Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV FEBRUAR 2018

Dampende erotik, spænding, action, sci-fi af bedste skuffe, gys, kamp, kærlighed, latter og den skønneste musik. Det lyder da ikke som den værste måde, man kan tilbringe tiden på i en mørk vintermåned vel?
Udvalget er stort og spændende. Den 7/2 holder vi hed TØSEAFTEN med filmen FIFTY SHADES – FRI. Er du mand, er du nu også inderligt velkommen. Den 26/2 er der LIVSNYDERAFTEN med filmen om Danmarks dejlige troubadour John Mogensen. Glæd dig til at nynne med på ”To Mennesker på en Strand”, ”Der er Noget Galt i Danmark” og naturligvis sangen, der også er titlen på filmen ”Så Længe Jeg Lever”. 
Til småfolket er der også godbidder i vente. Hele tre herlige animationsfilm, der byder på både spænding og morskab: COCO, VITELLO og HODJA FRA PJORT.
Filmgruppen har netop været til Vinterfilmtræf, hvor nogle herlige filmdage bød på tid til tårer, solidaritet, udvikling, krig og kærlighed og enestående skuespilpræstationer. Budskabet fra gruppen er entydigt: Glæd dig til biografåret 2018. Der er guld på vej til dig


STALINS DØD
1/2

Politisk satire når det er allerbedst møder vi i ”Stalins død”, der foregår i efterspillet til den sovjetiske diktator Josef Stalins bortgang i 1953. Situationen udvikler sig hurtigt til en magtkamp mellem den afdødes nærmeste allierede i kommunistpartiets top. Særligt politikeren Nikita Khrushchev og lederen for sikkerhedspartiet, Lavrentiy Beria, krydser klinger, mens den naturlige efterfølger, Georgy Malenkov, hurtigt fremstår som en handlingslammet kransekagefigur. Jeffrey Tambor, Michael Palin og Steve Buscemi er blot nogle af de stærke navne, der befolker rollelisten og leverer sylespidse replikker med smittende overskud. Filmen er hysterisk morsom, tragisk, tankevækkende og dybt underholdende.


DARKEST HOUR
1/2 – 4/2

Det er kun få dage siden Winston Churchill blev udnævnt til Storbritanniens premierminister. Nu står han over for sit livs mest udfordrende beslutning: Skal han forhandle en fredsaftale med Nazityskland, eller stå fast og kæmpe for nationens idealer, selvstændighed og frihed. Nazisternes ustoppelige krigsmaskine ruller henover Vesteuropa og truslen om invasion er nært forestående. Kongen er skeptisk, landets befolkning er uforberedt og hans eget parti konspirerer imod ham. Churchill står over sin mørkeste time, da han skal samle en nation og forsøge at ændre forløbet af verdenshistorien. Filmen er nomineret til en Oscar for Bedste film og Gary Oldman er nomineret til en Oscar for Bedste Mandlige Skuespiller for sit sublime portræt af Churchill. Rollen har allerede indbragt ham prisen for Bedste mandlige hovedrolle ved Golden Globes-uddelingen. Vig Bio giver 20% rabat på billetten når du viser din billet fra Dunkirk d. 22/1.


DOBBELTSPIL
2/2 + 23/2

”Dobbeltspil” er en politisk thriller baseret på en sand historie. Danske Michael er 24 år da han får sit ønskejob i FNs Humanitære hjælpeprogram Oil for Food. Michael vil via sit nye job kæmpe for en bedre verden, men det bliver et chok for ham, da han bliver flyttet fra de trygge kontorer på First Avenue i New York til de kaotiske tilstande i Bagdad. Det går op for ham, at der svindles med milliarder, og at korruptionen rækker helt ind i de inderste cirkler. Han kastes ud i en magtkamp mellem kyniske diplomater og grådige lobbyisters ønsker om at tjene penge på Iraks olie. Michael skal nu vælge, om han vil lukke øjnene eller om han vil afsløre alt. Han ved udmærket, at hvis han afslører sin viden, risikerer han ikke kun at miste sit livs karriere, men også den kvinde, han er forelsket i - og måske endda sit eget liv.


COCO
3/2 + 4/2 FORPREMIERE
8/2 – 19/2 DANMARKSPREMIERE

12-årige Miguel bor sammen med sin store familie ude på landet i Mexico. Selvom hans familie har et indædt forbud mod musik, drømmer Miguel om at blive en berømt musiker som hans idol Ernesto de la Cruz. På De Dødes Dag opdager Miguel et mysterium, der bringer ham til De Dødes Land. Undervejs møder han den charmerende charlatan Hector og sammen tager de på et fantastisk eventyr, for at løse den sande historie om Miguel’s familiehistorie. Et eventyr der fører til en meget anderledes familiesammenkomst.


MØLLEHAVE – HELLERE FORRYKT END FORGÆVES - PREMIERE
4/2 + 11/2

I denne skønne og livsbekræftende film, italesætter vores allesammens livskloge foredragsholder, forfatter og præst Johannes Møllehave de små og store spørgsmål i livet. Det gør han med vanligt vid, bid og masser af smittende godt humør – såvel når han fortæller om sig selv og som om en velvalgt samling danske kulturpersonligheder og forfattere, der står hans hjerte særligt nær. Bl.a. Halfdan Rasmussen, Benny Andersen, H.C. Andersen, Søren Kierkegaard og Storm P.


THE SQUARE  ØNSKEBIO
5/2

Christian er succesfuld kunstnerisk chef på et moderne kunstmuseum. Han befinder sig i den kreative elite og tager sit job meget alvorligt. I dagene før åbningen af den kommende og prestigefyldte udstilling ”The Squa­re”, bliver Christian udsat for et tricktyveri på åben gade. Han har svært ved at slippe oplevelsen og sammen med sin assistent indleder han en jagt på tyven. Samtidig kræver journalisten Anne svar på kunstens store spørgsmål og oveni skal Christian stå på mål for den virale kampagne, som museets PR-bureau har skabt - og som bringer museet og dets kunstneriske leder i dyb krise. Filmen vandt Den gyldne palme i Cannes. Den er skrevet og instrueret af Ruben Östlund (Force Majeure), der med skarp satire viser hvor svært det kan være at efterleve egne idealer. Filmen er nomineret til en Oscar for Bedste ikke-engelsksprogede film.


I, TONYA  PREMIERE
5/2 + 19/2 – 21/2 + 24/2

Dette herlige komediedrama fortæller den ubegribelige, vanvittige og sande beretning om den kontroversielle skøjteløber, der chokerede verden med sine ufine metoder. Siden hun var fire år, har Tonyas følelseskolde og kontante mor presset hende til at dyrke skøjteløb. Selvom Tonya er ulykkelig i den hårde verden domineret af piruetter og spandeks, ender hun som voksen med at være en af nationens bedste skøjteløbere og står på vippen til karrierens store gennembrud ved OL i 1994. Kun hendes største rival Nancy Kerrigan står i vejen for den ultimative sejr. Men så sker der noget. Nancy bliver overfaldet af en fremmed gerningsmand, og det ser hurtigt ud til, at forbrydelsen peger tilbage på Tonya... ”I, Tonya” er en original, sjov og skarp film med underskønne Margot Robbie i hovedrollen som Tonya Harding og Allison Janney i rollen som hendes ufine og meget åbenmundede mor. Margot Robbie er nomineret til en Oscar for Bedste Kvindelige Skuespiller, mens Allison Janney har fået en Golden Globe for rolle i filmen og nu er nomineret til en Oscar for Bedste Kvindelige Birolle. Den 21/2 vises filmen også som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 30 kr. pr. billet.


EN FRYGTELIG KVINDE
6/2 + 10/2 + 13/2 + 17/2

Du får helt sikkert rørt lattermusklerne, når du ser det danske komedie-drama ”En frygtelig kvinde”. Her møder Rasmus en dag Marie, som han er sikker på, er sit livs kærlighed. De flytter sammen, og alt starter faktisk som fryd og gammen for parret. Men lidt efter lidt går det op for Rasmus, at hans elskede i virkeligheden er en manipulerende kontrolfreak med et besidderisk og manipulerende væsen, der snedigt piller ham fra hinanden og langsomt fratager ham al mandighed. Filmen er instrueret af Christian Tafdrup og er løst baseret på egne oplevelser. Filmens kontroversielle titel skal ses i lyset af, at drama-komedien er en beretning om kvindens natur og parforholdets udfordringer set igennem mandens subjektive øjne.


NERUDA
6/2 – 8/2

I 1948 sortlistes kommunismen, og digteren Pablo Neruda tvinges til gå under jorden. Lige i hælene har han den sammenbidte detektiv Oscar Peluchonneau. Fra hus til hus og gennem sneklædte landskaber forfølger den nidkære efterforsker Neruda og hans medsammensvorne. Dramaet er skruet sammen med et glimt i øjet med inspiration fra både noir og thrillers. Filmen er drilsk og erotisk og ikke mindst en hyldest til litteraturen, der trods alle eskapaderne var Nerudas egentlige beskæftigelse.  
Den 7/2 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 20 kr. pr. billet. Til de to andre forestillinger kan du få 20% rabat på prisen, hvis di viser medlemskort til Vig Bio.


FIFTY SHADES – FRI
7/2 – FORPREMIERE – TØSEAFTEN
8/2 + 16/2 - 18/2

Er du klar til klimakset? Christian Grey og Anastasia Steele er tilbage i ”Fifty Shades – Fri”. 
Det erotiske drama er kommet til den store dag, hvor den unge, jordbundne Anastasia skal giftes med sin mystiske mangemillionær-kæreste, Christian. Til at starte med er hvedebrødsdagene vanvittigt romantiske, men inden længe spoleres stemningen, da en trussel fra fortiden begynder at hjemsøge det nyforelskede par. Da de kommer hjem til hverdagen, må Anastasia og Christian se i øjnene, at der skal store beslutninger til, for at deres umage ægteskab nogensinde skal komme til at fungere. Filmen er sidste del i trilogien om Anastasia og Christian, der startede med kæmpehittet Fifty Shades of Grey. 7/2 Forpremiere – Tøseaften. For skønne kvinder og mænd. Døren åbnes kl. 17.15. Kl. 17.30 Velkomstdrik. Kl. 18.00 Film. Kl. 20.00 Forret + hovedret i Café og foyer kr. 265,-.


VITELLO   PREMIERE
10/2 – 11/2 + 13/2 – 18/2

På en måde er det okay at være Vitello. Han bor med sin mor i et rækkehus ved Ringvejen. Mor serverer masser af spaghetti med revet ost og smør. Vitello er venner med Max og Hasse, der kan være lidt irriterende og William, der er noget af en møgunge. Men på en måde er han alligevel ikke helt okay. Vitello har nemlig ikke nogen far - eller han kender ham i hvert fald ikke. Mor er ikke til meget hjælp når han spørger. Hun siger Vitellos far er en sjuft og så snakker hun ikke mere om ham. Men nu vil Vitello ikke finde sig i det længere, så han går på jagt efter en far… Historien er baseret på de populære børnebøger af Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen.


MAZE RUNNER 3 – DØDSKUREN  PREMIERE
12/2 + 16/2 + 20/2 + 22/2

Actionfilmen ”Maze Runner Dødskuren” er sidste kapitel i den dystopiske trilogi. Thomas, der er leder af de undslupne ”Gladers”, leder gruppen ud på deres farligste mission nogensinde. For at finde en kur mod den altødelæggende sygdom, der forvandler mennesker til zombie-lignende væsner, er de nødt til at bryde ind i den legendariske by ”Last City”, der er kontrolleret af organisationen WCKD. Byen kan vise sig at være den farligste labyrint, de nogensinde har stået over for. Samtidig forsøger WCKD (WICKED) at give Thomas og de tilbageværende lysboere deres hukommelse tilbage, som led i jagten på kuren. De, der overlever, vil få svar på de spørgsmål, de har søgt svaret på, siden de første gang blev bragt til labyrinten. Maze Runner trilogien hører til blandt de mest succesrige science fiction-filmatiseringer. De to første film har tilsammen solgt biografbilletter for 670 mio. dollars på verdensplan.


BLACK PANTHER  DANMARKSPREMIERE
15/2 + 18/2 + 21/2 + 27/2 + 1/3 – 3/3

Superheltefilmen ”Black Panther” er baseret på tegneserien af samme navn. Chadwick Boseman spiller den sorte panter, ved navn T'Challa. Efter T’Challa mistede sin far i Captain America: Civil War, vender han tilbage til sit hjemland for at tage sin retsmæssige plads som konge. Men i det isolerede og teknologisk fremskredne afrikanske land, Wakanda, venter der et opgør af dimensioner. Hvis man skal dømme efter den heftige trailer, så venter der dig en af Marvels absolut vildeste superheltefilm til dato med et uovertruffent sci-fi univers!


HODJA FRA PJORT  PREMIERE
21/2 – 22/2 + 24/2 + 4/3

Til sin fars store ærgrelse, drømmer Hodja om andet og mere end at overtage faderens skrædderforretning. En dag tilbyder en tæppehandler Hodja et flyvende tæppe, hvis han vil hente hans barnebarn. Uden at spørge sin far om lov, letter Hodja og sætter kurs mod den store by. Hvad Hodja ikke ved, er, at tæppet i virkeligheden tilhører sultanen, der vil gøre alt for at få sit magiske tæppe tilbage. Til Hodjas store held og begejstring møder han pigen Smaragd, der viser ham, hvordan man gebærder sig i den store by. Desværre er Smaragd også skyld i, at han senere mister tæppet. Nu er gode råd dyre, for han kan ikke som lovet bringe tæppehandlerens barnebarn til landsbyen, og sultanens mænd er lige i hælene på ham. Filmen er baseret på Ole Lund Kirkegaards meget populære børnebog af samme navn.


MOLLYS GAME   DANMARKSPREMIERE
22/2 – 25/2 + 27/2 – 28/2 + 1/3 3/3

”Molly’s Game” er den kvindelige og autentiske udgave af ”Wolf of Wall Street”. Den talentfulde skiløber Mollys liv tager en voldsom drejning, da en skade definitivt sætter en stopper for karrieren, netop som hun står over for sit olympiske gennembrud. Hendes søgen efter et nyt job ender i Los Angeles, hvor hun bliver værtinde for eksklusive pokerspil. Puljerne er på millioner, gæsterne er hollywoodstjerner og inden længe bliver den russiske mafia indblandet. Da Molly anklages for ulovlig spillevirksomhed og anholdes af FBI, opsøger hun den noget skeptiske forsvarsadvokat, Charlie Jaffey, der dog beslutter sig for at føre hendes sag. Den 28/2 vises filmen også som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 40 kr. pr. billet.


TOSCA OPERABIO FRA THE MET
25/2

Tosca er en opera i tre akter af Giacomo Puccini komponeret I 1900. Handlingen foregår i Rom omkring 1800. Librettoen er af Luigi Illica og Giuseppe Giacosa, og baserer sig på Victorien Sardous drama i fem akter La Tosca. Puccini så dette stykke på fransk med Sarah Bernhardt i hovedrollen i Milano i 1889. Selv om han ikke forstod sproget, gjorde forestillingen et dybt indtryk på ham. Han begyndte snart efter planlægningen af en opera. Parallelt med komponeringen rejste Puccini også til blandt andet Paris, hvor han mødte Sardou, og til Rom for at se stederne, hvor handlingen foregik.


SÅ LÆNGE JEG LEVER  FORPREMIERE LIVSNYDERAFTEN BIOGRAFKLUB DANMARK
26/2
8/3 -18/3

Biografien ”Så længe jeg lever” handler om den folkekære danske sanger og sangskriver, John Mogensen. Vi følger ham fra barndommen til hans første gennembrud som 29-årig, da han får enorm succes som en del af sangkvartetten Four Jacks, der også talte navne som Poul Rudi, Otto Brandenburg og Bent Werther. Derefter går han lidt i glemmebogen, indtil det næste store gennembrud i 1971, hvor ”Der er Noget galt i Danmark” bliver et kæmpe hit. Historien fokuserer på sangeren, hans kone Ruth og deres omtumlede ægteskab, der var fyldt med lidenskab, kaos, bajere og ikke mindst musikken, der var Johns helt store passion. Men Johns kamp med sin egen perfektionisme og søgen efter det absolutte, ender med at æde ham op indefra. På livsnyderaftenen d. 26/2 åbnes døren kl. 17.15. Kl. 17.30 Velkomstdrik. Kl. 18.00 Film. Kl. 20.00 Forret + hovedret i Café og foyer kr. 265,-/med Biografklub Danmark kr. 215,-.  14/3 + 18/3 vises filmen med danske undertekster.


I FARS HÆNDER  DANMARKSPREMIERE  DOXBIO
28/2

Sven har levet knap halvdelen af sit liv uden sin far Niels, der for 17 år siden blev fundet død i en snedrive få kilometer fra deres hjem. I et forsøg på at komme til at afklaring om sin alkoholiske fars død stiller Sven sig i hans sko - og foran kameraet. En modig film om et gensyn med fortiden. Faren Niels var egentlig keramiker, men døde af et eskalerende alkoholmisbrug, og efterlod ikke kun skygger langt ind i Svens liv. Han efterlod også en mystisk kasse med skitser, videoer og båndoptagelser. Og de kommer til at danne grundlag for de rekonstruktioner af deres barndomsscener, som Sven i selskab med sin noget mere skeptiske bror sætter sig for at indspille med sig selv foran kameraet - og på skift med sig selv i rollen som sin egen far og som sit yngre jeg. En kunstnerisk proces, der bliver et gensyn med fortiden, og som hvirvler op i mange glemte og fortrængte dele af Svens og familiens fælles historie. 'I fars hænder' er en film om modet til at konfrontere sig selv, og med mod til at gøre det på sin helt egen måde. Medlemmer af DOXBIO får 20% rabat på egne og ledsagers billetter.

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke