Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV NOVEMBER 2017

 

November måned betyder, at vi er tilbage på normaltid – vintertid, så nu er det nærmest kun eftermiddag, når mørket sænker sig over land og by. Men det tidlige mørke inviterer også til indendørs hygge – og et af de rigtigt gode steder at hygge sig er i Vig Bios behagelige sæder. Denne måned byder vi på DOXBIO, hvor vi får et unikt kig ind bag de trygge mure på krisecenteret Danner, livsnyderaften, hele to gange opera, tåkrummende pinligheder, utrolige venskaber, kamp for visioner, latter, gys, spænding og ikke mindst masser af smæk for skillingen.

I november tager Vig Bios filmgruppe på filmtræf for at gennemse et stort udvalg af bredt favnende film. Vi håber inderligt at komme hjem med spændende filmtilbud til biografens trofaste gæster.

Vig Bio deltager i Odsherreds Litteratur og Læsefestival, hvor glade børn skal se film onsdag 15/11 og torsdag 16/11 afholdes Booktrailerkonkurrence i biografen - i tæt samarbejde med Odsherreds Kulturforvaltning.

Kig ind i Vig Bio og lad dig opsluge af det hyggelige mørke og de gode historier.

 


MENS VI LEVER
1/11 – 3/11

Kristian er smækhamrende nyforelsket og klar til at starte sit liv sammen med Anne. En dag banker det på døren, og udenfor står Tommy. Kristian har ikke set Tommy i årevis og pludselig konfronteres han med en fortid, som han har gjort alt for at glemme. Dramaet "MENS VI LEVER" er inspireret af en autentisk historie og følger fire mennesker, hvis skæbner flettes ind i hinanden efter en fatal ulykke. En ulykke der ændrer deres liv for altid. ”MENS VI LEVER” er brødrene Avaz’ første spillefilm og fik en fantastisk modtagelse ved Cannes Filmfestival i år – bl.a. skrev Soundvenue ”Den mest opsigtvækkende danske filmdebut i årevis imponerer i Cannes”, mens Ritzau skrev ”Dansk debutinstruktør stjæler opmærksomheden i Cannes”. Stærk og følsom film, der virkelig er værd at gå ind at se. Den 1/11 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 10 kr. pr. billet.


VOLD - I KÆRLIGHEDENS NAVN – DOX-BIO
DANMARKPREMIERE
1/11

For første gang er et filmhold lukket ind på det danske kvindekrisecenter Danner. Her oplever vi over en 5 årig periode, hvordan kvinderne bag trygge mure samler kræfter og finder styrken til at rejse sig igen. Her får de hjælp til at bryde ud af det voldelige forhold, der sendte dem på krisecenter.
Mødre og børn har trukket sig tilbage på deres værelser, alt er stille. Nattevagten tjekker, at alle døre er låst, og de frivillige, der dagen igennem har taget imod opkald på nødtelefonen, kan pakke sammen. Selvom der er roligt bag de beskyttende mure i krisecentret, er livet for beboerne præget af et følelsesmæssigt kaos, af frygt for fremtiden, sorg og – for nogle – også en længsel efter den tabte kærlighed. En livsfarlig kærlighed i hvis navn, volden mod dem bliver begået. Dag for dag, skridt for skridt hjælper personalet tålmodigt kvinderne med at bearbejde oplevelserne og genopbygge deres selvtillid, så de kan skabe et nyt liv uden vold for dem selv og deres børn. Hvert år bliver 33.000 danske kvinder udsat for partnervold og hvert år kommer 2.000 børn med deres mor på krisecenter. 20% Rabat for Doxbio medlemmer, medlemskort skal vises.


VICTORIA & ABDUL
BIOGRAFKLUB DANMARK
2/11 – 12/11 – DANMARKSPREMIERE

Helt vidunderlig film om den utrolige og sande historie om det uventede venskab, der opstod i slutningen af dronning Victorias (Judi Dench) lange regeringsperiode. Da den unge kontorassistent Abdul Karim (Ali Fazal) rejser fra Indien for at deltage i dronningens halvtresårsjubilæum, overraskes han over at finde velvilje hos dronningen selv. Samtidig med at dronningen stiller spørgsmål til de begrænsninger hendes position medfører, opbygger de en uventet og hengiven alliance, som hendes hof og inderkreds alle forsøger at ødelægge. Dronningen begynder at se en verden i forandring igennem nye øjne og genfinder sin menneskelighed, efterhånden som venskabet vokser sig stærkere og stærkere. Den 8/11 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 10 kr. pr. billet.


OPERABIO FRA THE MET - NORMA
5/11

Den drabelige historie om den hemmelige kærlighed imellem seersken Norma og den romerske statholder Pollione, der sammen har fået to børn. Imidlertid forelsker Pollione sig i en ung tempeljomfru, der troskyldigt fortæller Norma om sin kærlighed, og så er der ellers lagt op til drama i verdensklasse. 


DARLING
6/11 + 8/11 + 14/11

Den verdensberømte danske balletstjerne Darling og hendes mand, koreografen Frans, vender for første gang i årevis tilbage til København, hvor de sammen skal opføre klassikeren ”Giselle” på Det Kongelige Teater med Frans som koreograf og Darling i titelrollen. Forventningerne fra alle er store - pressen, den aldrende og kræftramte balletmester Kristian, balletkorpset og ikke mindst Frans og Darling selv.
Men på én af de første prøvedage indtræffer katastrofen: Darling falder om med smerter. Hendes hofte er slidt op, og hendes balletkarriere er færdig. Hendes verden ligger i ruiner. Frans er knust, men føler sig samtidig ude af stand til at hjælpe hende. Han har aldrig arbejdet uden Darling før, og hele hans karriere hænger pludselig på den purunge balletdanser Polly, som for første gang får chancen i et stort soloparti. Darling forsøger at redde sin plads i verden ved at holde sig tæt på sin kunst, da hun begynder at træne Polly til at blive den Giselle, som Darling ikke længere kan være. Men i takt med at Polly begynder at folde sig ud som Giselle, smuldrer Darlings verden, og den nu forhenværende balletstjerne har kurs direkte mod afgrunden… DARLING er et bevægende drama om en kvinde på sit livs rutschetur, en moderne fortælling om en kvindes storhed og fald og om mændene omkring hende - men først og fremmest om modet til at turde rejse sig efter alt er forbi.


THE PARTY
7/11 + 11/11 + 16/11

Komedie-dramaet ”The Party” foregår i et rækkehus i London, hvor den nyudnævnte britiske skyggeminister (oppositionsordfører) Janet - forrygende og veloplagt spillet af Kristin Scott Thomas - har samlet sine venner for at fejre sin nye stilling. Hendes akademikermand Bill er gået i hundene pga. helbredsproblemer, så klargøringen til festen er udelukkende Janets opgave. Gæsterne består af den unge bankmand og nervevrag Tom, Janets misantropiske veninde Jenny, hendes new age-inspirerede mand Gottfried og Bills universitetsbekendtskab Martha sammen med hendes gravide kæreste. Festlighederne når ikke langt, før gnidningerne opstår, og snart vælter skeletterne ud af skabet. Bl.a. stikker Bill - skarpt spillende Timothy Spall – undervejs hovedet frem fra sit indre rødvinsbelagte eksil og leverer et par af filmens vigtigste punchlines.


DEN UNGE KARL MARX - DANMARKPREMIERE
9/11 + 14/11 + 21/11

I 1844 er den 26-årige Karl Marx på vej i eksil med sin hustru, Jenny, da han møder den socialistiske teoretiker, Friedrich Engels i Paris. Engels, der er søn af en industrialist med fabrikker i både Tyskland og England, er voldsomt interesseret i arbejderklassens elendige leveforhold og fremsætter vedvarende kritik af kapitalismens indvirkning på samfundet. Karl Marx fascineres af Engels, der leverer de sidste brikker til Marx’ verdensbillede. Sammen begynder de to en årelang kamp for at bringe arbejderbevægelsen ind i den moderne æra. En kamp, der munder ud i det berømte værk ”Det kommunistiske manifest”.


SNEMANDEN
10/11 + 29/11

SNEMANDEN klinger muligvis hyggeligt, men der er intet hyggeligt over filmen, der er baseret på Jo Nesbøs skrækindjagende bestseller.  Sæt derimod et stort fedt U foran, og vi nærmer os stemningen i filmen. Den første sne er faldet og Harry Hole, vicekommissær ved drabsafdelingen, efterforsker en sag om en forsvunden kvinde, efter at hendes halstørklæde findes bundet om en blodig snemand. Det får ham til at frygte, at en seriemorder, der er kendt for ku at slå ihjel på snerige vinterdage, nu er aktiv igen. Med hjælp fra en begavet politiaspirant begynder han at forbinde en række gamle, uopklarede sager med den nye i forsøget på kommer moderen i forkøbet, inden sneen falder igen.


CAIRO CONFIDENTIAL
13/11 + 15/11 + 20/11

I en tåge af stoffer og alkohol holder den korrupte politiefterforsker Noredin (Fares Fares) sig oven vande i et retssystem, der er på kanten af et kollaps. Han afpresser systematisk Cairos lokale kriminelle for penge. En dag havner efterforskningen af mordet på en kendt sangerinde, der findes død på The Nile Hilton Hotel, på Noredins bord. Det, der ligner et simpelt jalousidrama, viser sig hurtigt at være mere kompliceret end først antaget, og sporene fører helt ind i den politiske magtelites inderkreds. Mens han bliver draget ind i en mørk labyrint af prostitution, mord, magtmisbrug og skjulte politiske motiver, begynder Noredin at stille spørgsmålstegn ved sin egen moral. ”Cairo Confidential” er en rå og nervepirrende politisk thriller og er inspireret af virkelige begivenheder i Cairo op til revolutionen i Egypten i 2011. Filmen vandt prisen for bedste internationale spillefilm på Sundance Film Festival 2017.


THE FOREIGNER
13/11 + 15/11

Denne forrygende action thriller handler om en ydmyg restaurantejer, der har lagt sin barske fortid bag sig. Da hans datter bliver dræbt i et terrorangreb begået af IRA, går han til politiet for at få hjælp, men de afviser at hjælpe ham. Så han må tage sagen i egen hånd for at få den hævn, han fortjener. En katten-efter-musen jagt starter, da han opdager, at en politiker i den irske regering sidder med en vigtig brik for at finde dem, der stod bag. Med legenden Jackie Chan i hovedrollen som den kinesiske restaurantejer, ved vi godt hvad skurkene er oppe imod. Det ved de bare ikke – endnu…..


GLASSLOTTET – DANMARKPREMIERE
16/11 – 21/11 + 23/11 – 27/11

Filmen er baseret på Jeanette Walls bedst-sælgende selvbiografi om hendes opvækst og den særlige kærlighed, loyalitet og styrke, der var i hendes familie på trods af svigt og druk. Jeanette (Brie Larson) har skabt et fantastisk liv for sig selv som skribent i New York med lejlighed på Park Avenue, men da hun en dag konfronteres med sin mor, flyder minderne frem om en opvækst i en nomadefamilie domineret af fantastforældre, der ikke ville følge samfundets regler og endte med at svigte børnene undervejs. Faderen (Harrelson) var, når han var ædru, karismatisk og intelligent og lærte børnene at livet skal opleves, mens morderen (Naomi Watts) var kunstner og forfatter, der hellere ville male end at tage et job eller forberede et måltid til sine 4 børn. På evig flugt fra gæld og FBI og på jagt efter et bedre liv lærte de fire søskende at være opstillingsparate, stole på hinanden og sammen finde styrken til at flytte hjemmefra, så snart de kunne.  Bogen Glasslottet udkom til strålende anmeldelser i 2005, er oversat til over 20 sprog og har ligget mere end syv år på New York Times bestsellerliste.


VORES VINGÅRD I BOURGOGNE - DANMARKSPREMIERE
17/11 – 18/11

Jean har tilbragt de sidste ti år med at rejse rundt i verden. Han har skåret alle bånd til familien og Bourgogne, hvor han er vokset op, og nu hvor han endelig er faldet til ro i udlandet, bliver han kaldt hjem til Frankrig. Hans far ligger for døden. Sommeren er ved at være forbi og årets store begivenhed – druehøsten - giver Jean mulighed for at genforenes med sin søster Juliette og hans bror Jérémie for at finde ud af, hvordan fremtiden skal være for familiens stolte vingård. I løbet af det næste år, hvor vi følger vinproduktionens sæsoner, finder de tre søskende sammen igen i kærligheden og passionen til det ædle håndværk.


OPERABIO FRA THE MET – TRYLLEFLØJTEN
19/11

Mozarts Tryllefløjten er faktisk slet ikke en politisk korrekt opera. Den sorte Monostatos er en ond voldtægtsforbryder, og mændene taler generelt ikke ret pænt om kvinderne. Det bærer vi dog gerne over med i dag - især på grund af den eminente musik. I 1791 bad Mozarts ven Emanuel Schikaneder, der var både skuespiller, operasanger og forfatter og desuden havde sit eget teater i Wien, Mozart om at skrive en trylleopera med masser af teatereffekter. Schikaneder havde året før haft stor succes med en anden opera af samme slags, og denne gang skulle alle sejl sættes til. Handlingen i Tryllefløjten er ikke helt logisk, og det skyldes, at Schikaneder og Mozart pludselig fandt ud af, at de ville indarbejde forskellige frimurertanker i operaen. Til gengæld er musikken noget af det bedste, Mozart har skrevet, og det er veteranen Evan Rogister, der dirigerer Julie Taymors eventyrlige opsætning med masser af magisk atmosfære. 


MORDET I ORIENTEKSPRESSEN - DANMARKSPREMIERE
22/11 LIVSNYDERAFTEN
23/11 - 3/12

Det starter som en luksuriøs togrejse gennem Europa, men udvikler sig hurtigt til et af de mest stilfulde og spændende mysterier, der nogensinde er fortalt. Inspireret af bestseller Agatha Christies elskede klassiker, fortæller ”MORDET I ORIENTEKSPRESSEN” historien om tretten fremmede mennesker, der alle er under mistanke for et mord begået ombord på toget. Den verdenskendte detektiv Hercule Poirot må, i en kamp mod tiden, gøre alt for at løse sagen før morderen slår til igen. Holdet af skuespillere er både stjernespækket og imponerende: Kenneth Branagh instruerer og som Hercule Poirot fører han an overfor bl.a. af Penelope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Daisy Ridley and Josh Gad.
På Livsnyderaftenen den 22/11 åbnes døren kl. 17.15. Kl. 17.30 er der velkomstdrik. Kl. 18.00 begynder filmen. Kl. 20.00 Forret + hovedret i Café og foyer ekskl. drikkevarer Kr. 265,-. Kun film – inkl. 1 drik+snack – 120 kr.
Den 29/11 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 10 kr. pr. billet.


DUNKIRK - ØNSKEFILM
28/11 + 30/11

Denne actionfyldte krigsthriller om Dunkirk begynder i 1940, hvor ca. 400.000 britiske og allierede tropper er omringet af fjendtlige styrker. De er fanget på stranden med ryggen til havet, … de står over for en umulig situation. De er levende skydeskiver - omringet af fjenden fra land, hav og ikke mindst luften. De udmattede soldater kan se den engelske kyst i horisonten, men hæren kan ikke sende en storstilet redningsaktion. Nu er det op til de civile at gøre en indsats.

CAFÉ VIG BIO
Nu kan du igen få lækker mad i dejlige Café Vig Bio. Den velsmagende mad kan nydes både til frokost og til aften fredag, lørdag og søndag, hvor køkkenet holder åbent fra kl. 12-20. Mandag - torsdag er caféen åben fra kl. 16.30-19.30 med salg af kaffe og kage, øl, vin og vand.

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke