Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV APRIL 2018

Det ser ikke ubetinget forårsagtigt ud, når vi kigger ud af vinduet, men april er det lige om et øjeblik. Ude i naturen er der travlhed; det spirer frem og der kæmpes ihærdigt om de gode redepladser.
Også i Vig Bio er der kamp til stregen: Politiske kampe, personlige kampe, kampe for retfærdighed, kampe for fred og kampe for liv og kærlighed. Den vildeste af dem alle er nok kampen i ”The Avengers: Infinity War, der er den foreløbige kulmination på de 18 foregående Marvel-film. Til den mere stille side kan du opleve verdens første olieanimerede film: Loving Vincent, hvor ikke mindre end 65.000 oliemalerier danner grundlaget for den farvestrålende og fascinerende film. April byder også på hele to gange Livsnyderaften, to gange operabio og hele syv danmarkspremierer. Kig ind i Vig Bio og lad dig opsluge af det magiske filmunivers.


PETER KANIN
1/4

Siden den engelske forfatter Beatrix Potter udgav sin første billedbog om "Peter Kanin" i 1917, har historierne været elsket af børn og deres forældre verden over. Følg med når den nuttede, oprørske kanin hopper ud på eventyr og blandt andet forsøger at snige sig ind i en landmands køkkenhave.


ALL THE MONEY IN THE WORLD 
1/4

Spændingsdramaet bygger på autentiske begivenheder og handler om kidnapningen af rigmanden J. Paul Gettys barnebarn, den 16-årige John Paul Getty III. Kidnapperne kræver en betragtelig løsesum, men selvom Getty er verdens rigeste, med en formue langt over en mia. dollars, nægter han at betale. Drengens mor Gail er desperat og forsøger at få ham til at give efter – uden held. Kidnapperne bliver tiltagende utilregnelige og brutale. I et sidste forsøg på at redde sin dreng allierer Gail sig med bedstefarens rådgiver. Sammen hvirvles de ind i et voldsomt kapløb med tiden for at redde drengens liv. Deres kamp vil i sidste ende vise, at kærlighed trods alt er mere værd end penge.


ASKEDRENGEN - I TROLDKONGENS SAL
1/4 - 2/4 + 27/4

Der var engang i Norge for længe, længe siden…. Den fattige bondedreng Esben Askedreng og hans to brødre er ulykkelige. Deres slægtsgård er brændt ned, og de har ikke kongens mønt at genopbygge den for. Men da en grusom troldekonge bortfører kongens datter, drager de tre ud på en farefuld færd for at redde hende – og indkassere dusøren, så de kan få et hjem igen. Der er bare det ved det, at troldekongen bor i et bjerg, og han siges at være umulig at besejre… Eventyrkomedien er baseret på et gamle folkeeventyr.


TOMB RAIDER
1/4 + 5/4 + 18/4

Action-eventyret ”Tomb Raider” er et reboot af filmserien om Lara Croft og fortæller historien om hvorfor den unge arkæolog drager ud på sin første ekspedition. Lara Croft er 21, stærk og uafhængig. Hendes far - en excentrisk eventyrer - forsvandt på mystisk vis for syv år siden. Nu vil Lara finde  ud af sandheden og begynder at efterforske mysteriet bag faderens død. Hans sidste, kendte opholdssted er et sagnomspundet gravkammer på en mytisk ø et sted ud for Japans kyst. Det bliver en rejse med livet som indsats for Lara Croft. Kun bevæbnet med sit knivskarpe sind og sin ekstreme stædighed rejser hun ind i det ukendte. Hvis hun overlever den farefulde færd, vil hun kunne kalde sig selv for Tomb Raider.


SÅ LÆNGE JEG LEVER  ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
2/4 + 10/4 + 15/4 + 22/4

Biografien ”Så længe jeg lever” handler om den folkekære danske sanger og sangskriver, John Mogensen. Vi følger ham fra barndommen til hans første gennembrud som 29-årig, da han får enorm succes som en del af sangkvartetten Four Jacks, der også talte navne som Poul Rudi, Otto Brandenburg og Bent Werther. Derefter går han lidt i glemmebogen, indtil det næste store gennembrud i 1971, hvor ”Der er Noget galt i Danmark” bliver et kæmpe hit. Historien fokuserer på sangeren, hans kone Ruth og deres omtumlede ægteskab, der var fyldt med lidenskab, kaos, bajere og ikke mindst musikken, der var Johns helt store passion. Men Johns kamp med sin egen perfektionisme og søgen efter det absolutte, ender med at æde ham op indefra.


COCO
2/4

12-årige Miguel bor sammen med sin store familie ude på landet i Mexico. Selvom hans familie har et indædt forbud mod musik, drømmer Miguel om at blive en berømt musiker som hans idol Ernesto de la Cruz. På De Dødes Dag opdager Miguel et mysterium, der bringer ham til De Dødes Land. Undervejs møder han den charmerende charlatan Hector og sammen tager de på et fantastisk eventyr, for at løse den sande historie om Miguel’s familiehistorie. Et både morsomt, spændende og meget rørende eventyr der fører til en meget anderledes familiesammenkomst. COCO vandt to oscars: Bedste animationsfilm og bedste originale sang.


THE POST   BIOGRAFKLUB DANMARK
3/4 FORPREMIERE LIVSNYDERAFTEN
5/4 – 15/4 + 21/4 DANMARKSPREMIERE

Selveste Steven Spielberg står bag filmatiseringen af denne autentiske historie om pressens vigtige rolle i det politiske landskab. Året er 1971 og en række lækkede CIA-dokumenter, de såkaldte Pentagon Papers, viser, at USA’s skiftende præsidenter i årevis har løjet om Vietnam-krigen.
Nu er det op til pressen at træffe en svær beslutning: Skal de publicere den belastende historie og risikere en ruinerende retssag? De kommer til at stå over for benhård modstand fra Justitsministeriet, der ikke ønsker flere afsløringer om Vietnam-krigen. Filmen følger bladets nye og usikre kvindelige chef (Meryl Streep), der har alt at miste og chefredaktøren (Tom Hanks), hvis ambition om at gøre avisen mere relevant bringer ham på kollisionskurs med USA’s præsident Nixon. Filmen er absolut relevant i denne tid, hvor vi oplever præsident Donald Trump udfordre pressens rolle med sine udtalelser om "fake news". Der er mange nuancer i filmen, bl.a. i forhold til ansvaret over for de involverede parter i sagen, men den Oscarnominerede fortælling slår et klart slag for ytringsfriheden. På livsnyderaftenen d. 3/4 åbnes døren kl. 17.15. Kl. 17.30 Velkomstdrink. Kl. 18.00 Film. Kl. 20.00 Forret + hovedret i Café og foyer kr. 265,-/med Biografklub Danmark kr. 215,-.  Filmen vises som onsdagsfilm den 11/4, hvor du sparer 30 kr. på billetten.


LOVING VINCENT
PREMIERE
4/4 + 7/4 + 24/4

Det er den 29. juli 1890. En såret mand vakler ned ad gaden i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et friskt skudsår i maven. Manden er Vincent Van Gogh – en af historiens største kunstnere – men på det tidspunkt endnu ukendt for omverdenen. Hans tragiske død er til den dag i dag omgærdet af mystik og spekulationer. Hvem var det, der skød? ”LOVING VINCENT” er en helt usædvanlig form for film, der omfavner Van Goghs kunstnerskab, skæbne og død gennem hans stemme i sine breve og giver nyt liv til karaktererne på hans malerier. Filmen er skabt som verdens første 100% olieanimerede film. 150 kunstnere har malet hvert eneste ene af de malerier, der krævedes til filmens 65.000 frames. Resultatet er en farvestrålende, fascinerende og berørende beretning om skaberglæde og lidenskab. Filmen vises som onsdagsfilm den 4/4, hvor du sparer 30 kr. på billetten.
 


SILVANA - DOX BIO
DANMARKSPREMIERE
4/4

Der er fuld knald på musikken i denne inspirerende kærlighedshistorie, der følger den svenske rapper Silvana Imam de første år i hendes karriere, hvor hun går fra undergrundskunstner til ikon. I samme periode forelsker hun sig i den allerede etablerede stjerne Beatrice Eli og snart er de to et power-par, der sammen når mytiske højder på den svenske musikscene. Silvana bruger sin skarpe tunge og kompromisløse tekster til at revse samfundet og kaste lys på alle former for undertrykkelse. Hun bliver hurtigt en stemme for en ny generation og belønnes med berømthed og store musikpriser. Men efter et år i rampelyset, forsvinder Silvana pludselig med en melding om, at hun ikke er en superhelt, men bare et menneske….. Medlemmer af Doxbio får 20% rabat på egne og ledsagers billetter.


DARKEST HOUR   ØNSKEBIO
6/4 + 17/4

Det er kun få dage siden Winston Churchill blev udnævnt til Storbritanniens premierminister. Nu står han over for sit livs mest udfordrende beslutning: Skal han forhandle en fredsaftale med Nazityskland, eller stå fast og kæmpe for nationens idealer, selvstændighed og frihed. Nazisternes ustoppelige krigsmaskine ruller henover Vesteuropa og truslen om invasion er nært forestående. Kongen er skeptisk, landets befolkning er uforberedt og hans eget parti konspirerer imod ham. Churchill står over sin mørkeste time, da han skal samle en nation og forsøge at ændre forløbet af verdenshistorien. Filmen var nomineret til en Oscar for Bedste film og Gary Oldman vandt en Oscar for Bedste Mandlige Skuespiller for sit sublime portræt af Churchill. Rollen har også indbragt ham prisen for Bedste mandlige hovedrolle ved Golden Globes-uddelingen.


SEMIRAMIDE  OPERABIO FRA THE MET   
8/4

Semiramide er en opera i to akter af Gioachino Rossini. Operaen er baseret på Voltaires tragedie Semiramis, der igen var baseret på legenden om Dronning Semiramis af Assyrien. Rossini skrev operaen om den assyriske dronning Semiramis til sin egen kone, den berømte sopran Isabella Colbran, og han sørgede som altid for, at både hun og hendes kolleger fik både virtuose arier og smukke melodier i læssevis. I dag kender vi mest Rossini for operaen Barberen i Sevilla, men han skrev faktisk hele 39 operaer inden han fyldte 38 år. Nogle skrev han på få uger, og allerede da han var i slutningen 30’erne lod han sig selvpensionere. Resten af sit liv brugte han på at eksperimentere med madopskrifter - og med at sole sig rollen som berømthed.


THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI   ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
9/4 + 16/4

Efter flere måneder uden en eneste anholdelse i hendes datters mordsag, tager Mildred Hayes (Oscarvinder Frances McDormand) sagen i egen hånd. Ved vejen der fører ind til byen, maler hun tre store skilte med en temmelig kontroversiel besked rettet mod byens ærede politimester, William Willoughby. Da politimesterens næstkommanderende, betjent Dixon, en umoden mors dreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, bliver kampen mellem Mildred og Ebbings politi voldsomt intensiveret.


DEATH WISH – EN MAND SER RØDT   ØNSKEBIO
11/4

Instruktøren Eli Roth har lavet et forrygende re-make af den klassiske hævnthriller “Death Wish” (org. “En mand ser rødt”) fra 1974, der havde Charles Bronson i hovedrollen. Rollen er nu glimrende overtaget af Bruce Willis, der spiller kirurgen Paul Kersey, der dagligt er vidne til resultaterne af volden i Chicago, når ofrene hastes ind til hans operationsstue. Men en dag er det hans egen hustru og datter, der er blevet ofre for et voldeligt overfald i deres forstadshjem. Paul brænder efter at få hævn, men det overbebyrdede politi synes at sylte sagen. Til sidst tager han selv affære og jagter overfaldsmændene. Mediehistorien om, hvordan kriminelle bliver jaget og dræbt, griber byens borgere. Men er den dødbringende selvtægtsmand en beskyttende engel? Eller er han bare endnu en voldelig kriminel?


UD AF INTET  DANMARKSPREMIERE
12/4 – 14/4 + 16/4 + 18/4 + 24/4

Forbered dig på en thriller, der vil få dig helt ud på den yderste sædekant!
Diana Kruger blev kåret som bedste skuespillerinde ved Cannes Film Festival 2017 for sin rolle som Katja, der kommer på katastrofekurs, da hendes tyrkiske mand og deres 6-årige søn dør, da hans kontor udsættes for et bombeattentat. Politiets efterforskning søger i Nuris kriminelle fortid, men hurtigt det viser sig, at motivet er ren terror mod et indvandrerkvarter. Familie og venner støtter med alt, hvad de har kan, men den sorgramte Katjas hævntørst og behov for opklaring er lige så bundløs som hendes sorg. Instruktør Fatih Akin, fortæller historien med et levende, spraglet persongalleri og miljøbeskrivelser, der er til at tage og føle på. Filmen vandt prisen for årets bedste udenlandske film ved Golden Globes 2018. Filmen vises som onsdagsfilm den 18/4, hvor du sparer 30 kr. på billetten.


BLACK PANTHER  ØNSKEBIO
17/4

Superheltefilmen ”Black Panther” er baseret på tegneserien af samme navn.
Chadwick Boseman spiller den sorte panter, ved navn T'Challa. Efter T’Challa mistede sin far i Captain America: Civil War, vender han tilbage til sit hjemland for at tage sin retsmæssige plads som konge. Men i det isolerede og teknologisk fremskredne afrikanske land, Wakanda, venter der et opgør af dimensioner. Hvis man skal dømme efter den heftige trailer, så venter der dig en af Marvels absolut vildeste superheltefilm til dato med et uovertruffent sci-fi univers!


HVAD VIL FOLK SIGE  DANMARKSPREMIERE
19/4 – 20/4 + 22/4 + 25/4 + 27/4

Nisha er 16 år – og lever et dobbeltliv: Hjemme hos sin pakistanske familie er hun den perfekte datter, men når hun er ude med sine venner, er hun en normal, norsk teenager. En dag tager hendes far Nisha i at kysse med sin norske kæreste, hendes dobbeltliv afsløres og de to verdner kolliderer - voldsomt. For at sætte et eksempel, beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe deres egen datter og placere hende hos slægtninge i Pakistan. Nisha må nu lære at begå sig i et land, hun aldrig har været i før, og ikke mindst lære at tilpasse sig forældrenes levevis. Filmen er et rørende drama om det komplekse forhold mellem far og datter. Det er historien om en ung kvinde, der må finde sin egen vej i livet, og den 18-årige hovedrolleindehaver Maria Mozdah gør en imponerende debut på det store lærred. Filmen vises som onsdagsfilm den 25/4, hvor du sparer 30 kr. på billetten.


LUK SOLSKINNET IND  DANMARKSPREMIERE
20/4 + 23/4 + 26/4 + 28/4

”Luk solskinnet ind” er en vidunderlig, romantisk komedie om den midaldrende kunstner, Isabelle, der som fraskilt mor ihærdigt leder efter manden i sit liv. Men det er ikke så nemt. Med en let desperation efter at (gen)finde den store kærlighed, indleder hun affærer med flere mænd, der dog alle har pænt svært ved at leve op til hendes forventninger til den store kærlighed. Isabelle spilles forrygende af Juliette Binoche og rollelisten tæller af et væld af de allerstørste franske stjerner.


VORES LIVS FERIE  ØNSKEBIO
21/4

Skøn, moden roadmovie om ægteparret Ella (Helen Mirren) og John (Donald Sutherland), der har været sammen i 50 år. Ella har kræft, men har valgt at stoppe sin behandling. John lider af Alzheimer og glider ud og ind af fortid og nutid, glemsel og erindring. Til deres voksne børns store overraskelse og bestyrtelse, stikker ægteparret af i deres gamle autocamper og kører ud på Route 1 mod Hemingways hus i Key West på et sidste eventyr sammen. Det bliver en tur fuld af sjove oplevelser og eftertænksomme stunder om fortid og fremtid. Det er nu Ella og John har chancen for at mindes et ægteskab drevet af passion og hengivenhed, men også af hemmeligheder og overraskende afsløringer lige til det sidste. Filmen er forrygende og byder på både gode grin og stof til eftertanke.


THE AVENGERS: INFINITY WAR   DANMARKSPREMIERE
25/4 – 29/4 + 1/5 – 2/5

Superheltefilmen ”Avengers: Infinity War” er den tredje film med de oprindelige superhelte: Captain America, Iron Man, The Hulk, Thor, Hawkeye og Black Widow. Heltene og deres allierede har flere gange stået sammen over for modstandere, der har været for mægtige til at besejre for de enkelte individer. Men nu står gruppen over for en ny, kosmisk trussel i form af Thanos. Skurken er på jagt efter de seks infinity stones, der - hvis de samles – kan give Thanos ufattelige kræfter og gøre ham i stand til at manipulere med intet mindre end virkeligheden. Alt, hvad The Avengers har kæmpet for, har ledt frem til dette øjeblik, og aldrig tidligere har verdens skæbne været mere usikker. Filmen er den foreløbige kulmination på de 18 foregående Marvel-film, og udover de velkendte Avengers-helte tilslutter bl.a. Black Panther, Guardians of the Galaxy, Dr. Strange og Spider-Man sig kampen mod Thanos. Det bliver intet mindre end episk!


MESTERDETEKTIVEN SHERLOC GNOMES   FORPREMIERE
27/4 – 28/4

De herlige havenisser fra ”Gnomeo og Julie” er tilbage i et helt nyt eventyr. Havenisser over alt i London bliver kidnappet, og Gnomeo og Julies venner begynder at forsvinde. Det er et stort mysterium, og så er der kun én havenisse, man kan ringe til: Mesterdetektiven Sherlock Gnomes! Den berømte detektiv ankommer med sin tro følgesvend Watson, og opklaringsarbejdet fører vores små venner på et hæsblæsende eventyr igennem Englands hovedstad, hvor alverdens farer truer. På deres vilde rejse møder de nyt havepynt og opdager en skjult side af storbyen.


COSI FAN TUTTE   OPERABIO
29/4

I 1789 rasede revolutionen i Paris. Den gamle verden begyndte at falde fra hinanden, og nye tanker om frihed og lighed fejede hen over Europa. Samme år skrev Mozart sin fantastiske musik til ”Così fan tutte”. Her er alt til gengæld ved det gamle! Det handler om kærlighed og utroskab. Om, at græsset altid ser lidt grønnere ud på den anden side af hegnet, og at der nok ikke sker noget ved at smage lidt forsigtigt på det. De to unge officerer Ferrando og Guglielmo er sikre på, at deres kærester nok trofast skal holde sig til dem. Men den snu Don Alfonso indleder et væddemål med dem. Han er sikker på, at han kan få de to piger til at være Ferrando og Guglielmo utro. Han får de to officerer til at forklæde sig og giver dem hver især til opgave, at de skal forføre den andens forlovede. Nu skal de to søstres trofasthed sættes på prøve. Lad legen begynde.


THE JOURNEY –  BIOGRAFKLUB DANMARK
30/4  FORPREMIERE  LIVSNYDERAFTEN

"The Journey” er en sand og gribende fortælling om et ekstraordinært møde mellem to uforsonlige fjender på hver sin side af den brutale og mangeårige konflikt i Nordirland: Politikeren og præsten fra Democratic Unionist Party Ian Paisley og Sinn Fein politikeren Martin McGuinness. Ian Paisley og Martin McGuinness bliver afbrudt under en fredsforhandling pga. et uvejr og tvunget til at eskortere hinanden på en kort køretur gennem landet. Alle håber, at denne tur vil få de to til at nærme sig hinanden og således for evigt ændre historiens gang. For hvis det lykkes, er der håb for fred i Nordirland…
På livsnyderaftenen d. 30/4 åbnes døren kl. 17.15. Kl. 17.30 Velkomstdrink. Kl. 18.00 Forret + hovedret i Café og foyer. Kl. 20.00 Film kr. 265,-/med Biografklub Danmark kr. 215,-. 

 

KONFIRMATIONSKRÆS
April og maj er konfirmationstid. Ved du ikke helt hvad du skal finde på? Så har vi en idé til den perfekte gave til konfirmanden: Et gavekort til Vig Bio. Du bestemmer selv om gavekortet skal gælde for én, to, tre eller fire personer. Du kan også give vores nye billetpakker, der består af film samt en menu 3 (1 mellem popcorn og 1 mellem vand), til kun 100 kr. Helt sikkert en gave der vækker glæde hos de smukke, unge mennesker. Læs mere om gavekortene her.
 

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke