Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV MAJ 2018
Er du til charmerende – og flabede – helte? Så er der to du vil elske at gense i henholdsvis Deadpool 2 og Solo: A Star Wars Story, hvor Wade Wilson og Han Solo tager dig med på eventyr blandt fjerne galaxer, forbrydere og smukke kvinder. Også i The Avengers: Infinity War vrimler det med helte af alle slags, når de danner fælles front mod den mægtige Thanos. Hverdagens helte kan du også møde biografen i maj måned, hvor de kæmper for politik, magt, berømmelse, perfektion, kærlighed og retten til at leve deres liv efter egne ønsker. Gyseren ”Truth or Dare” vil få dig helt ud på kanten af sædet, så måske du skal tage en god ven med, der kan følge dig trygt hjem bagefter. Vig Bio ønsker dig god fornøjelse!


THE AVENGERS: INFINITY WAR  
1/5 – 2/5 + 10/5 – 12/5

Superheltemødet over dem alle. Superheltefilmen ”Avengers: Infinity War” er den tredje film med de oprindelige superhelte: Captain America, Iron Man, The Hulk, Thor, Hawkeye og Black Widow. Heltene og deres allierede har flere gange stået sammen over for modstandere, der har været for mægtige til at besejre for de enkelte individer. Men nu står gruppen over for en ny, kosmisk trussel i form af Thanos. Skurken er på jagt efter de seks infinity stones, der - hvis de samles – kan give Thanos ufattelige kræfter og gøre ham i stand til at manipulere med intet mindre end virkeligheden. Alt, hvad The Avengers har kæmpet for, har ledt frem til dette øjeblik, og aldrig tidligere har verdens skæbne været mere usikker. Filmen er den foreløbige kulmination på de 18 foregående Marvel-film, og udover de velkendte Avengers-helte tilslutter bl.a. Black Panther, Guardians of the Galaxy, Dr. Strange og Spider-Man sig kampen mod Thanos. Det bliver intet mindre end episk! HUSK at blive siddende til rulleteksterne er forbi!!! Der kommer et klip du ikke vil gå glip af :)


HVAD VIL FOLK SIGE 
1/5 + 14/5

Nisha er 16 år – og lever et dobbeltliv: Hjemme hos sin pakistanske familie er hun den perfekte datter, men når hun er ude med sine venner, er hun en normal, norsk teenager. En dag tager hendes far Nisha i at kysse med sin norske kæreste, hendes dobbeltliv afsløres og de to verdner kolliderer - voldsomt. For at sætte et eksempel, beslutter Nishas forældre sig for at kidnappe deres egen datter og placere hende hos slægtninge i Pakistan. Nisha må nu lære at begå sig i et land, hun aldrig har været i før, og ikke mindst lære at tilpasse sig forældrenes levevis. Filmen er et rørende drama om det komplekse forhold mellem far og datter. Det er historien om en ung kvinde, der må finde sin egen vej i livet, og den 18-årige hovedrolleindehaver Maria Mozdah gør en imponerende debut på det store lærred.


HJERTER DAME – DOX-BIO – DANMARKSPREMIERE - FILMSALON
2/5

For første gang nogensinde har en kvinde sat sig i spidsen for den samlede danske arbejderbevægelse. Filmen følger den tidligere kontorassistent Lizette Risgaard fra hun bliver valgt som formand for LO og dermed for knap 1 million lønmodtagere i Danmark.
De sidste tyve år har LO oplevet medlemsflugt og fagbevægelsens historiske betydning for det danske arbejdsmarked er truet. Det er denne onde cirkel, Lizette Risgaard har til opgave at bryde. Og det tror hun på, at hun kan. Med sin strategi om samarbejde med den borgerlige regering, sin utrættelige energi og sin klippefaste tro på fællesskabet og solidariteten.
Filmen følger Lizettes kamp på både de ydre og de indre linjer og lukker os ind i det politiske maskinrum, hvor intet filmhold tidligere har haft adgang. Her træffes vigtige, men ikke altid lige populære beslutninger. Beslutninger, der sender Lizette Risgaard ud i et stormvejr blandt sine egne medlemmer. Filmsalon - Kl. 16.30 indledning ved afdelingsformand for 3F Holbæk, Allan Andersen. Debat efter filmen. Film kl. 17 inkl. 1 gl. vin, øl eller vand. Medlemmer af DOX-BIO får 20% rabat ved forvisning af medlemskort.


LUK SOLSKINNET IND 
2/5 + 9/5 + 17/5

”Luk solskinnet ind” er en vidunderlig, romantisk komedie om den midaldrende kunstner, Isabelle, der som fraskilt mor ihærdigt leder efter manden i sit liv. Men det er ikke så nemt. Med en let desperation efter at (gen)finde den store kærlighed, indleder hun affærer med flere mænd, der dog alle har pænt svært ved at leve op til hendes forventninger til den store kærlighed. Isabelle spilles forrygende af Juliette Binoche og rollelisten tæller af et væld af de allerstørste franske stjerner.


MESTERDETEKTIVEN SHERLOC GNOMES   DANMARKSPREMIERE
3/5 – 6/5 + 10/5 – 13/5 + 19/5 – 21/5 + 26/5

De herlige havenisser fra ”Gnomeo og Julie” er tilbage i et helt nyt eventyr. Havenisser over alt i London bliver kidnappet, og Gnomeo og Julies venner begynder at forsvinde. Det er et stort mysterium, og så er der kun én havenisse, man kan ringe til: Mesterdetektiven Sherlock Gnomes! Den berømte detektiv ankommer med sin tro følgesvend Watson, og opklaringsarbejdet fører vores små venner på et hæsblæsende eventyr igennem Englands hovedstad, hvor alverdens farer truer. På deres vilde rejse møder de nyt havepynt og opdager en skjult side af storbyen.


THE JOURNEY –  BIOGRAFKLUB DANMARK - DANMARKSPREMIERE
3/5 – 13/5 + 19/5

"The Journey” er en sand og gribende fortælling om et ekstraordinært møde mellem to uforsonlige fjender på hver sin side af den brutale og mangeårige konflikt i Nordirland: Politikeren og præsten fra Democratic Unionist Party Ian Paisley og Sinn Fein politikeren Martin McGuinness. Ian Paisley og Martin McGuinness bliver afbrudt under en fredsforhandling pga. et uvejr og tvunget til at eskortere hinanden på en kort køretur gennem landet. Alle håber, at denne tur vil få de to til at nærme sig hinanden og således for evigt ændre historiens gang. For hvis det lykkes, er der håb for fred i Nordirland… Filmen vises som onsdagsfilm den 9/5, hvor du sparer 30 kr. på billetten.


TRUTH OR DARE – DANMARKSPREMIERE
3/5 – 13/5 + 18/5

Gyser-thrilleren 'Truth or Dare' handler om collegepigen Olivia, der på en ferie til Mexico med sine venner, bliver lokket til at sætte dem i gang med et spil 'sandhed eller konsekvens'. Først for sent går det op for Olivia, at det ikke er et harmløst spil, men blodigt alvor, da nogen eller noget begynder at afstraffe dem, som lyver eller ikke vil spille med. Lucy Hale (“Pretty Little Liars”) and Tyler Posey (“Teen Wolf”) har hovedrollerne i den overnaturlige thriller.


THE MUSIC OF SILENCE – DANMARKSPREMIERE
6/5 + 14/5 + 16/5 + 31/5

Filmen ”MUSIC OF SILENCE” er baseret på Andrea Bocellis egen biografi. Andrea Bocelli blev født med grøn stær og var så godt som blind ved fødslen. Ret hurtigt blev musik en væsentlig del af den unge mands interesser, og opdagelsen af at hans stemme var ham givet af englene, samt det faktum at han begyndte at spille klaver i 6 års alderen, gjorde ham hurtigt kendt i og omkring hans fødeby Lajatico i Toscana, hvor han vandt flere talentkonkurrencer . I 12 års alderen bliver han erklæret for fuldstændig blind efter et uheld på en fodboldbane. Efter normal skolegang begyndte han at læse jura , men ved siden af dette kunne man stadig høre ham synge på de lokale barer , bl.a. popmusik.. Hans store gennembrud kom da den italienske sanger Zuchero søgte talenter til en duet, der skulle indspilles med Luciano Paverotti… De hører båndet med Andrea Bocelli og pludselig åbner døren sig til alle verdens store scener…  Filmen vises også som onsdagsfilm den 16/5, hvor du sparer 30 kr. på billetten.


LUISA MILLER – OPERABIO FRA THE MET
13/5

Det er altid en begivenhed, når Plácido Domingo synger på The Met - og han går videre i rækken af baryton-roller i én af de mest intime og kammermusikalske af Verdis operaer – Luisa Miller. I denne sæson samarbejder han endnu en gang med dirigenten James Levine; de to har faktisk optrådt sammen ved flere end 330 forestillinger på The Met gennem de sidste 45 år. Ofte har det været Verdis operaer, der har stået på plakaten. Denne gang er det Schillers gribende historie om ulykkelig kærlighed i 1600-tallets Tyrol, som Verdi skriver musik til i 1849 - en opera, som helt ufortjent kun sjældent bliver spillet. Foruden Domingo byder rollelisten bl.a. på sopranen Sonya Yoncheva og tenoren Piotr Beczala - to af de mest efterspurgte Verdi-sangere i disse år. Tag chancen med en Verdi-opera, du måske ikke kender ... endnu. Café Vig Bio har åbent i pausen.


VORES LIVS FERIE  - ØNSKEBIO
15/5 + 22/5

Skøn, moden roadmovie om ægteparret Ella (Helen Mirren) og John (Donald Sutherland), der har været sammen i 50 år. Ella har kræft, men har valgt at stoppe sin behandling. John lider af Alzheimer og glider ud og ind af fortid og nutid, glemsel og erindring. Til deres voksne børns store overraskelse og bestyrtelse, stikker ægteparret af i deres gamle autocamper og kører ud på Route 1 mod Hemingways hus i Key West på et sidste eventyr sammen. Det bliver en tur fuld af sjove oplevelser og eftertænksomme stunder om fortid og fremtid. Det er nu Ella og John har chancen for at mindes et ægteskab drevet af passion og hengivenhed, men også af hemmeligheder og overraskende afsløringer lige til det sidste. Filmen er forrygende og byder på både gode grin og stof til eftertanke. Den 22/5 er der 20% rabat for medlemmer af Vig Bio.


DEADPOOL 2
15/5 FORPREMIERE – BØF & BIF
16/5 – 23/5 + 25/5 – 27/5 + 2/6  DANMARKSPREMIERE

Spænd hjelmen! Den flabede superhelt Wade Wilson - der efter et forsøg er blevet voldsomt vansiret, men samtidig også har fået superkræfter – er tilbage. Efter at have overlevet et næsten fatalt bøffel-angreb, kæmper den vansirede kantinekok Wilson for at blive byens hotteste bartender, mens han samtidig skal lære at leve med sin manglende smagssans. I sin søgen efter at genfinde livslysten og en flux capacitor, må Wade kæmpe mod ninjaer, Yakuza-mafiaen og en flok seksuelt aggressive køtere, mens han rejser verden rundt for at opdage vigtigheden af familie, venskab og smag. Han finder sin eventyrlyst, samtidigt med at han gør sig fortjent til det eftertragtede kaffekrus med skriften ”Verdens bedste elsker”. 
Den 15/5 er der forpremiere med Bøf & Bio. Burger (inkl. pommes samt 1 gl. øl, vin eller vand) serveres fra kl. 17.30.


SÅ LÆNGE JEG LEVER  - ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
20/5

Biografien ”Så længe jeg lever” handler om den folkekære danske sanger og sangskriver, John Mogensen. Vi følger ham fra barndommen til hans første gennembrud som 29-årig, da han får enorm succes som en del af sangkvartetten Four Jacks, der også talte navne som Poul Rudi, Otto Brandenburg og Bent Werther. Derefter går han lidt i glemmebogen, indtil det næste store gennembrud i 1971, hvor ”Der er Noget galt i Danmark” bliver et kæmpe hit. Historien fokuserer på sangeren, hans kone Ruth og deres omtumlede ægteskab, der var fyldt med lidenskab, kaos, bajere og ikke mindst musikken, der var Johns helt store passion. Men Johns kamp med sin egen perfektionisme og søgen efter det absolutte, ender med at æde ham op indefra.


THE POST   BIOGRAFKLUB DANMARK - ØNSKEBIO
21/5

Selveste Steven Spielberg står bag filmatiseringen af denne autentiske historie om pressens vigtige rolle i det politiske landskab. Året er 1971 og en række lækkede CIA-dokumenter, de såkaldte Pentagon Papers, viser, at USA’s skiftende præsidenter i årevis har løjet om Vietnam-krigen. Nu er det op til pressen at træffe en svær beslutning: Skal de publicere den belastende historie og risikere en ruinerende retssag? De kommer til at stå over for benhård modstand fra Justitsministeriet, der ikke ønsker flere afsløringer om Vietnam-krigen. Filmen følger bladets nye og usikre kvindelige chef (Meryl Streep), der har alt at miste og chefredaktøren (Tom Hanks), hvis ambition om at gøre avisen mere relevant bringer ham på kollisionskurs med USA’s præsident Nixon. Filmen er absolut relevant i denne tid, hvor vi oplever præsident Donald Trump udfordre pressens rolle med sine udtalelser om "fake news". Der er mange nuancer i filmen, bl.a. i forhold til ansvaret over for de involverede parter i sagen, men den Oscarnominerede fortælling slår et klart slag for ytringsfriheden.


SOLO: A STAR WARS STORY – DANMARKSPREMIERE
23/5 - 29/5 + 1/6 – 2/6

Stig ombord i Millennium Falcon og tag med på en rejse til en galakse langt, langt væk i ”Solo: A Star Wars Story”, et eventyr med den mest elskede slyngel i galaksen – den charmerende og fandenivoldske Han Solo. Gennem en række dristige eskapader i en mørk og farlig kriminel underverden, møder Han Solo sin fremtidige copilot, den mægtige Chewbacca og den berygtede gambler Lando Calrissian. Det bliver en overraskende rejse, der vil sætte kursen for en af ​​Star Wars-sagas mest usandsynlige helte. Det er første gang nogenside, at Han Solo bliver portrætteret af en anden skuespiller end Harrison Ford. Science fiction-filmen 'Solo: A Star Wars Story' er den anden film i rækken af Star Wars spin-offs. Forgængeren var Rouge One: A Star Wars Story.


C’EST LA VIE – DANMARKSPREMIERE
24/5 + 26/5 – 30/5 + 4/6

Skøn komedie, der er en hyldest til livet, kærligheden og kaosset derimellem. For brud og brudgom er det den vigtigste dag i deres liv. Men for cateringfyren Max, fotografen Guy og entertaineren James er det en aften som alle andre – ligesom det er for alle de andre medarbejdere på det ekstravagante slot udenfor Paris, hvor bryllupspar valfarter til for at fejre den store dag. Pierre og Helena er et af de par, som har bestemt sig for at markere deres ja til hinanden på slottet. Fra morgenstunden til næste dags solopgang følger vi deres bryllupsfest, gennem øjnene på dem, der virkeliggør denne magiske oplevelse. Og selvfølgelig går alting ikke, som de havde forestillet sig det. Eric Toledano og Olivier Nakache er instruktørduoen, der også stod bag det verdensomspændende mega-hit ”De urørlige”. Filmen vises også som onsdagsfilm den 30/5, hvor du sparer 45 kr. på billetten. Den 4/6 er der 20% rabat for medlemmer af Vig Bio.

BREATHE – BIOGRAFKLUB DANMARK
30/5 FORPREMIERE
31/5 DANMARKSPREMIERE

Den succesfulde Robin har hele livet foran sig, da han bliver lammet af polio. Eksperter og læger ønsker at påbegynde behandling og holde ham på sygehuset, men hans hustru Diana nægter at lytte til lægernes råd og beslutter at tage ham med hjem. Med hendes grænseløse hengivenhed, nærvær, humor og beslutsomhed formår hun at skabe rammerne om et liv, hvor Robins handicap pludselig blot bliver en naturlig del af deres forhold og dagligdagen. Sammen nægter de at lade sig fængsle af hans lidelser og skaber et liv omgivet af humor, mod og lyst til livet. ”Breathe” er en hjertevarm film om, hvad mennesker kan, så længe man har kærlighed, ærlighed og ikke mindst masser af latter i livet. En kærlighedshistorie om, hvordan man skal leve sit liv, som om hvert et åndedræt var det sidste…

BILLETPAKKER
Husk vores nye billetpakke, der består af film samt en menu 3, der består af 1 mellem popcorn og 1 mellem vand, til kun 100 kr. På nettet kan du købe pakken, når du køber din billet. Den kan ikke bestilles, når du bestiller billet, men hvis du ønsker at købe pakken, så oplyser du det bare, når du henter din bestilte billet. Billetpakker gælder ikke til særarrangementer som f.eks. livsnyderaften og operabio. Billetpakken er også en god gaveidé, f.eks. som konfirmationsgave. Du køber pakken i billetlugen, og så vælger den glade modtager selv hvilken film, han eller hun gerne vil ind og se.
 

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke