Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV FEBRUAR 2019

Starten på et nyt år varsler nye begyndelser, men det er også tid for filmpriser. Golden Globes er allerede uddelt, og inden længe skal også Oscarstatuetterne uddeles. Tre af denne måneds film har taget godt fra i både priser og nomineringer: BOHEMIAN RHAPSODY, A STAR IS BORN og GREEN BOOK. Du kan se mere om priser og nomineringer i den enkelte films omtale. Sidstnævnte har Danmarkspremiere den 21/2, men du har mulighed for at se den som forpremiere den 18/2, hvor Vig Bio afholder livsnyderaften. Vent ikke for længe med at bestille - der plejer at være rift om pladserne.
Også MØDREGRUPPEN, ALITA: BATTLE ANGEL og VILDE ROLF SMADRER INTERNETTET har Danmarkspremiere i februar. Selvom der i alle tre film kæmpes ihærdigt for overlevelse, er der masser af gode grin i vente. MØDREGRUPPEN byder på en livlig perlerække af danske skuespillere, ALITA tager dig med ind i en futuristisk verden fyldt med både ondskab og kærlighed, mens Disneys seneste skud – ud over humor og fart over feltet – også har fokus på søgefunktioner, eBay-handel og kommentarer på de sociale medier.  Her er noget for enhver smag. Kom ind i varmen og nyd en skøn film.

Drømmer du om at drive en hyggelig café midt i det skønne Odsherred? Så læs nærmere nederst på siden :)


SKAMMERENS DATTER II – SLANGENS GAVE
1/2 – 3/2

Så er den her endelig: Fantasy-filmen ”Skammerens datter II: Slangens gave” - efterfølgeren til Skammerens datter fra 2015. Dina, der har arvet sin mors overnaturlige og magiske skammerevner, og hendes familie er kommet til Højlandet på flugt fra den onde Drakan, der har overtaget magten i Dunark. En dag møder Dina en mystisk mand, der påstår at være hendes far. Og han er ikke bare en Hr. Hvem som helst… Nej han er sortemesteren Sezuan, der har evnen til at få folk til at se og føle ting. Melussina advarer Dina imod ham, men da hendes bror Davin og ven Nico tages til fange og indespærres på Sagisborg, slår Dina sig sammen med sin far, der hjælper hende med at finde nogle helt nye evner. Nico, bedre kendt som fyrsten Nicodemus Ravens må nemlig ikke blive opdaget på borgen. Gør han det, vil han straks blive henrettet af Drakans styrker. Filmen er baseret på det tredje bind i bogserien 'Skammerens børn' skrevet af Lene Kaaberbøl.


SÅDAN TRÆNER DU DIN DRAGE 3
1/2 – 11/2 + 13/2 – 14/2 + 16/2

Animationsfilmen 'Sådan træner du din drage 3' er efterfølgeren til de to film fra 2010 og 2014 om vikinger og drager. Det begyndte med et usandsynligt venskab mellem en ung viking og en frygtindgydende natskygge-drage. I det tredje kapitel vil Hikke og Tandløs endelig møde deres sande skæbne. I filmen følger vi Hikke i hans forsøg på at opfylde sin drøm om et fredfyldt drage-utopia. Sammen med Astrid skal han lede byen Berk, og hans drage Tandløs skal stå i spidsen for de andre drager. Men da Tandløs møder en utæmmet anden natskygge, trækkes han længere og længere væk fra Hikke. Samtidig truer en ny fare og Hikkes position som høvding trues. Nu må både dragerytter og drage træffe umulige beslutninger for at redde deres arter – og deres venskab skal stå sin prøve.


UNGE ASTRID
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/2 – 10/2

Filmen 'Unge Astrid' er historien om, hvordan den berømte, svenske forfatter Astrid Lindgren voksede op og blev en verdensberømt kunstner og personlighed. Da Astrid var meget ung, skete der en kombination af et mirakel og et uheld, der påvirkede hende dybt og som kom til at forme hendes liv. Det var denne hændelse, der gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, en hel verden kom til at elske. Filmens fortælling er en fri fortolkning af dengang, en ung Astrid – til trods for tidens forventninger og religiøse påbud – bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte. Den 6/2 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. pr. billet.


MØDREGRUPPEN
5/2 FORPREMIERE
7/2 – 17/2 + 20/2 + 27/2 DANMARKSPREMIERE

Line, der er nybagt mor, lever sammen med sin mand Bjørn det vilde jetsetliv i Hong Kong, hvor han er direktør for familiens internationale virksomhed. Da Line finder ud af, at Bjørn har en affære med deres filippinske barnepige, rejser hun i raseri til hendes sydfynske hjemby - det sidste sted hendes mand vil lede efter hende. Men hvad der kun skulle være et kortvarigt ophold, bliver en længere rejse hjem til rødderne, hendes indebrændte keramikerkusine Maja og ikke mindst mødet med en sprudlende mødregruppe. Bjørn er rasende og lukker for alle Lines midler og truer med at tage sønnen fra hende. Line står til at miste alt, men sammen med mødregruppen og den fortørnede kusine, tager Line kampen op mod grød, gylp, gæld og trusler fra den magtfulde ægtemand. Ved denne film tilbyder Vig Bio Café en lækker Porrepikantsuppe m/brød kr. 45,- – HUSK menuen skal købes på forhånd sammen med billetten - og husk at bestille bord tlf. 5931 5146 Ved film kl. 19.30 serveres menuen før film, ved film kl. 17 er det valgfrit om I ønsker at spise før eller efter filmen, aftal dette med caféen.


VILDE ROLF SMADRER INTERNETTET 
DANMARKSPREMIERE
7/2 – 17/2

Er du vild med animationsfilmen Vilde Rolf fra 2012? Så vil du også elske fortsættelsen ”Vilde Rolf smadrer internettet”. Spilfigurerne Rolf og Vanilje von Schlick har levet lykkeligt i deres arkadehal i seks år siden den første film, men nu er rattet til Vaniljes bilspil i stykker og det risikerer at blive kasseret. De to venner øjner en mulighed for at skaffe et nyt rat, ved at købe det på internettet. Det betyder, at de må skifte den trygge hverdag i deres lille arkade ud med en efterforskning i det enorme www. De rejser ind i den forunderlige verden på internettet, på jagt efter reservedelen, der kan redde Sugar Rush. På deres vej møder de farverige pop-up annoncer, spændende online-auktioner, Disney prinsesser og et dødbringende spil. Det bliver en hæsblæsende og farlig tur rundt i nettets mange kroge og afkroge. En tur, der sætter deres venskab på en hård prøve.


BOHEMIAN RHAPSODY 
ØNSKEBIO
7/2 BABYBIO
11/2 + 19/2

Vinder af Golden Globe for både Bedste Film og Bedste Mandlige Skuespiller. Filmen har ikke mindre end 5 Oscarnomineringer. Glæd dig til at nyde denne uforlignelige hyldest til Queen, deres musik og deres fantastiske og karismatiske forsanger, Freddie Mercury. Freddie brød med traditionerne, gik imod strømmen og endte med at blive en af verdens mest elskede entertainere. Gennem Queens ikoniske sange og revolutionerende sound, illustrerer filmen bandets kometagtige karriere. Queen opnåede lynhurtigt stjernestatus, men til alles overraskelse valgte den plagede Freddie at forlade bandet og fokusere på sin solokarriere. Freddie havde en svær og tumultarisk tid uden Queen, men umiddelbart inden Live Aid-koncerten i 1985 genforenes Freddie med sine bandkammerater. Selvom han var blevet diagnosticeret med aids, leverede Freddie og Queen en af de største liveoptrædener i rockmusikkens historie. They stole the show! Queen har cementeret et eftermæle, der stadig inspirerer outsidere, drømmere og musikelskere verden over. Rami Malek har på næsten magisk vis transformeret sig til Freddie Mercury – en ærefuld rolle han udfylder på aller bedste måde, og med rette har givet ham såvel Golden Globe prisen samt Oscar nomineringen som Bedste Mandlige Skuespiller. Den 7/2 kl. 10.30 vises filmen som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd.  


TERNET NINJA
ØNSKEBIO
12/2 + 15/2

Anden har gjort det igen! Hans herlige historie om den ternede ninja er nu filmatiseret. Filmen handler om Aske, der går i 7. klasse og er skrupforelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specialklassen, der forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke, som ha giver til Aske i fødselsdagsgave. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den blev til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand, hvor den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu i et øjebliks uopmærksomhed kom til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, der tilhørte fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø. Som straf for denne fejl, blev Quang tæsket ihjel af den kyniske direktør. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden... og, nå ja, så viser den sig at være levende, dødsens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn. Begreber der ligger langt fra Askes hverdag.


FØR FROSTEN
BIOGRAFKLUB DANMARK
12/2 + 17/2

Dramaet ”FØR FROSTEN” handler om bonden Jens (Jesper Christensen), der står overfor sit livs sværeste valg. Der hersker trange kår på landet i det 19. århundrede, og endnu engang varsles der om en hård vinter. Jens har i forvejen svært nok ved, at få det til at løbe rundt. Hans eneste chance for at hans familie overlever vinteren, er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård... En aftale hvor Jens må give afkald på sin egen moral og det dyrebareste han ejer – datteren Signe (Clare Rosager). Aftalen kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord. I sidste ende er spørgsmålet: Hvor meget vil Jens ofre for at redde sine børn?


A STAR IS BORN
ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
13/2 + 28/2
20/2 BABYBIO

Hele 8 Oscar nomineringer har denne filmperle fået. Bl.a. Bedste Film, Bedste Kvindelige Skuespiller og Bedste Mandlige skuespiller. Filmen har allerede vundet en Golden Globe for Bedste Originale Sang med nummeret ”Shallow”. Der er altså mange gode grunde til at gå ind og se den romantiske film ”A Star Is Born”, hvor den erfarne musiker Jackson Maine (Bradley Cooper) ved et tilfælde møder en ung talentfuld kvinde, som han forelsker sig stormende i. Ally (Lady Gaga) knokler som servitrice og har næsten opgivet sin drøm om at slå igennem som sangerinde... indtil Jack lokker hende op på scenen og ind i spotlightet. Men selvom Allys karriere hurtig tager fart, vakler deres skrøbelige kærlighedsforhold, fordi Jack kæmper en hård kamp mod sine indre dæmoner og et alkoholmisbrug, der truer med at tage magten fra ham. Den 20/2 kl. 10.30 vises filmen som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd.


ALITA: BATTLE ANGEL
DANMARKSPREMIERE
14/2 – 23/2 + 25/2
  
En episk adventurefilm om håb og selvstændiggørelse. Alita vågner op i en fremtidsverden hun ikke kender. Hun kan igen ting huske – heller ikke hvem hun selv er. Alita er cyborg, men den sympatiske professor Ido ser, at under hendes maskinelle skal, gemmer der sig sjælen af en ung kvinde med en enestående fortid, og han tager hende under sine vinger og prøver at skærme hende fra hendes mystiske fortid. Men Alitas nye ven, Hugo, tilbyder i stedet at hjælpe hende med at vække hendes hukommelse. Da byens korrupte og dødbringende magter kommer efter hende, opdager Alita sine uovertrufne kampevner, som magthaverne ønsker at kontrollere. Hvis Alita kan holde sine fjender på afstand, kan hun være nøglen til at redde sine venner, familie og den verden som hun har lært at elske.


HAPPY ENDING
ØNSKEBIO
14/2 + 26/2

Helle kan næsten ikke vente til hendes mand Peter, der er en uforbederlig arbejdsnarkoman, endelig går på pension. Hun glæder sig som et lille barn til de skal tage hul på deres lykkelige rejselystne otium sammen. Men til hendes store skræk, annoncerer han på dagen for sin pensionering, at han nu skal til at være vinimportør. Samt at han i øvrigt har investeret hele deres fælles opsparing i et østrigsk vinhus… Livet tager pludselig en overraskende ny drejning og de begiver sig hver især ud på en hæsblæsende opdagelsesrejse mod nye muligheder, bekendtskaber og drømme. Men kan man starte forfra efter 49 års ægteskab? Og kan man i det hele taget undvære hinanden? HAPPY ENDING er en smuk og dejlig fortælling om at det aldrig er for sent at få en ordentlig flyvetur eller at begynde at ryge.


GREEN BOOK
BIOGRAFKLUB DANMARK
18/2 FORPREMIERE – LIVSNYDERAFTEN
21/2 – 23/2 + 25/2 – 28/2

GREEN BOOK vandt en Golden Globe for Bedste Film i kategorien ”Musical eller komedie”, samt prisen for Bedste Manuskript og Bedste Mandlige Birolle – og er nomineret til hele 5 Oscars. Med masser af humor er det lune feel good drama er baseret på en virkelig historie om et livslangt venskab. Udsmideren Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip (Viggo Mortensen), bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne. På rejsen må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide og vejledning i hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere i 60’ernes USA – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet. Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettighedsbevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og deres egne fordomme og får øjnene op for alt det, de har til fælles. Det, der starter som en to måneder lang turné, præget af nødvendighed, bliver i stedet til et smukt, livslangt venskab. Den 27/2 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 25 kr. pr. billet. Til livsnyderaftenen den 18/2 indleder vi med velkomstdrik kl. 17. Kl. 17.30 starter filmen. Kl. 20 serverer Vig Bio Café forret + hovedret. Pris ekskl. drikkevarer 275 kr. Med Biografklub Danmark Rabat 225 kr. Max 90 pladser til spisning. Bestil bord på 5931 5146.


OPERABIO  ADRIANA LEVOUVREUR
DIREKTE FRA THE METROPOLITAN OPERA
24/2

Francesco Cilea var samtidig med Puccini, og skrev operaer i den særlige italienske verismo-stil fra årene omkring år 1900, hvor det handlede om at beskrive verden mere virkelighedstro end i de gamle operaer fra før. Cileas operaer ikke er så kendte som f.eks. Puccinis, men er i samme klasse, når det gælder om at udnytte sopranernes udtryksmuligheder helt til kanten. Titelpartiet er da også stadig et eftertragtet parti for operaverdenens primadonnaer. Historien, der er henlagt til Paris 1730, handler om Adrienne Lecouvreur (1692-1730). Hun var en berømt fransk skuespillerinde fra Comédie-Francaise. Hun havde en kærlighedsaffære med grev Moritz af Sachsen, men blev ifølge rygtet forgiftet af sin rivalinde, hertuginden af Bouillon. Café Vig Bio har åbent i pausen.

CAFÉ VIG BIO SØGER NY FORPAGTER
Har du evner og lyst til at være forpagter for en hyggelig og velbesøgt café med plads til 50 glade gæster – 90 når vi inddrager foyeren til livsnyderaftener og andre arrangementer - kan du kontakte Bente Elvert eller Hans Fjeldsø fra caféudvalget på mail bente.elvert@novasol.comhanz@vestnet.dk og høre nærmere. Ansøgninger sendes til samme mailadresse. Ansøgningsfristen er hurtigst muligt og senest den 21. februar 2019. Vi ser allerhelst, at du kan tiltræde den 1. maj 2019. Vi glæder os til at høre fra dig.

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke