Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV MARTS 2019

Venskaber og fjendskaber, kærlighed og had, gys og latter, geniale særlinge og selvsikre kvinder, dronningers kampe og sangeres sejr, drevne dukker og en dårende Dumbo, jagten på en mor og en fars lig i tagboksen. Vi kommer langt omkring i marts måneds program. Du kan spendere mange herlige timer i selskab med store personligheder i alle afskygninger – lige fra en lille men benhård kvinde, over gigantiske drager til en nuttet lille elefant med voldsomt store ører. Læn dig tilbage og lad historierne begynde. God fornøjelse!


GREEN BOOK
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/3 – 3/3 + 6/3

GREEN BOOK vandt både en Oscar og Golden Globe for Bedste Film. Med masser af humor er det lune feel good drama er baseret på en virkelig historie om et livslangt venskab. 
Udsmideren Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip (Viggo Mortensen), bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne. På rejsen må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide og vejledning i hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere i 60’ernes USA – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet. Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettighedsbevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og deres egne fordomme og får øjnene op for alt det, de har til fælles. Det, der starter som en to måneder lang turné, præget af nødvendighed, bliver i stedet til et smukt, livslangt venskab. OBS 20% til medlemmer af Vig Bio d. 6/3.


TRÆKFUGLE PREMIERE
1/3 – 2/3 + 4/3 – 6/3

Det hele starter med 30 geder, 20 køer, 2 æsler og 5 halskæder. Året er 1969, og den unge Rapayet gør kur til den endnu yngre Zaida. De er begge en del af Wayuu-folket, der bor i ørkenen tæt på grænsen mellem Colombia og Venzuela. For at få råd til hendes families dyre medgift, begynder han at sælge stoffer til amerikanske turister. Sammen med sin makker får han tjent til medgiften, og hans forretning vokser sig større og større. Rapayet kæmper for at holde sammen på sin lyssky forretning og familien, uden at vanære sit samfund og kultur. Den spirituelle leder af deres samfund, Úrsula, begynder at stille spørgsmålstegn ved hans mangel på respekt for deres gamle traditioner, og da hans makker forråder ham, står Rapayet overfor nogle svære valg. Filmen byder på et gennemført og nytænkende gangsterepos uden glorificering af vold og klichéer om latinamerikanske narkohandlere. Læg dertil bjergtagende billeder og du har et formfuldendt drama i vente.


VILDE ROLF SMADRER INTERNETTET 
ØNSKEBIO
2/3 + 16/3

Er du vild med animationsfilmen Vilde Rolf fra 2012? Så vil du også elske fortsættelsen ”Vilde Rolf smadrer internettet”. Spilfigurerne Rolf og Vanilje von Schlick har levet lykkeligt i deres arkadehal i seks år siden den første film, men nu er rattet til Vaniljes bilspil i stykker og det risikerer at blive kasseret. De to venner øjner en mulighed for at skaffe et nyt rat, ved at købe det på internettet. Det betyder, at de må skifte den trygge hverdag i deres lille arkade ud med en efterforskning i det enorme www. De rejser ind i den forunderlige verden på internettet, på jagt efter reservedelen, der kan redde Sugar Rush. På deres vej møder de farverige pop-up annoncer, spændende online-auktioner, Disney prinsesser og et dødbringende spil. Det bliver en hæsblæsende og farlig tur rundt i nettets mange kroge og afkroge. En tur, der sætter deres venskab på en hård prøve.


THE MUSIK OF SILENCE
ØNSKEBIO
3/3 + 17/3

Filmen ”MUSIC OF SILENCE” er baseret på Andrea Bocellis egen biografi. Andrea Bocelli blev født med grøn stær og var så godt som blind ved fødslen. Ret hurtigt blev musik en væsentlig del af den unge mands interesser, og opdagelsen af at hans stemme var ham givet af englene, samt det faktum at han begyndte at spille klaver i 6 års alderen, gjorde ham hurtigt kendt i og omkring hans fødeby Lajatico i Toscana, hvor han vandt flere talentkonkurrencer. I 12 års alderen bliver han erklæret for fuldstændig blind efter et uheld på en fodboldbane. Efter normal skolegang begyndte han at læse jura, men ved siden af dette kunne man stadig høre ham synge på de lokale barer, bl.a. popmusik.. Hans store gennembrud kom da den italienske sanger Zuchero søgte talenter til en duet, der skulle indspilles med Luciano Paverotti… De hører båndet med Andrea Bocelli og pludselig åbner døren sig til alle verdens store scener… 


UNGE ASTRID
BIOGRAFKLUB DANMARK
ØNSKEBIO
4/3

Filmen 'Unge Astrid' er historien om, hvordan den berømte, svenske forfatter Astrid Lindgren voksede op og blev en verdensberømt kunstner og personlighed. Da Astrid var meget ung, skete der en kombination af et mirakel og et uheld, der påvirkede hende dybt og som kom til at forme hendes liv. Det var denne hændelse, der gjorde hende til en af de mest nyskabende kvinder i vores tid og til den historiefortæller, en hel verden kom til at elske. Filmens fortælling er en fri fortolkning af dengang, en ung Astrid – til trods for tidens forventninger og religiøse påbud – bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.


FØR FROSTEN 
BIOGRAFKLUB DANMARK  
ØNSKEBIO
5/3

Dramaet ”FØR FROSTEN” handler om bonden Jens (Jesper Christensen), der står overfor sit livs sværeste valg. Der hersker trange kår på landet i det 19. århundrede, og endnu engang varsles der om en hård vinter. Jens har i forvejen svært nok ved, at få det til at løbe rundt. Hans eneste chance for at hans familie overlever vinteren, er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård... En aftale hvor Jens må give afkald på sin egen moral og det dyrebareste han ejer – datteren Signe (Clare Rosager). Aftalen kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord. I sidste ende er spørgsmålet: Hvor meget vil Jens ofre for at redde sine børn? I den sidste weekend i februar rundede billetsalget på Michael Noers stærkt anmelderroste film FØR FROSTEN de magiske 200.000 solgte billetter og dermed markerer filmen sig som hans hidtil bedst sælgende film.


HAPPY ENDING
ØNSKEBIO/BABYBIO
6/3

Helle kan næsten ikke vente til hendes mand Peter, der er en uforbederlig arbejdsnarkoman, endelig går på pension. Hun glæder sig som et lille barn til de skal tage hul på deres lykkelige rejselystne otium sammen. Men til hendes store skræk, annoncerer han på dagen for sin pensionering, at han nu skal til at være vinimportør. Samt at han i øvrigt har investeret hele deres fælles opsparing i et østrigsk vinhus… Livet tager pludselig en overraskende ny drejning og de begiver sig hver især ud på en hæsblæsende opdagelsesrejse mod nye muligheder, bekendtskaber og drømme. Men kan man starte forfra efter 49 års ægteskab? Og kan man i det hele taget undvære hinanden? HAPPY ENDING er en smuk og dejlig fortælling om at det aldrig er for sent at få en ordentlig flyvetur eller at begynde at ryge. Filmen vises som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. 


VAN GOGH – VED EVIGHEDENS PORT  
DANMARKSPREMIERE
7/3 – 9/3 + 11/3 – 13/3 + 26/3

Vincent van Gogh udfordrede samtidens normer – og måtte betale en høj pris for det. Van Gogh var en enspænder og havde kun få betroede venner. Bl.a. Paul Gauguin, der også var en konkurrent udi malerkunsten, samt hans elskede storebror, Theo, der var en trofast støtte for ham. Da van Gogh afleverer sit afskårne øre til en kvindelig bekendt, bliver han indlagt på en anstalt. Her møder han en præst (Mads Mikkelsen), der hjælper ham til en slags indsigt i, hvorfor han er så misforstået – måske er hans publikum slet ikke født endnu? Willem Dafoe spiller sit livs rolle som Vincent van Gogh, som vi møder i den febrilske og mest virksomme periode i slutningen af hans liv, hvor han i og omkring Arles skaber malerier med tykke penselstrøg og viser det sydfranske landskabs glødende farver på en helt ny måde. ”Van Gogh – Ved evighedens port” er en visuelt mesterlig skildring af et enestående kunstnersind, der på trods af mobning, indre tvivl og sygdom blev skaber af nogle af verdens mest kendte og banebrydende malerier.


SELVHENTER
DANMARKSPREMIERE
7/3 – 10/3 + 12/3 – 13/3 + 27/3

Skøn dansk komedie om de to brødre Magnus og Emil, der rejser til Spanien for at hente liget af deres far, der har drukket sig godt og grundigt ihjel. Magnus er kun taget med, for at fingrene i faderens værdifulde Rolex ur, så hansblødende økonomi kan få et tiltrængt løft. Da det viser sig, at det vil koste over 70.000 kr. at få fragtet liget hjem, overtaler Magnus en meget modvillig Emil til, at de selv skal fragte det hjem i tagboksen på en lille lejet smart-car. Det bliver starten på en vild flugt fra politiet. Selvom faderens sidste rejse får mange andre lig i lasten til at vælte ud mellem de to brødre, bringer det dem også tættere sammen. Glæd dig til en veltillavet cocktail af komik, følelser og action.


SÅDAN TRÆNER DU DIN DRAGE 3
ØNSKEBIO
3/3 + 9/3

Animationsfilmen 'Sådan træner du din drage 3' er efterfølgeren til de to film fra 2010 og 2014 om vikinger og drager. Det begyndte med et usandsynligt venskab mellem en ung viking og en frygtindgydende natskygge-drage. I det tredje kapitel vil Hikke og Tandløs endelig møde deres sande skæbne. I filmen følger vi Hikke i hans forsøg på at opfylde sin drøm om et fredfyldt drage-utopia. Sammen med Astrid skal han lede byen Berk, og hans drage Tandløs skal stå i spidsen for de andre drager. Men da Tandløs møder en utæmmet anden natskygge, trækkes han længere og længere væk fra Hikke. Samtidig truer en ny fare og Hikkes position som høvding trues. Nu må både dragerytter og drage træffe umulige beslutninger for at redde deres arter – og deres venskab skal stå sin prøve.


OPERABIO – CARMEN
10/3

Da Bizets Carmen fik premiere på Opéra-Comique i Paris 3. marts 1875, blev operaen beskyldt for at mangle melodier. Det kan vi godt more os lidt over i dag. For operaen er én af de mest populære overhovedet, og hvem kan ikke synge med på "Jeg elsker Carmen...”. I det hele taget var operaen lidt af et chok for de mange, der mødte op til en festlig aften i operaen. For aldrig før havde de set så realistisk en opera. En opera om storrygende fabriksarbejdersker, kriminelle sigøjnere - en heltinde, der har et brug-og-smid-væk-forhold til de mænd, hun møder, og en helt, der er desertør. Og så endda et mord for åbent tæppe - den slags var pariserpublikummet ikke vant til. Heller ikke cheferne på operaen var begejstrede for historien, og orkesteret, der havde mange prøver inden premieren, protesterede voldsomt mod den moderne, uforståelige musik. Vi er mange, der er glade for, at operaen trods modstanden blev sat op så vi kan glæde os over den, den dag i dag.


BOHEMIAN RHAPSODY 
ØNSKEBIO
11/3 + 24/3

Vinder af Golden Globe for både Bedste Film og Bedste Mandlige Skuespiller samt en Oscar i sidstnævnte kategori. Det siger noget om denne uforlignelige hyldest til Queen, deres musik og deres fantastiske og karismatiske forsanger, Freddie Mercury. Freddie brød med traditionerne, gik imod strømmen og endte med at blive en af verdens mest elskede entertainere. Gennem Queens ikoniske sange og revolutionerende sound, illustrerer filmen bandets kometagtige karriere. Queen opnåede lynhurtigt stjernestatus, men til alles overraskelse valgte den plagede Freddie at forlade bandet og fokusere på sin solokarriere. Freddie havde en svær og tumultarisk tid uden Queen, men umiddelbart inden Live Aid-koncerten i 1985 genforenes Freddie med sine bandkammerater. Selvom han var blevet diagnosticeret med aids, leverede Freddie og Queen en af de største liveoptrædener i rockmusikkens historie. They stole the show! Queen har cementeret et eftermæle, der stadig inspirerer outsidere, drømmere og musikelskere verden over. Rami Malek har på næsten magisk vis transformeret sig til Freddie Mercury – en ærefuld rolle han udfylder på aller bedste måde.


MØDREGRUPPEN ØNSKEBIO
13/3 BABYBIO
26/3

Line, der er nybagt mor, lever sammen med sin mand Bjørn det vilde jetsetliv i Hong Kong, hvor han er direktør for familiens internationale virksomhed. Da Line finder ud af, at Bjørn har en affære med deres filippinske barnepige, rejser hun i raseri til hendes sydfynske hjemby - det sidste sted hendes mand vil lede efter hende. Men hvad der kun skulle være et kortvarigt ophold, bliver en længere rejse hjem til rødderne, hendes indebrændte keramikerkusine Maja og ikke mindst mødet med en sprudlende mødregruppe. Bjørn er rasende og lukker for alle Lines midler og truer med at tage sønnen fra hende. Line står til at miste alt, men sammen med mødregruppen og den fortørnede kusine, tager Line kampen op mod grød, gylp, gæld og trusler fra den magtfulde ægtemand. Den 13/3 vises filmen som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. 


MARIA STUART, DRONNING AF SKOTLAND
DANMARKSPREMIERE
14/3 – 21/3 + 23/3 – 24/3

Maria blev dronning af Frankrig som 16-årig og blev enke allerede som 18-årig. Hun modstod presset for at gifte sig igen. I stedet valgte hun at vende tilbage til Skotland for at gøre krav på tronen. Men Skotland og England regeres af den forstandige Elizabeth 1. De to unge dronninger betragtede hinanden med en blanding af frygt og fascination. Maria og Elizabeth var kvindelige regenter i en verden styret af mænd og de afvejede ægteskabstilbud imod deres egen uafhængighed. Maria var fast besluttet på at regere som mere end galionsfigur og hun hævdede sin ret til den engelske trone. Dermed truede hun Elizabeths suverænitet. Maria Stuart, Dronning af Skotland fortæller historien om den karismatiske Maria Stuarts dramatiske liv i en verden hvor forræderi, oprør og sammensværgelser i de to kongelige hoffer truer begge troner og ændrer historiens gang.


BRITT-MARIE VAR HER
DANMARKSPREMIERE
14/3 + 16/3 – 21/3 + 23/3 + 28/3

Efter 40 års ægteskab forlader 63 årige Britt-Marie sin mand. Nu bliver hun tvunget til at tage sit liv op til revision og gøre op med gamle vaner for at møde den nye verden. Helt tilfældigt havner Britt-Marie i den lille flække Borg, hvor livet nærmest står stille for byens få indbyggere. Men – der er nogen, der på trods, drømmer stort i Borg. Det puster liv i Britt-Maries nyvundne tro på livet og fremtiden. Måske er det aldrig for sent at starte med at leve livet? Måske kan hun mod alle odds falde til og gøre en forskel? ”Britt-Marie var her” er en skøn perle om nye begyndelser af forfatteren bag succesromanen ”En mand der hedder Ove”. Caféen serverer til denne film: Forloren Elg m/kartoffelmos og tyttebærsyltetøj kr. 89,- ved køb sammen med biografbillet - dog ikke onsdag + formiddag kl. 10.30. HUSK menuen skal købes på forhånd sammen med billetten - og husk at bestille bord tlf. 5931 5146 Ved film kl. 19.30 serveres menuen før film, ved film kl. 17 er det valgfrit om I ønsker at spise før eller efter filmen, aftal dette med caféen. Den 28/3 vises filmen også som Onsdagsfilm hvor du sparer 20 kr. på billetten.


A STAR IS BORN
ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
15/3 + 27/3

Filmen vandt både en Oscar og Golden Globe for Bedste Originale Sang med nummeret ”Shallow”. Nyd både musikken og historien i den romantiske film ”A Star Is Born”, hvor den erfarne musiker Jackson Maine (Bradley Cooper) ved et tilfælde møder en ung talentfuld kvinde, som han forelsker sig stormende i. Ally (Lady Gaga) knokler som servitrice og har næsten opgivet sin drøm om at slå igennem som sangerinde... indtil Jack lokker hende op på scenen og ind i spotlightet. Men selvom Allys karriere hurtig tager fart, vakler deres skrøbelige kærlighedsforhold, fordi Jack kæmper en hård kamp mod sine indre dæmoner og et alkoholmisbrug, der truer med at tage magten fra ham.


DRONNINGEN
BIOGRAFKLUB DANMARK
22/3 FORPREMIERE – LIVSNYDERAFTEN
28/3 – 7/4 DANMARKSPREMIERE

Anne er på toppen af sin karriere og regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun har stormende succes og er kompromisløs i sit virke som advokat. Hun er lykkelig i sit ægteskab med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun en dag forfører sin 17-årige stedsøn, Gustav, sætter hun alt over styr. Hun fanges i et spind af løgne og bedrag og bliver tvunget til at se sine egne handlinger i øjnene og beslutte, hvilket slags menneske hun vil være. ”DRONNINGEN” er en fortælling om begærets pris og løgnes magt. Det danske drama har Trine Dyrholm og Gustav Lindh på rollelisten. Filmen har vundet publikumsprisen på Sundance samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Göteborg filmfestival. Til livsnyderaftenen den 22/3 indleder vi med velkomstdrik kl. 17. Kl. 17.30 starter filmen. Kl. 19.45 serverer Vig Bio Café forret + hovedret. Pris ekskl. drikkevarer 275 kr. Med Biografklub Danmark Rabat 230 kr. Max 90 pladser til spisning. Bestil bord på 5931 5146.


TERNET NINJA
ØNSKEBIO
25/3

Anden har gjort det igen! Hans herlige historie om den ternede ninja er nu filmatiseret. Filmen handler om Aske, der går i 7. klasse og er skrupforelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specialklassen, der forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke, som han giver til Aske i fødselsdagsgave. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den blev til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand, hvor den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu i et øjebliks uopmærksomhed kom til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, der tilhørte fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø. Som straf for denne fejl, blev Quang tæsket ihjel af den kyniske direktør. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden... og, nå ja, så viser den sig at være levende, dødsens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn. Begreber der ligger langt fra Askes hverdag.


HACKER
DANMARKSPREMIERE
28/3 – 31/3

Benjamin har aldrig kendt sin far, og siden han mistede sin mor, da han var syv år gammel, har han boet på det bosted. Benjamin er 13 år og en dygtig hacker. En dag bliver Benjamin opsøgt af to mænd fra Forsvarets Efterretningstjeneste. På en overvågningsvideo har de spottet en kvinde, som de mener kan være hans mor. Da chokket over at se sin mor har lagt sig, beslutter Benjamin sig for at starte sin egen hemmelige undersøgelse af, hvad der er sket med hans mor. Han får hjælp af Savannah, der også bor på bostedet. De finder hurtigt ud af, at Benjamins mor ikke har været den, han troede, hun var, og at hun har været del af en hemmeligstemplet mission. Da de hacker Forsvarets Efterretningstjeneste, opdager de, at Benjamin er en langt vigtigere brik i spillet om hans mors forsvinden, end han troede…


DUMBO
29/3 + 31/3 DANSK TALE
30/3 + 1/4 – 3/4 + 5/4 ORIGINAL VERSION

Disney og Tim Burton har ”tryllet” Disneys tegnefilm om den flyvende elefantunge fra 1941 om til en spændende live action version. Cirkus ejeren Max Medici ansætter den tidligere cirkusstjerne Holt Farrier og hans børn Milly og Joe til, at tage sig af en nyfødt elefant, hvis overdrevne ører gør ham til grin i et cirkus, der allerede har rigeligt med problemer. Men da børnene opdager, at Dumbo kan flyve, gør cirkus et utroligt comeback. Succesen tiltrækker opmærksomhed og snart har den veltalende iværksætter V.A. Vandevere, rekrutteret den skønne lille elefant til sit nyeste, mere end livlige underholdnings sted, Dreamland. Her svæver Dumbo til nye højder sammen med den charmerende og spektakulære luftakrobat, Colette. Inden længe finder Holt dog ud af, at under sin skinnende overflade er Dreamland fuld af mørke hemmeligheder.


GENERALFORSAMLING 2019
Den 16. marts 2018 kl. 09.00 er der generalforsamling i Kulturhuset Vig Bio.
Som medlem af Vig Bio har du selvfølgelig adgang til generalforsamlingen.
Du kan se indkaldelse med dagsorden her.

Er du endnu ikke medlem af Kulturhuset Vig Bio, kan du se hvilke fordele du opnår for bare 150 kr. årligt her.

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke