Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV OKTOBER 2017

Overskriften for oktober måneds film kunne godt være VENSKABER, for det løber som en rød tråd igennem de fleste af vores spændende film. Venskaber af alle slags: Dem der opstår i kampen imod det onde, dem der opstår på trods af de impliceredes negative indstilling til hinanden, dem, der måske bliver til mere end venskab og så de usandsynlige og meget uventede venskaber, der kun vokser sig stærkere og stærkere. Den sidste af slagsen møder du til denne måneds livsnyderaften med filmen ”VICTORIA OG ABDUL”, der fortæller om det utrolige venskab der opstod imellem Dronning Victoria og en indisk tjener. Et venskab der overlevede trods et helt hofs forsøg på at ødelægge det. Måske du selv skulle tage en god ven med i biografen. Særligt til thrillergyset ”SNEMANDEN” kan det anbefales at tage en ven med til at holde i hånden eller gemme dig bagved, når det bliver for uhyggeligt  ;o)

Den 18. oktober holder vi BØF OG BIF på actionfilmen THE FOREIGNER, hvor den hårdslående legende Jackie Chan har hovedrollen. Den 19. oktober har vi forpremiere på den meget roste ”MENS VI LEVER”. Inden filmen er der en unik chance for at møde instruktøren bag filmen Mehdi Avaz, der kommer med en kort indledning.


Efterårsferien byder som altid på masser af sjov og spænding til vores yngste gæster: Legofilmen Ninjago, eventyret ”Den Utrolige Historie om den Kæmpestore Pære” og ikke mindst filmen ”Sikke et Cirkus”, hvor rollelisten består af alle de elskede figurer fra Cirkus Summarum. Som altid er der masser af gode grunde til at søge ind i mørket i Vig Bio og lade dig underholde.


GUD TALER UD – BIOGRAFKLUB DANMARK
1/10 – 11/10

"Gud taler ud" er en skæv, sjov og rørende film, der bygger på Jens Blendstrups selvbiografiske bestseller af samme navn fra 2004. Tiden er 80’erne hvor Jens og hans brødre vokser op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved, Uffe (Søren Malling) - psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underhylere. Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer og huset fyldes af Uffes loyale patienter, der yder ham både moralsk og øldrikkende selskab. Forandringerne truer familiefreden, og på drengeværelserne ulmer oprøret, mens mor Gerd Lillian kæmper ihærdigt for at holde sammen på din familie. Men før sønnerne, Jens, Thomas og Mikkel kan gøre sig frie af undertrykkelsen og blive voksne, må de tage det altafgørende opgør med ”Gud”.  Filmen vises med danske undertekster den 5/10 + 8/10-9/10.


LEGO NINJAGO FILMEN – DANSK TALE
DANMARKSPREMIERE
1/10 + 7/10 + 14/10 – 17/10 + 20/10 - 22/10

Den unge Grønne Ninja Lloyd, kæmper sammen med hans venner for Ninjago City. De er alle hemmelige krigere og LEGO bygmestre. Kung Fu Master Wu, der er lige så vittig, som han er klog,  fører an, da de skal bekæmpe den onde krigsherre Garmadon, den værste fyr nogensinde, der tilfældigvis også er Lloyds far. Den episke kamp mellem far og søn vil sætte Lloyds seje, men lettere udisciplinerede team af moderne Ninjaer på en prøve. De skal nu lære at styre deres egoer, og stå sammen, for at frigøre deres sande kræfter. Lad kampen begynde!


KINGSMAN 2: THE GOLDEN CIRCLE
2/10 – 3/10 + 6/10

I “Kingsman: The Secret Service” stiftede vi bekendtskab med det selvstændige, internationale agentbureau der på højeste niveau og yderst diskret arbejder for, at gøre verden til et sikkert sted. I ”Kingsman: The Golden Circle” står vores helte over for en ny udfordring. Deres hovedkvarter bliver jævnet med jorden og verden holdt som gidsel. Agenterne i Kingsman må nu gøre deres yderste for at redde verden. Undervejs støder de på et allieret spionbureau i USA, der bliver kaldt Statesman, hvis rødder går ligeså langt tilbage som Kingsmans. De to elite enheder indgår et samarbejde for at besejre den nådesløse, fælles fjende. Det bliver et hæsblæsende eventyr, der både tester agenternes styrke og snilde. Filmens roller spilles af bl.a.: Julianne Moore, Halle Berry, Colin Firth, Jeff Bridges, Channing Tatum, Vinnie Jones, Mark Strong, Taron Egerton, Pedro Pascal og Elton John.


DOXBIO – BARNDOM
4/10

Seksstjernet dokumentar af den norske mesterinstruktør Margreth Olin, der i sin nyeste film viser, hvordan det ser ud, når børn får lov at gøre det, de er bedst til: at lege - uden hensyn til læreplaner, læringsmål og andre diktater. Olins sanselige og poetiske film lægger op til debat om det stadig stærkere fokus på, at stadig yngre børn skal tilegne sig akademisk kundskab. "Det tager tid at vokse op. Legen er barnets arbejde", siger instruktøren, og viser os det store i det små.


GENSYNET – DANMARKSPREMIERE
5/10 + 7/10 + 9/10

Claire (Catherine Frot) er en begavet og højt skattet jordemoder, men de moderne hospitalers behov for effektivisering, sætter hendes tålmodige og kærlige tilgang til sine patienter på prøve. En dag modtager hun en opringning fra sin afdøde fars tidligere elskerinde, Béatrice (Catherine Deneuve), der uden videre forsvandt 30 år forinden. Mødet mellem den fornuftige og kloge Claire og den livsglade, ekstravagante og frimodige Béatrice får dem begge til at acceptere livets tilstand og se lidt anderledes på verden. Filmen vises også 5/10 + 7/10


ALDRIG MERE I MORGEN - BIOGRAFKLUB DANMARK
10/10 – 11/10

Tænk, hvis du fik muligheden for at se tilbage på dit liv! Måske er det bedre end du selv tror? Den kendte og aldrende kunstner, Thorvald (Erik Clausen), mener bestemt, at han er både udødelig og uundværlig. Og da hans hjerte en dag holder op med at slå, er han slet ikke parat til at forlade denne verden. En Engel (Bodil Jørgensen) giver ham en sidste chance for som usynlig og fri sjæl at gå rundt blandt sine efterladte i tre dage. Thorvald indser hurtigt, at de ikke reagerer helt, som han havde forventet, og at hans død giver nye muligheder for både den vrede og uforsonlige søn Vincent, den unge kone og hans bitre eks-kone. Vises med danske undertekster den 11/10.


DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE - DANMARKSPREMIERE
12/10 – 22/10 + 28/10

Efterårsferiens største pæredanske eventyr er den skønne animationsfilm om elefanten Sebastian og hans bedste ven, katten Mitcho, der bor i Solby, der er en hyggelig havneby hvor alt ånder fred og lykke, indtil byens elskede borgmester J.B. en dag forsvinder. Viceborgmesteren Kvist pønser på at overtage borgmesterkæden og henlægge Solby i evig skygge. Men på en fisketur fanger Mitcho en flaskepost fra J.B., der skriver, at han er strandet på Den Mystiske Ø. I flaskeposten ligger også et lille bitte frø, som de planter, og i løbet af natten vokser en kæmpestor pære frem! Pæren ombygges til et skib, og i den sejler Sebastian og Mitcho ud på en utrolig rejse for at hente J.B. hjem til Solby. Både store og små vil frydes over jagten på den Mystiske Ø, mødet med De Grusomme Pirater og Den Mekaniske Sødrage. Filmen er baseret på Jakob Martin Strids børnebog af samme navn.


THE FOREIGNER -DANMARKSPREMIERE
12/10 – 17/10 + 22/10
18/10 BØF OG BIF

Denne forrygende action thriller handler om en ydmyg restaurantejer, der har lagt sin barske fortid bag sig. Da hans datter bliver dræbt i et terrorangreb begået af IRA, går han til politiet for at få hjælp, men de afviser at hjælpe ham. Så han må tage sagen i egen hånd for at få den hævn, han fortjener. En katten-efter-musen jagt starter, da han opdager, at en politiker i den irske regering sidder med en vigtig brik for at finde dem, der stod bag. Med legenden Jackie Chan i hovedrollen som den kinesiske restaurantejer, ved vi godt hvad skurkene er oppe imod. Det ved de bare ikke – endnu…..

På BØF OG BIF aftenen den 18/10 serveres der burger i Caféen fra kl. 17.30. Kræver forudbestilling. Billet inkl. 1 burger og 1 drik (fadøl, vand eller vin) 195 kr.


SIKKE ET CIRKUS
ANMARKSPREMIERE
14/10 – 22/10 + 29/10

I cirkus er alt, som det plejer. En hyggelig rodebutik med plads til magi og voksne, der gider lege. Cirkusbarnet Ramona elsker livet i og uden for manegen og ikke mindst sin brogede cirkus familie. Men et spor i sneen og en række mystiske hændelser forstyrrer hendes verdensorden. Nogen holder øje med hende. Men hvorfor? Samtidig begynder hendes elskede far, Cirkusdirektør Kaj, at opføre sig underligt. Han er bange for at blive overhalet af det konkurrerende Cirkus Suverænum og kræver det umulige af sine omgivelser. Da Ramona med hjælp fra alle sine venner kommer på sporet af sin efterfølger, bliver en stor hemmelighed afsløret. En hemmelighed, der vil ændre Ramonas liv for altid… ”Sikke et cirkus” har alle de kendte og elskede ansigter fra Cirkus Summarum på rollelisten.


PARIS MÅ VENTE
8/10

Anne lever i et tilsyneladende lykkeligt liv, men da franskmanden Jacques, der er hendes mands forretningspartner, tilbyder at køre hende fra Cannes til Paris, står hun pludselig ved en skillevej i sit liv. For da hun befinder sig i bilen med den charmerende franskmand på vej gennem Frankrig går det op for hende, at hun ikke lever livet fuldt. Den ellers syv timers køretur bliver pludselig forvandlet til et to dages bekymringsfrit eventyr. Sammen oplever de alt det bedste Frankrig har at byde på af smuk natur, vin, mad og kulturoplevelser, og Jacques vækker Annes lyst til livet…


MENS VI LEVER
19/10 – FORPREMIERE – Inkl. 1 ml. vand og ml. popkorn.
26/10 – 30/10 + 1/11 – 3/11 - DANMARKSPREMIERE

Kristian er nyforelsket og klar til at starte sit liv sammen med Anne. En dag banker det på døren, og udenfor står Tommy. Kristian har ikke set Tommy i årevis og pludselig konfronteres han med en fortid, som han har gjort alt for at glemme. Dramaet "MENS VI LEVER" er inspireret af en autentisk historie og følger fire mennesker, hvis skæbner flettes ind i hinanden efter en fatal ulykke. En ulykke der ændrer deres liv for altid. ”MENS VI LEVER” er brødrene Avaz’ første spillefilm og fik en fantastisk modtagelse ved Cannes Filmfestival i år – bl.a. skrev Soundvenue ”Den mest opsigtvækkende danske filmdebut i årevis imponerer i Cannes”, mens Ritzau skrev ”Dansk debutinstruktør stjæler opmærksomheden i Cannes”.
19/10 - Unik chance for at møde instruktøren bag filmen Mehdi Avaz, der kommer med en kort indledning før filmen.


THE HITMAN'S BODYGUARD- ØNSKEBIO
20/10 – 21/10

Den grovkornede og voldelige action-komedie 'The Hitman's Bodyguard' handler om top-livvagten Michael Bryce (Ryan Reynolds). Efter at have mistet en vigtig kunde, er han blevet degraderet og lever nu af dårligt betalte småjobs. Konen er skredet, og selvom hans evner som bodyguard stadig er uovertrufne, har selvtilliden fået et gevaldigt dyk. I dette lavpunkt i hans karriere kommer han på sin hidtil vanskeligste opgave – både personligt og professionelt. Han får til opgave at beskytte verdens bedste lejemorder, Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), der skal vidne mod en skruppelløs diktator ved krigsforbryderdomstolen i Haag. Spørgsmålet er dog, om de to overhovedet vil kunne samarbejde. Situationen bliver ikke bedre, da Bryces ekskone bliver involveret i sagen.


VORES VINGÅRD I BOURGOGNE - DANMARKSPREMIERE
23/10 – 25/10

Jean har tilbragt de sidste ti år med at rejse rundt i verden. Han har skåret alle bånd til familien og Bourgogne, hvor han er vokset op, og nu hvor han endelig er faldet til ro i udlandet, bliver han kaldt hjem til Frankrig. Hans far ligger for døden. Sommeren er ved at være forbi og årets store begivenhed – druehøsten - giver Jean mulighed for at genforenes med sin søster Juliette og hans bror Jérémie for at finde ud af, hvordan fremtiden skal være for familiens stolte vingård. I løbet af det næste år, hvor vi følger vinproduktionens sæsoner, finder de tre søskende sammen igen i kærligheden og passionen til det ædle håndværk.


SNEMANDEN - DANMARKSPREMIERE
23/10 – 25/10

SNEMANDEN klinger muligvis hyggeligt, men der er intet hyggeligt over filmen, der er baseret på Jo Nesbøs skrækindjagende bestseller.  Sæt derimod et stort fedt U foran, og vi nærmer os stemningen i filmen. Den første sne er faldet og Harry Hole, vicekommissær ved drabsafdelingen, efterforsker en sag om en forsvunden kvinde, efter at hendes halstørklæde findes bundet om en blodig snemand. Det får ham til at frygte, at en seriemorder, der er kendt for ku at slå ihjel på snerige vinterdage, nu er aktiv igen. Med hjælp fra en begavet politiaspirant begynder han at forbinde en række gamle, uopklarede sager med den nye i forsøget på kommer moderen i forkøbet, inden sneen falder igen.


LOGAN LUCKY
26/10 – 28/10

Komedien ” LOGAN LUCKY” handler om minearbejderen og single-faren, Jimmy Logan(Channing Tatum), der sammen med sin bror, en enarmet bartender og ekssoldat ved navn Clyde (Adam Driver), forsøger at bryde familiens uheldigheds-forbandelse. Da Jimmy mister sit job, må han træffe en beslutning. Vil han fortsat være en del af underklassens lønslave-system, eller skal han, Clyde og deres fartglade søster (Riley Keough)  begå et gigantisk kup under årets største NASCAR motorløb, The Coca-Cola 600? De tre Logan søskende vælger sidste løsning. De har endda allieret sig med USA’s ypperste ekspert i at sprænge pengetanke i luften – Joe Bang (Daniel Craig). Der er bare et lille problem – de skal først have ham ud af spjældet… En action-fyldt komedie med et suverænt firkløver som kupmagere.


VICTORIA & ABDUL - BIOGRAFKLUB DANMARK
31/10 – LIVSNYDERAFTEN – FORPREMIERE
2/11 – 6/11 – DANMARKSPREMIERE

elt vidunderlig film om den utrolige og sande historie om det uventede venskab, der opstod i slutningen af dronning Victorias (Judi Dench) lange regeringsperiode. Da den unge kontorassistent Abdul Karim (Ali Fazal) rejser fra Indien for at deltage i dronningens halvtresårsjubilæum, overraskes han over at finde velvilje hos dronningen selv. Samtidig med at dronningen stiller spørgsmål til de begrænsninger hendes position medfører, opbygger de en uventet og hengiven alliance, som hendes hof og inderkreds alle forsøger at ødelægge. Dronningen begynder at se en verden i forandring igennem nye øjne og genfinder sin menneskelighed, efterhånden som venskabet vokser sig stærkere og stærkere.
På Livsnyderaftenen den 31/10 åbnes døren kl. 17.15. Kl. 17.30 er der velkomstdrik. Kl. 18.00 begynder filmen. Kl. 20.00 Forret + hovedret i Café og foyer ekskl. drikkevarer Kr. 265,-. Pris med Biografklub DK rabat kr. 215,-.


Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke