. Jas og Isak opdager, at der er krybskytter i skoven, der jager efter en meget sjælden og kostbar genstand, der kan sælges ulovligt på nettet til svimlende summer, Elverfolkets helbredende perle… Nu starter en vild jagt for at redde Jas’ nye venner. Spændende, sjov og lidt uhyggelig…

BOOK CLUB
8/8 FORPREMIERE    LIVSNYDERAFTEN
9/8 – 19/8 + 25/8 + 29/8 DANMARKSPREMIERE

I den vidunderlige, varme komedie 'Book Club' møder vi fire modne veninder, der har kendt hinanden i over 40 år. Kvinderne lever vidt forskellige liv. Diane (Diane Keaton) er lige blevet enke efter 40 års ægteskab, Vivian (Jane Fonda) nyder uforpligtende forhold til sine mange mænd, Sharon (Candice Bergen) arbejder sig igennem en årtier lang skilsmisse, og Carols (Mary Steenburgen) ægteskab er i krise. De travle veninder holder kontakten ved lige via en månedlig bogklub, og da den erotiske bestseller ”Fifty Shades of Grey” bringes på banen, sætter romanens frække indhold venindernes egne romantiske situation – eller mangel på samme - på dagsordenen. Kvinderne bliver hurtigt opslugt af Christian Grey og det sexede husmorporno-univers. Sammen tager de på en humoristisk rejse, der byder på både ny og gammel kærlighed. Overfor de fire store skuespillerinder i hovedrollerne, spiller Hollywood-stjerner som Andy Garcia, Richard Dreyfuss og Don Johnson det grå guld, der stadig kan levere. På livsnyderaftenen-Forpremieren den 8/8 åbnes døren kl. 17.00 til velkomstdrik. Kl. 17.30 Forret + hovedret, serveres i Café og foyer ekskl. drikkevarer. Kr. 275,- Kl. 19.00 Film Mulighed for køb af kaffe/kage m.v. efter filmen.

10/8   SÅ LÆNGE JEG LEVER GRATIS OPEN AIR FORESTILLING på Peterspladsen i Vig. Ca. 21.00. Husk at medbringe stol.
Biografien ”Så længe jeg lever” handler om den folkekære danske sanger og sangskriver, John Mogensen. Vi følger ham fra barndommen til hans første gennembrud som 29-årig, da han får enorm succes som en del af sangkvartetten Four Jacks, der også talte navne som Poul Rudi, Otto Brandenburg og Bent Werther. Derefter går han lidt i glemmebogen, indtil det næste store gennembrud i 1971, hvor ”Der er Noget galt i Danmark” bliver et kæmpe hit. Historien fokuserer på sangeren, hans kone Ruth og deres omtumlede ægteskab, der var fyldt med lidenskab, kaos, bajere og ikke mindst musikken, der var Johns helt store passion. Men Johns kamp med sin egen perfektionisme og søgen efter det absolutte, ender med at æde ham op indefra.

THE SPY WHO DUMPED ME   DANMARKSPREMIERE
16/8 – 26/8

Audrey og Morgan er 2 trediveårige bedste veninder fra Los Angeles. Da Audreys ekskæreste en dag dukker uanmeldt op i hendes lejlighed – tæt efterfulgt af et hold snedige snigmordere - bliver de meget imod deres vilje indblandet i en international sammensværgelse. En sammensværgelse, der sender duoen ned gennem Europa, på flugt fra førnævnte snigmordere og en mistænkelig-men-charmerende britisk agent, alt imens de forsøger at lægge en plan og redde verden. Hovedrollerne i actionkomedien spilles af Mila Kunis og Kate McKinnon, der begge har været med i flere komediefilm som Bad Moms og Girls Night Out.

MARIA AF CALLAS    DANMARKSPREMIERE
23/8 – 24/8 + 26/8

I Tom Volfs dokumentarfilm ”Maria by Callas” hører vi historien om Maria Callas’ liv og karriere fortalt med hendes egne ord. Det er historien om den mest feterede sopran i operaverdenen, der selv over 40 år efter sin død i 1977, er et ikon for millioner af fans. Det centrale i fortællingen er kampen mellem kvinden og personen Maria og stilikonet, jetset-dronningen og operastjernen Callas. Hendes ulykkelige forhold til skibsrederen Aristoteles Onassis, hendes vokale deroute, og hendes død som en ensom 53-årig fortælles gribende gennem en filmisk mosaik af interviewklip, nyhedsindslag, private smalfilmsoptagelser og personlige breve. En stor del af materialet har aldrig tidligere været offentliggjort, mens andet er blevet restaureret og farvelagt. Filmen er resultatet af instruktørens årelange fascination af Callas som kunstner og person, og hans research hos de mennesker, som var tæt på hende. Filmen er en hyldest til kvinden og hendes formidable stemme. Heldigvis skal vi ikke må nøjes med korte glimt af den stemme, det hele handler om, men derimod kan vi nyde en lang række optagelser af hele arier fra nogle af de mest centrale operaer i Callas’ repertoire.

DE UTROLIGE 2
25/8 + 26/8  FORPREMIERE
30/8 – 31/8 + 1/9 – 2/9 DANMARKSPREMIERE

I “ DE UTROLIGE 2”” bliver Mr. Incredible og Elastigirl tvunget til at tilbringe tid væk fra hinanden. Helen (Elastigirl) skal på en vigtig superhelte-mission for at bringe superheltene tilbage, mens Bob (Mr. Incredible) kæmper sig igennem det ”normale” hverdagslivs heltegerninger derhjemme sammen med børnene Violet, Dash og ikke mindst den lille baby Jack-Jack, hvis superkræfter begynder at træde mere og mere frem. Missionen støder alvorligt på grund, da en ny superskurk dukker op. Skurkens geniale og farlige plan truer alt og alting, men familien Parr viger ikke tilbage for en udfordring. ”DE UTROLIGE 2” indeholder sekvenser med blinkende lys, der kan påvirke gæster, der er disponeret for div. lysfølsomme reaktioner.

ORDETS MAGT
28/8  FORPREMIERE
30/8 - 31/8 + 1/9 – 2/9  DANMARKSPREMIERE

Mønsterbryderen Neïla Salah er en ung fransk kvinde med arabisk oprindelse, der, trods en opvækst under fattige kår, er kommet ind på jurastudiet, hvor hun bl.a. undervises af den brilliante lærer Pierre Mazard. Mazard er en anerkendt underviser, men også en provokatør, der gavmildt deler ud af sine både sexistiske og racistiske holdninger. Efter på det groveste at have ført sig frem overfor Neïla, får Mazard en velfortjent reprimande af universitetets ledelse og tvinges til at coache Neïla op til skolens prestigefyldte konkurrence i retorik på højeste ekvilibristiske niveau. I rollen som Neïla  ses Camélia Jordana, der startede sin karriere som pop-sanger, men som med sin rolle i ”Ordets magt” har fået et velfortjent gennembrud som skuespillerinde. Rollen indbragte hende César prisen for ”Mest lovende skuespillerinde”.

LYKKEPER  DANMARKSPREMIERE  BIOGRAFKLUB DANMARK
30/8 -31/8 + 1/9 – 9/9

Filmen ”LYKKE-PER” er instrueret af Bille August og baseret på den delvist selvbiografiske roman af Henrik Pontoppidan fra 1898. Per flytter fra Jylland, væk fra sin strenge opvækst i et religiøst hjem, og sætter i jagten på lykken sejl mod København for at studere til ingeniør og realisere et energiprojekt, baseret på vind- og bølgeenergi. I hovedstaden får Per kontakt med Ivan fra den rige jødiske familie Salomon, der fascineres af Pers ambitioner og gerne vil hjælpe ham med at føre det ud i livet. Hos familien Salomon får Pers projekt næring, og Per forelsker sig i datteren Jakobe. Hun fascineres af Pers ihærdighed og til sidst må hun give efter for kærligheden. Til trods al sit held og fremgang har Per svært ved at slippe af med barndommens sår, og han frygter, at han nu som voksen vil komme til at gentage faderens adfærd.

HUSK AT DET ER DEN 1. AUGUST BIOGRAFKLUB DANMARK ÅBNER OP FOR KØB AF STORE FILMOPLEVELSER TIL HALV PRIS. Se programmet 2018/2019 her.

 

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke