Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV JUNI 2018        

Juni – den første sommermåned. Og som vi dog har haft sommervejr :) Det skønneste vejr, der lokker os ud på terrassen, i haven, på stranden, til solbeskinnede caféborde o.s.v. Men når du er blevet branket nok, er blevet træt af at trække ukrudt op eller har lyst til at flygte indendørs, når aftenens svirrende myg gør sig klar til at tage for sig – så kig ind i Vig Bio og lad dig forlyste. Her kan du møde ikke svirrende, men brølende kryb og kæmper i hele to versioner. Den for de voksne – Jurassic World : Fallen Kingdom - hvor der kæmpes imod arternes udryddelse og den for børnene – Junglebanden – hvor der uddeles koala- og bavianbank. Måneden byder også på rendyrket kvindelist, nervepirrende thrillere, skøn doxbio, herlige komedier, krig, kærlighed og vidunderlig musik. Det sværeste kan blive at vælge ;)

SOLO: A STAR WARS STORY
1/6 – 2/6

Stig ombord i Millennium Falcon og tag med på en rejse til en galakse langt, langt væk i ”Solo: A Star Wars Story”, et eventyr med den mest elskede slyngel i galaksen – den charmerende og fandenivoldske Han Solo. Gennem en række dristige eskapader i en mørk og farlig kriminel underverden, møder Han Solo sin fremtidige copilot, den mægtige Chewbacca og den berygtede gambler Lando Calrissian. Det bliver en overraskende rejse, der vil sætte kursen for en af ​​Star Wars-sagas mest usandsynlige helte. Det er første gang nogenside, at Han Solo bliver portrætteret af en anden skuespiller end Harrison Ford. Science fiction-filmen 'Solo: A Star Wars Story' er den anden film i rækken af Star Wars spin-offs. Forgængeren var Rouge One: A Star Wars Story.

BREATHE – BIOGRAFKLUB DANMARK
1/6 – 9/6 + 12/6

Den succesfulde Robin har hele livet foran sig, da han bliver lammet af polio. Eksperter og læger ønsker at påbegynde behandling og holde ham på sygehuset, men hans hustru Diana nægter at lytte til lægernes råd og beslutter at tage ham med hjem. Med hendes grænseløse hengivenhed, nærvær, humor og beslutsomhed formår hun at skabe rammerne om et liv, hvor Robins handicap pludselig blot bliver en naturlig del af deres forhold og dagligdagen. Sammen nægter de at lade sig fængsle af hans lidelser og skaber et liv omgivet af humor, mod og lyst til livet. ”Breathe” er en hjertevarm film om, hvad mennesker kan, så længe man har kærlighed, ærlighed og ikke mindst masser af latter i livet. En kærlighedshistorie om, hvordan man skal leve sit liv, som om hvert et åndedræt var det sidste…

DEADPOOL 2
2/6 

Spænd hjelmen! Den flabede superhelt Wade Wilson - der efter et forsøg er blevet voldsomt vansiret, men samtidig også har fået superkræfter – er tilbage. Efter at have overlevet et næsten fatalt bøffel-angreb, kæmper den vansirede kantinekok Wilson for at blive byens hotteste bartender, mens han samtidig skal lære at leve med sin manglende smagssans. I sin søgen efter at genfinde livslysten og en flux capacitor, må Wade kæmpe mod ninjaer, Yakuza-mafiaen og en flok seksuelt aggressive køtere, mens han rejser verden rundt for at opdage vigtigheden af familie, venskab og smag. Han finder sin eventyrlyst, samtidigt med at han gør sig fortjent til det eftertragtede kaffekrus med skriften ”Verdens bedste elsker”.

ASKEPOT – OPERABIO FRA THE MET
3/6

Hvis man tænker på Askepot nu om dage, tænker de fleste sikkert på Walt Disneys version. Men faktisk går historien tilbage til Kina i det 9. århundrede - og er blevet brugt i operasammenhæng flere gange. Det er første gang, at The Met sætter denne opera op af Jules Massenet (1842-1912), hvis tekstforfatter Henri Cain (1857-1937) har baseret sin klassiske historie om Askepot på Charles Perraults eventyr fra 1698. To af tiden allerbedste mezzosopraner mødes på scenen når Joyce DiDonato og Alice Coote synger hovedpartierne i denne opfindsomme og overdådige opsætning. Massenet turde i øvrigt aldrig selv være til stede, når hans nye operaer blev spillet første gang. Så da operaen skulle have premiere i Paris i 1899, var han flygtet ud af byen - og fik først dagen efter et telegram, der fortalte om den kæmpemæssige triumf, operaen havde været.

C’EST LA VIE
4/6

Skøn komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem. For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre – ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag. Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, der virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det. Eric Toledano og Olivier Nakache er instruktørduoen, der også stod bag det verdensomspændende mega-hit ”De urørlige”. Den 4/6 er der 20% rabat for medlemmer af Vig Bio.

FÆDRE OG SØNNER  DOXBIO
6/6

En eventyrlig familiekrønike om heste, kvinder, spioner, konger og kunsten at vrikke med ørerne.
Michael og hans far, den gamle hofmarskal Søren Haslund-Christensen er på loftet for at finde skjulte skatte fra fortiden. Bedstefar Henning var berømt opdagelsesrejsende og kulturarvsindsamler blandt mongolske stammer og Michael har hørt rygter om, at Henning levede et hemmeligt dobbeltliv som britisk agent og våbensmugler. Nu vil han finde ud af, om det er sandt. Han vil også gerne have tid sammen med sin far, for Sørens helbred skranter og tiden er knap.
Han får lokket sin far med på eventyr – som de har været så mange gange tidligere i deres liv – på en rejse i farfarens fodspor tilbage i tiden til en historie om kærlighed og afsavn og et storslået spionkomplot, der involverer både farfar Henning og mægtige imperiers kamp om verdensherredømmet. Medlemmer af DOX-BIO får 20% rabat ved forvisning af medlemskort. Ældresagens-medlemmer får 20% rabat på egen og ledsagers billet

JURASSIC WORLD: FALLEN KINGDOM 
DANMARKSPREMIERE
7/6 – 17/6

Fire år efter, at temaparken Jurassic World blev lukket, vender Owen og Claire tilbage til Isla Nublar for at redde dinosaurerne. De har opdaget, at den ellers sovende vulkan på øen nu er aktiv og i udbrud og truer med at udrydde alt liv der. Undervejs sætter Owen sig for at finde Blue, hans ledende raptor, og opdager samtidig en større forbryderisk sammensværgelse, der kan forstyrre den naturlige orden på hele planeten. Chris Pratt og Bryce Dallas Howard spiller igen hovedrollerne, mens en gammel kending dukker op i form af Jeff Goldblum der igen spiller Ian Malcolm.

JUNGLEBANDEN DANMARKSPREMIERE
9/6 – 10/6 + 16/6 – 17/6 + 24/6 + 30/6

Pingvinen Monrad og resten af Junglebanden har i de senere år sørget for at opretholde fred og glæde i junglen. Nu møder de imidlertid deres hidtil største udfordring i form af den djævelske koalabjørn Igor og hans tungnemme bavianhåndlangere, som har planer om at udslette junglen, og alt hvad den indeholder! Nok er Monrad en pingvin, men han har en tiger i sig, og sammen med resten af banden gør han sig klar til at redde dagen og uddele en god omgang koalabank!

DEN SKYLDIGE BIOGRAFKLUB DANMARK
14/6 – 22/6
24/6 – 25/6 MED DANSKE UNDERTEKSTER

Den nervepirrende danske thriller ”Den skyldige” følger politibetjenten Asger Holm, der besvarer et 112-opkald fra en kidnappet kvinde. Da forbindelsen pludselig bliver afbrudt, står Asger tilbage med få spor, en potentielt dødbringende sag og tiden imod sig. Med sin telefon som eneste redskab, går han ind i jagten på kvinden og hendes kidnapper. Men snart går det op for Asger, at forbrydelsen er større, end han først havde regnet med. Jakob Cedergren er fantastisk i den altoverskyggende hovedrolle som en desperat mand, der selv kæmper med en række dæmoner. Filmen blev hyldet på filmfestivalen Sundance i USA, hvor den modtog publikumsprisen og fik stor ros af anmelderne. Den 20/6 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 30 kr. på billetten.

FAR TIL FIRE I SOLEN
16/6 + 17/6 FORPREMIERE
28/6 – 8/7 DANMARKSPREMIERE

Vores alle sammen yndlingsfamilie er taget på ferie sydpå. Vores alle sammen yndlingsfamilie er taget på ferie sydpå. Vel ankommet til destinationen synes onkel Anders, at det vil være en mægtig god idé at kæmpe mod en anden familie om titlen: "Årets Solfamilie." Far nægter kategorisk. Han synes, at konkurrencen er fjollet og dum, og fortæller sine børn, at "Vi er gode nok, som vi er." Men da Far opdager, hvem der er patriark i den anden familie skifter han mening. Det er Bjørn, der mobbede far igennem hele deres skoletid. Det der var tænkt som en hyggelig dyst, bliver hurtigt til en desperat kamp for ære og oprejsning. Heldigvis har Far nogle kærlige og opfindsomme børn, der gør ham klogere og får ham til at indse, at han og hans familie ikke behøver forstille sig. De er nemlig gode nok – lige præcis som de er!

THE MUSIK OF SILENCE
20/6

Filmen ”MUSIC OF SILENCE” er baseret på Andrea Bocellis egen biografi. Andrea Bocelli blev født med grøn stær og var så godt som blind ved fødslen. Ret hurtigt blev musik en væsentlig del af den unge mands interesser, og opdagelsen af at hans stemme var ham givet af englene, samt det faktum at han begyndte at spille klaver i 6 års alderen, gjorde ham hurtigt kendt i og omkring hans fødeby Lajatico i Toscana, hvor han vandt flere talentkonkurrencer. I 12 års alderen bliver han erklæret for fuldstændig blind efter et uheld på en fodboldbane. Efter normal skolegang begyndte han at læse jura , men ved siden af dette kunne man stadig høre ham synge på de lokale barer , bl.a. popmusik.. Hans store gennembrud kom da den italienske sanger Zuchero søgte talenter til en duet, der skulle indspilles med Luciano Paverotti… De hører båndet med Andrea Bocelli og pludselig åbner døren sig til alle verdens store scener… 

OCEAN'S 8 DANMARKSPREMIERE
21/6 BIF & BØF
22/6 – 23/6 + 25/6 – 29/6

Fem år, otte måneder, 12 dage plus det løse; så lang tid har det taget Debbie Ocean at planlægge sit livs største og mest spektakulære kup. Planen er kompleks, og samtlige afledningsmanøvrer skal udføres med ekstrem præcision, hvis det skal lykkes. Hun ved, at kuppet kræver et dedikeret hold af eksperter, og med hjælp fra sin fortrolige højre hånd, Lou Miller, samler hun det perfekte team. Det består af juveleren Amita, gadesvindleren Constance, superhæleren, Tammy, hackeren Nine Ball og modedesigneren Rose. Kuppet skal udføres i fuldt dagslys for øjnene af hundredvis af festklædte gæster og et hav af sikkerhedsvagter. Målet er at få fingrene i diamanter til en værdi af 150 millioner dollars. Diamanterne sidder rundt om halsen på verdensstjernen Daphne Kluger; der er æresgæsten ved årets største velgørenhedsbal. Kvindelist i rendyrket form – lad spillet begynder. På rollelisten ses bl.a. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Mindy Kaling, Awkwafina, Sarah Paulson, Rihanna, Bonham Carter og Anne Hathaway.
21/6 Bøf & Bif. Film inkl. 1 burger med tilbehør samt 1 glas øl, vand eller vin i alt kr. 195,- KUN film kr. 90,-

SKYTSENGLEN DANMARKSPREMIERE
28/6 - 4/7

Uhyggelig god psykologisk thriller baseret på den virkelige historie om én af dansk kriminalhistories mest mystiske sager. I efterkrigstidens København, bliver en ung kriminalbetjent, Anders Olsen (Pilou Asbæk), leder af en efterforskning, der fører ham ind i en mørk labyrint af tankemanipulation og mord.
Da bankrøveren Palle Hardrup uden omsvøb eller nogen tegn på anger tilstår at have røvet Landmandsbanken på Nørrebro og dræbt to personer, får hans væremåde politiet til at tro, at der er tale om psykisk manipulation. Anders får mistanke om, at Palle er blevet hypnotiseret af sin tidligere cellekammerat, nazisten Bjørn Schouw Nielsen. Den unge efterforsker bliver besat af at opklare sagen og afsløre de psykologiske teknikker Bjørn bruger for at få andre til at begå kriminalitet. Og mens efterforskningen intensiveres får Bjørn kontakt til Anders’ kone, Marie, der takker ja til at få ham som psykoterapeut…

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke