Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV NOVEMBER 2018

Forrygende musik, kampe mellem det gode og det vældigt onde samt de første fire tegn på at julen snart er over os – det er hvad november måneds filmprogram har at byde på. Plus det løse med gys, grin og stærke kvinder. 

Bohemian Rhapsody hyldes Queen på fornemmeste vis. Glæd dig til at blive indhyllet i deres fantastiske musik. Hele to gange operabio kan vi også tilbyde. ”Aida” og ”Samson og Dalila” er ikke kun smuk og medrivende musik – nej det er også altfortærende kærlighed, hed erotik og bloddryppende vold. Vold og kamp er der også i rigelige mængder i den længe ventede 2’er til ”Fantastiske Skabninger”, hvor Grindenwalds ondsindede planer er klar til udførelse. Andre der kæmper mod overmagten, finder du bl.a. i storfilmen ”I Krig og Kærlighed” og nyindspilningen af ”Robin Hood”.

Du synes måske, at der er læææænge til jul endnu. Men den nærmer sig nu med hastige skridt og vi er glade for at kunne starte op med hele fire julefilm. Fire meget forskellige slags fulde af spænding – og spændinger. Det sidste, ikke mindst i Paprika Steens ”Den tid på året”, der forhåbentlig får din egen familiejul til at fremstå som den rene idyl ;) 

Vi glæder os til at se dig i det hyggelige mørke i Vig Bio.


NØDDEKNÆKKEREN OG DE FIRE RIGER
DANMARKSPREMIERE
1/11- 7/11 + 14/11

Endnu et skønt action-eventyr fra Disney. Alt Clara ønsker sig er en nøgle! En helt speciel nøgle, der kan åbne kassen, der indeholder en uvurderlig gave fra Clares afdøde mor. Til hendes gudfar Drosselmeyers årlige julebal, åbenbares en gylden tråd for hende. Den fører hende til den eftertragtede nøgle – der desværre straks forsvinder ind i en mærkelig og mystisk eventyrlig verden, der er opdelt i fire riger. Der møder Clara en soldat, Phillip, en bande mus og regenterne for de tre riger: Landet af Snefnug, Landet af Blomster og Landet af Søde Sager. Clara og Phillip må være modige og drage ind i den fjerde verden, der er hjemsted for den ondskabsfulde tyran Moder Ginger, for at hente Claras nøgle og forhåbentlig bringe fred og harmoni tilbage igen.
 


BOHEMIAN RHAPSODY 
DANMARKSPREMIERE
1/11 – 10/11 + 12/11

Glæd dig til at nyde denne uforlignelige hyldest til Queen, deres musik og deres fantastiske og karismatiske forsanger, Freddie Mercury. Freddie brød med traditionerne, gik imod strømmen og endte med at blive en af verdens mest elskede entertainere. Gennem Queens ikoniske sange og revolutionerende sound, illustrerer filmen bandets kometagtige karriere. Queen opnåede lynhurtigt stjernestatus, men til alles overraskelse valgte den plagede Freddie at forlade bandet og fokusere på sin solokarriere. Freddie havde en svær og tumultarisk tid uden Queen, men umiddelbart inden Live Aid-koncerten i 1985 genforenes Freddie med sine bandkammerater. Selvom han var blevet diagnosticeret med aids, leverede Freddie og Queen en af de største liveoptrædener i rockmusikkens historie. They stole the show! Queen har cementeret et eftermæle, der stadig inspirerer outsidere, drømmere og musikelskere verden over. Rami Malek har på næsten magisk vis transformeret sig til Freddie Mercury – en ærefuld rolle han udfylder på aller bedste måde.
 


TE MED DAMERNE 
7/11

Denne vidunderlige, ærkebritiske venindefilm for det modne publikum er en hyldest til fire skuespillerinder med en helt unik karriere bag sig. Dame Aileen Atkins, Dame Judi Dench, Dame Joan Plowright og Dame Maggie Smith mødes fra tid til anden for at hyggesludre, more sig og mindes gamle dage. Denne gang har de inviteret kameraet med. Alle fire er gået fra den spirende begyndelse tilbage i 1950'erne til nutidens berømmelse. De har været veninder i årtier og fulgt hinandens karrierer med opture og nedture. ”TE MED DAMERNE” inviterer til selskab med disse herlige kvinder og en hyggelig snak sprængfyldt med anekdoter og højt humør godt krydret med klip fra deres film og teaterforestillinger. Filmen vises som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. på billetprisen.
 


JAKOB OG PETER PLYS     
BABYBIO
7/11

Filmen handler om drengen Jakob fra Peter Plys-universet. Jakob (Ewan McGregor) er blevet voksen med kone og barn, og lever et alt for travlt liv med det meste af sit fokus på sit arbejde. Hans barnlige fantasi og fryd over livets glæder er dybt begravet. Men en dag dukker hans gamle ven Peter Plys op. Plys har brug for hjælp til at finde deres gamle venner, der alle er forsvundet. Sammen drager de på redningsfærd i hundredemeterskoven. Undervejs kommer Jakobs fantasi og livsglæde igen og det går op for ham, at han må tilbage til sin egen verden og redde hvad reddes kan. Selvfølgelig med hjælp fra sine små lodne venner. filmen vises ved svagt lys og med lav lyd.
 


JULEMANDENS DATTER  
DANMARKSPREMIERE
8/11 – 10/11 + 18/11 + 24/11 + 1/12 – 2/12.

Lucia er en gæv pige på 12 år. Hun bor oppe i Grønland med sin mor Claudia og sin far Julius, bedre kendt som julemanden. Lucia vil så gerne være julemand, men på den internationale julemandsskole er kun drenge der får lov til at gå i julemandsklassen. Lucia synes at det er møguretfærdigt, men far Julius synes bare, at hun skal følge traditionerne og blive som sin mor…. Lucia protesterer inderligt, og til sidst giver Julemandsskolen hende én chance for at bevise, at hun kan være en ligeså god julemandselev som drengene. Hendes opgave er, at opfylde menneskedrengen Alberts største juleønske; at hans far, der er ramt af en mystisk sygdom, bliver rask. Da Lucia finder ud af, at Alberts far er blevet smittet af den ondskabsfulde Krampus, indser hun, at hun skal løse en næsten umulig opgave… Hun bliver nødt til at fange Krampus for at gøre Alberts far rask igen. Lucia rejser til Danmark for at finde Krampus, og så starter et forrygende juleeventyr, der går over stok og sten, da det viser sig, at der også er andre der jagter Krampus...

 


DEN TID PÅ ÅRET  
DANMARKSPREMIERE 
BIOGRAFKLUB DANMARK
8/11 – 18/11 + 23/11 + 27/11 – 28/11

Det simpelthen emmer af jul hjemme hos Katrine og Mads. Alt er lige præcis så traditionelt – og kaotisk - som det plejer at være, når familien skal samles denne ene aften om året for at spille ’generationsspillet’ som den ideelle og lykkelige familie. Men under overfladen lurer mange års uudtalt jalousi, mistro og misforståelser mellem de to søstre, deres ægtemænd og deres fraskilte forældre, da de samles under samme tag til duften af juleand og rødkål. Mens spydighederne fyger hen over det veldækkede bord, bryder mange års misundelse ud i lys lue, da de afbrydes af lillesøster, der pludselig melder sin ankomst med ny mand og papdatter. Det bliver en uforglemmelig og underholdende hjerternes fest i familiens skød. Den 11/11 + 13/11 vises filmen med danske undertekster.
 


OPERABIO – AIDA
LIVE FRA THE MET
11/11

”En af mine mindst ringe operaer” kaldte Verdi selv Aida. I hvert fald blev det en af hans mest populære. Kernen i operaen er det intime trekantsdrama mellem hærføreren Radames og de to kvinder, der elsker ham – kongedatteren Amneris og slavinden Aida. Aida er frem for alt historien om kærlighedens forhold i et ubarmhjertigt og totalitært samfund. Operaen er også kendt og elsket for de store optrin med kameler, elefanter, masser af statister og balletdansere.
 


JOURNAL 64  
13/11

Gys af den virkelig nervepirrende slags. I en ældre københavnsk lejlighed gør nogle håndværkere et uhyggeligt fund: Bag en falsk mur i lejligheden finder de tre mumificerede lig siddende omkring et spisebord - med en ledig plads klar. Kriminalkommissær Carl Mørck og hans assistent Assad i Afdeling Q bliver sat på sagen og må tage fat på de to store spørgsmål:  Hvem er mumierne? Og hvem den fjerde plads er tiltænkt? De sætter jagten ind på lejlighedens beboer og finder spor tilbage til den berygtede kvindeanstalt på Sprogø. Der var misrøgt og lægelige forsøg med tvangssterilisering var en fast del af hverdagen for de anbragte, såkaldt utugtige piger. Rædslerne på Sprogø burde været et overstået kapitel i Danmarkshistorien, men der dukker personer op, der fortæller, at eksperimenterne er fortsat helt op i vores tid. Carl og Assad indleder et kapløb mod tiden for at forhindre nye mord og overgreb. Thrilleren 'Journal 64' er den fjerde film baseret på Jussi Adler-Olsens bestsellers om Afdeling Q.

 


I KRIG OG KÆRLIGHED  
DANMARKSPREMIERE
15/11 – 25/11 + 29/11 – 30/11

Esbens største ønske er at flygte fra 1. verdenskrigs rædsler og blive forenet med sin elskede kone Kirstine og deres søn Karl, så han fingerer sin egen død og har held til at slippe helskindet hjem. Men efter 3 års fravær er alt ændret. Den charmerende tyske officer Gerhard er opsat på at overtage rollen som familiefar og bejler kraftigt til Kirstines hjerte. I skjul på sit eget loft bliver Esben vidne til dette mareridt og må sætte alt ind for sin overlevelse, kærligheden og at redde familien. Storfilmen er skrevet af instruktør Kasper Torsting, og bl.a. medvirker Sebastian Jessen, Rosalinde Mynster, Thure Lindhardt, Natalie Maduenõ, Ulrich Thomsen samt Tom Wlaschiha.

 


FANTASTISKE SKABNINGER 2:
GRINDENWALDS FORBRYDELSER

DANMARKSPREMIERE
15/11 – 16/11 + 18/11 – 22/11 + 24/11 + 26/11 – 28/11
Så er det endelig blevet tid til den anden film i serien ”Fantastiske Skabninger”. I slutningen af den første film, blev den magtfulde Mørkets Troldmand, Gellert Grindelwald fanget og sat bag magisk lås og slå af MAKUSA, med hjælp fra den unge troldmand, Newt Scamander. Men nu er Grindelwald undsluppet sit fangenskab og er i fuld gang med at samle ligesindede følgere. Hans plan er at skabe en renblodet race af fuldblods troldmænd, der skal herske over både de magiske og ikke-magiske skabninger på jorden. I et desperat forsøg på at forhindre Grindelwalds onde planer, søger den unge troldmand, Albus Dumbledore, hjælp fra sin tidligere studerende, Newt Scamander, der endnu en gang accepterer at hjælpe - dog uden at vide, hvor livsfarlig missionen er. For nu trækkes grænserne for alvor op til et dødeligt opgør mellem det gode og det onde. Afgrunden mellem mørkets og lysets magiske verdener bliver stadig større og dybere – og loyalitet og kærlighed kommer på den ultimative prøve - selv blandt familiemedlemmer og livslange venner.
 

 


OPERABIO – SAMSON OG DALILA
LIVE FRA THE MET
25/11

I den bloddryppende historie om den overnaturligt stærke jødiske helt Samson, og hans ekskæreste Dalila, der er af filistrenes slægt, er der masser af både vold og erotik. Filistrene og jøderne er i krig, og filistrene har ikke en chance imod Samson. Men Dalila lokker Samsons hemmelighed ud af ham - Hans styrke sidder i hans flotte hårpragt! Mens Samson sover, tager hun fat med saksen, og fratager ham således hans styrke. Nu kan filistrene nemt tage Samson til fange – og de holder sig ikke tilbage i deres hævn. Bl.a. stikker de øjnene ud på ham. Men Samson får nu alligevel krammet på filistrene i den spektakulære slutscene... Takket være lidt praktisk gudelig indblanding ovenfra.

 


COLETTE  
26/11

Colette (Keira Knightley) gifter sig med Henry 'Willy' Gauthier-Villars (Dominic West) og flytter fra et stille og simpelt liv på landet, til det hæsblæsende Parisiske bohemeliv. Her udvikler Colette hurtigt sine evner som forfatter, men i denne mandsdominerede verden udgives hendes første romaner under Willys navn. Det accepterer hun i første omgang, da Willy også er en mentor for hendes arbejde. Men Willy forråder hende, da hendes historier vinder dem både berømmelse og status, og så begynder Colette at kæmpe for den anerkendelse hun fortjener. Colette var en talentfuld forfatter, skuespiller og journalist – kompromisløs, knivskarp og forud for sin tid. Hun var en foregangskvinde, der kæmpede for sin ret og banede vejen for fremtidige generationer af kvindelige kunstnere.
 


ROBIN HOOD  
DANMARKSPREMIERE
29/11 – 30/11

Nyindspilning af den fantastiske historie om den lovløse helt 'Robin Hood'. I denne adventurefilm er Robin Hood portrætteret af Taron Egerton. Filmen fortæller på ny historien om den ikoniske, fredløse tyv, der tager fra de rige og giver til de fattige - og som er med til at starte en folke-opstand mod den korrupte engelske krone. Action eventyret har fået en tand ekstra, hvilket du kan opleve både på de grusomme slagmarker og i de utrolige kampkoreografier. Tidløs romantik skal du heller ikke undvære. Den underskønne Maid Marian har naturligvis sin plads i historien. Denne gang spillet af Eve Hewson.
 


GRINCHEN 
DANMARKSPREMIERE
29/11 – 30/11

Grinchen, den grønne julehader, er klar til at sprede dårlig julestemning – igen. rinchen bor mutters alene sammen med sin trofaste hund Max og han møder KUN sine naboer, når han løber tør for mad. For er der noget, Grinchen ikke bryder sig om, så er det at blive forstyrret, som han gør hvert år til juletid, når Hvemmerne fejrer hjerternes fest. Så da Hvemmerne bekendtgør, at den kommende jul skal være endnu større end den foregående, ser Grinchen ingen anden udvej end at stjæle julen! Nede i Hvemstrup har den unge pige Cindy-Lou sine egne planer om at fange julemanden, så hun kan takke ham for at hjælpe hendes hårdtarbejdende alenemor. Men som julen nærmer sig, trues hendes godhjertede plan af Grinchens mere udspekulerede forsøg på at sabotere højtiden. Vil Cindy-Lou få opfyldt sit ønske om at møde julemanden? Eller vil det lykkes Grinchen at ødelægger Hvemmernes julefest en gang for alle? Animationsfilmen er en sjov og hjertevarm fortælling om julen og troen på, at alt kan lade sig gøre.

                                                                                              

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke