Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV OKTOBER 2018

Oktober = Efterår med regn og rusk og røde kinder. Efterårsferien står også for døren, og vil du forkæle ungerne med en tur i biffen er der meget godt at vælge imellem: Iqbal og Den Indiske Juvel, Jakob og Peter Plys, De Utrolige 2 samt den længe ventede danmarkspremiere på Vildheks. Filmene byder på gys og latter til både det unge publikum og deres voksne. Til de voksne er der selvfølgelig også gys i vente, masser af kamp og kærlighed – og så kan du tilmed komme til te-selskab med fire forrygende fruentimmere.

Driller underteksterne? Så kan du med den seneste nyhed SubReader i Vig Bio, vælge at få læst dem op for dig. Læs mere om SubReader og om hvor let du bruger den længere nede i mailen.


LYKKEPER  ØNSKEBIO 
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/10 + 10/10

Filmen ”LYKKE-PER” er instrueret af Bille August og baseret på den delvist selvbiografiske og ikoniske roman af Henrik Pontoppidan fra 1898. Per flytter fra Jylland, væk fra sin strenge opvækst i et religiøst hjem, og sætter i jagten på lykken sejl mod København for at studere til ingeniør og realisere et energiprojekt, baseret på vind- og bølgeenergi. I hovedstaden får Per kontakt med Ivan fra den rige jødiske familie Salomon, der fascineres af Pers ambitioner og gerne vil hjælpe ham med at føre det ud i livet. Hos familien Salomon får Pers projekt næring, og Per forelsker sig i datteren Jakobe. Hun fascineres af Pers ihærdighed og til sidst må hun give efter for kærligheden. Til trods al sit held og fremgang har Per svært ved at slippe af med barndommens sår, og han frygter, at han nu som voksen vil komme til at gentage faderens adfærd.


THE WIFE
DANMARKSPREMIERE   BIOGRAFKLUB DANMARK
1/10 – 8/10 + 23/10 - 24/10

Joan Castleman (Glenn Close – i en af sine stærkeste roller) er den perfekte hustru – intelligent, smuk og føjelig. Igennem 40 år har hun tilsidesat sit eget talent, sine egne ambitioner og drømme for at støtte op om sin karismatiske mand Joe (Jonathan Pryce) og hans imponerende litterære karriere. Hun har fundet sig i hans utroskab, tilskrevet det hans kunst og undskyldt det med elegance og humor. Ægteskabet er udelukkende bygget på Joes præmisser, men nu er Joan ved at nå bristepunktet. Den største aften i Joes liv –aftenen hvor han skal modtage Nobels Litteraturpris – kronjuvelen i en utroligt flot karriere, beslutter Joan at give ham nådestødet. Hun konfronterer ham med sit livs største offer og røber hemmelighed bag hans karriere. ”The Wife” er en intens og gribende rejse – en fejring af kvinder, frigørelse og modet til at finde tilbage til sig selv!


WHITNEY  ØNSKEBIO
2/10

Glæd dig til et dragende og bevægende portræt af en af vor tids største sangerinder. Whitney Houston var en fænomenal sangerinde, og hun er den kvindelige musiker, der har slået flest rekorder i musikhistorien nogensinde! På verdensplan solgte hun over 200 millioner albummer og hendes status som verdensstjerne blev kun cementeret yderligere af, at hun spillede med i adskillige blockbusterfilm. Hendes omfattende karriere fik dog en brat ende, da Whitney blev fundet død i et badekar i en alder af kun 48 år. I filmen ”Whitney” fortæller den Oscar-vindende instruktør Kevin MacDonald historien om megatalentets op- og nedture. Ved hjælp af interviews med hendes nærmeste familie, venner og kollegaer, undersøger han hvordan og hvorfor det kunne ende så galt.


RITAS VALG – DOX-BIO
3/10

For ti år siden fandt Rita og Aage hinanden på et datingsite. Der gik ikke lang tid, før Aage friede til Rita og hun gav ham sit uforbeholdne ja. Men kort efter begynder Aage at blive dement – han har fået Alzheimers. Nu stilles Rita over for det umulige valg: Enten at forlade det relativt nye forhold - eller blive hos den mand, hun er forelsket i. Rita vælger livet med Aage og troen på, at kærligheden kan klare alt. Men ingen - heller ikke Rita - kan på forhånd sætte sig ind i, hvordan det er, når man langsomt mister den, man elsker… Dokumentaren følger parret over 7 år fra Rita og Aage mødes, til hun på ny er alene tilbage. Har du set miniserien af samme navn i tv, får du glæde af filmen alligevel - den spænder over længere tid og går meget mere i dybden. Medlemmer af Doxbio får 20% rabat på egen og ledsagers billet.


JOURNAL 64   DANMARKSPREMIERE
4/10 – 17/10 + 19/10 – 21/10
24/10 BABYBIO

Gys af den virkelig nervepirrende slags. I en ældre københavnsk lejlighed gør nogle håndværkere et uhyggeligt fund: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord - med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat på sagen og må tage fat på de to store spørgsmål:  Hvem er mumierne? Og hvem den fjerde plads er tiltænkt? De sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø. Der var misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø burde været et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, der fortæller, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb. Thrilleren 'Journal 64' er den fjerde film baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellers om Afdeling Q. Den 9/10 kl. 17 + 10/10 kl. 10.30 og 20.00 + 14/10 kl. 18 vises filmen med danske undertekster. Filmen vises som onsdagsfilm den 10/10 kl. 10.30, hvor du sparer 20 kr. på billetprisen. Ved Baby Bio den 24/10 vises filmen ved svagt lys og med lav lyd.


IQBAL OG DEN INDISKE JUVEL    
6/10 – 7/10

Da Iqbals tante Fatwa bliver udnævnt til Vogter af Den Indiske Juvel, overtaler Iqbal– mest for at slippe for skolen – sin far til at hele familien skal med til Indien for at overvære ceremonien. Men det går ikke helt som planlagt, da Iqbal ved et uheld får raseret en kirke og bliver smidt ud af skolen. Nu kan han glemme alt om turen til Indien!! Men da Iqbal får overtalt sin tante Fatwa til at starte på en indisk skole i stedet, bliver han genforenet med resten af familien i New Delhi! Glæden var dog ikke længe, for Den Indiske Juvel bliver stjålet og Iqbals far smidt i fængsel. Nu må Iqbal og hans venner lægge deres hidtil vanskeligste plan og snart går den vilde jagt gennem New Delhis gader for at finde Den Indiske Juvel og redde far.


BOOK CLUB
9/10 BABYBIO
18/10

I den vidunderlige, varme komedie 'Book Club' møder vi fire modne veninder, der har kendt hinanden i over 40 år. Kvinderne lever vidt forskellige liv. Diane (Diane Keaton) er lige blevet enke efter 40 års ægteskab, Vivian (Jane Fonda) nyder uforpligtende forhold til sine mange mænd, Sharon (Candice Bergen) arbejder sig igennem en årtier lang skilsmisse, og Carols (Mary Steenburgen) ægteskab er i krise. De travle veninder holder kontakten ved lige via en månedlig bogklub, og da den erotiske bestseller ”Fifty Shades of Grey” bringes på banen, sætter romanens frække indhold venindernes egne romantiske situation – eller mangel på samme - på dagsordenen. Kvinderne bliver hurtigt opslugt af Christian Grey og det sexede husmorporno-univers. Sammen tager de på en humoristisk rejse, der byder på både ny og gammel kærlighed. Overfor de fire store skuespillerinder i hovedrollerne, spiller Hollywood-stjerner som Andy Garcia, Richard Dreyfuss og Don Johnson det grå guld, der stadig kan levere. Ved Baby Bio den 9/10 vises filmen ved svagt lys og med lav lyd.


JAKOB OG PETER PLYS
DANMARKSPREMIERE
11/10 + 13/10 – 21/10

Filmen handler om drengen Jakob fra Peter Plys-universet. Jakob (Ewan McGregor) er blevet voksen med kone og barn, og lever et alt for travlt liv med det meste af sit fokus på sit arbejde. Hans barnlige fantasi og fryd over livets glæder er dybt begravet. Men en dag dukker hans gamle ven Peter Plys op. Plys har brug for hjælp til at finde deres gamle venner, der alle er forsvundet. Sammen drager de på redningsfærd i hundredemeterskoven. Undervejs kommer Jakobs fantasi og livsglæde igen og det går op for ham, at han må tilbage til sin egen verden og redde hvad reddes kan. Selvfølgelig med hjælp fra sine små lodne venner.


VILDHEKS    DANMARKSPREMIERE
11/10 – 21/10

12-årige Clara er en ganske almindelig pige, der bor i byen med sin mor Mille. Clara er bedste venner med Oscar. Han er lidt speciel, så hun holder det hemmeligt for de andre piger i klassen. Clara vil nemlig bare gerne være helt normal og passe ind. Men en dag bliver hun angrebet af en mystisk sort kat og alt ændres. Pludselig begynder Clara at kunne lugte og høre ting, som hun ikke burde kunne. Den sorte kat følger hende hvor end hun går. Claras mor fortæller hende, at Claras moster er vildheks, og har en speciel kontakt til naturen og dyrene og at Clara skal op til hende, for at lære om sine nye kræfter. Katten viser sig at være hendes vildven, og da den bliver kidnappet af den onde heks, Kimæra, tager Clara afsted på en farlig rejse for at vise sit værd som en vaskeægte vildheks. ”VILDHEKS” er baseret på Lene Kaaberbøls bogserie af samme navn.


VENOM    DANMARKSPREMIERE
11/10 – 21/10

Eddie er journalist og har i årevis forsøgt at afsløre sandheden om den berygtede Life Foundation videnskabsmand, Carlton Drake. Det er blevet en besættelse for ham. Det har kostet ham både hans karriere og forholdet til sin kæreste, Anne. Da et af Drakes eksperimenter, rumsymbioten Venom, tager Eddies krop som vært, får han pludselig utrolige superkræfter og dermed en unik mulighed for at gøre præcis, det han har lyst til. Venom er mørk, totalt uforudsigelige og lever på kanten af rent raseri. Det tvinger Eddie til at kæmpe for at få kontrol over de overjordiske evner, som han dog også finder både besynderligt magtkorrumperende og stærkt livsbekræftende. Men eftersom Eddie og Venom behøver hinanden for at få, hvad de hver især behøver, bliver de mere og mere sammensmeltede og efterhånden bliver det sværere og sværere at se, hvor Eddie begynder og Venom slutter…


DE UTROLIGE 2
17/10

I “ DE UTROLIGE 2”” bliver Mr. Incredible og Elastigirl tvunget til at tilbringe tid væk fra hinanden. Helen (Elastigirl) skal på en vigtig superhelte-mission for at bringe superheltene tilbage, mens Bob (Mr. Incredible) kæmper sig igennem det ”normale” hverdagslivs heltegerninger derhjemme sammen med børnene Violet, Dash og ikke mindst den lille baby Jack-Jack, hvis superkræfter begynder at træde mere og mere frem. Missionen støder alvorligt på grund, da en ny superskurk dukker op. Skurkens geniale og farlige plan truer alt og alting, men familien Parret viger ikke tilbage for en udfordring. OBS! ”DE UTROLIGE 2” indeholder sekvenser med blinkende lys, der kan påvirke gæster, der er disponeret for div. lysfølsomme reaktioner.


ALT FOR KÆRLIGHEDEN    
22/10 FORPREMIERE   LIVSNYDERAFTEN
25/10 – 31/10 DANMARKSPREMIERE

I denne herlige komedie, møde vi Jocelyn, der er en uforbederlig kvindebedårer. I forsøget på at forføre en ung kvinde, foregiver han en dag at være lammet og bundet til en kørestol. Men da han en dag møder kvindens søster, der rent faktisk sidder i kørestol, forelsker han sig ganske uventet inderligt i hende. Nu er Jocelyn fanget i sit eget spind af løgne og gode råd er dyre... Filmen er både provokerende politisk ukorrekt og rasende romantisk. På livsnyderaftenerne/forpremiererne åbnes døren kl. 17.00, hvor vi byder på en velkomstdrik. Kl. 17.30 Forret + hovedret, serveres i Café og foyer ekskl. drikkevarer. Kr. 275,- Kl. 19.00 Film. Mulighed for køb af kaffe/kage m.v. efter filmen.


TE MED DAMERNE    PREMIERE
21/10 + 23/10 – 24/10 + 28/10

Denne vidunderlige, ærkebritiske venindefilm for det modne publikum er en hyldest til fire skuespillerinder med en helt unik karriere bag sig. Dame Aileen Atkins, Dame Judi Dench, Dame Joan Plowright og Dame Maggie Smith mødes fra tid til anden for at hyggesludre, more sig og mindes gamle dage. Denne gang har de inviteret kameraet med. Alle fire er gået fra den spirende begyndelse tilbage i 1950'erne til nutidens berømmelse. De har været veninder i årtier og fulgt hinandens karrierer med opture og nedture. ”TE MED DAMERNE” inviterer til selskab med disse herlige kvinder og en hyggelig snak sprængfyldt med anekdoter og højt humør godt krydret med klip fra deres film og teaterforestillinger. Filmen vises som onsdagsfilm den 7/11, hvor du sparer 20 kr. på billetprisen.


COLETTE   DANMARKSPREMIERE
25/10 – 28/10 + 30 – 31/10

Colette (Keira Knightley) gifter sig med Henry 'Willy' Gauthier-Villars (Dominic West) og flytter fra et stille og simpelt liv på landet, til det hæsblæsende Parisiske bohemeliv. Her udvikler Colette hurtigt sine evner som forfatter, men i denne mandsdominerede verden udgives hendes første romaner under Willys navn. Det accepterer hun i første omgang, da Willy også er en mentor for hendes arbejde. Men Willy forråder hende, da hendes historier vinder dem både berømmelse og status, og så begynder Colette at kæmpe for den anerkendelse hun fortjener. Colette var en talentfuld forfatter, skuespiller og journalist – kompromisløs, knivskarp og forud for sin tid. Hun var en foregangskvinde, der kæmpede for sin ret og banede vejen for fremtidige generationer af kvindelige kunstnere.

NYHED I VIG BIO 
Driller bogstaverne? Eller går det bare lidt for hurtigt med de undertekster til, at du kan følge med? Nu har Vig Bio indført SubReader, så du kan vælge at få læst teksterne højt via en app på din telefon. Se hvordan det virker her:

   Dowload SubReader appen.

   Scan QR koden når du kommer til biografen.

   Tag dine høretelefoner på, start appen og nyd så filmen med oplæste undertekster.

 

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke