Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV JUNI 2019

Blod, sved og tårer – det lyder sådan set ikke specielt charmerende. Men vi kan love, at der alligevel er masser af det i juni måneds film. Blodsudgydelser er der i rå mængder i den længe ventede film om X-Men familiens helt egen Jean Grey. Her står selve menneskehedens eksistens på spil. Sved var der masser af, da filmen ROCKETMAN blev indspillet, og faktisk gjorde Taron Egerton det så godt – og svedigt - at Sir Elton John græd, da han så hvordan Egerton spillede sig igennem nogle af de virkeligt svære øjeblikke i Eltons liv. Heldigvis er der også mulighed for lattertårer. Blandt andet i komediedramaet DE FRIVILLIGE, hvor der med sort humor fortælles om skyld, magt og sammenhold i et fængsel, hvor det at holde takten kan gøre en forskel. Hop ind i Vig Bios behagelige sæder og lad dig underholde.


ALADDIN
DANMARKSPREMIERE
3/6 + 27/6 ORIGINAL
1/6 DANSK TALE

Disney har gjort det igen – og gjort det godt: Lavet en live action version af en elsket tegnefilmklassiker. Denne gang er det historien om den kække, charmerende og småkriminelle gadedreng Aladdin. Da han finder en magisk lampe med en ønskeopfyldende lampeånd, bruger han den til at blive prins, så han kan vinde den smukke og modige prinsesse Jasmins hjerte. Men den onde vizir er ude efter lampen. I denne skønne adventure version møder vi Mena Massoud og Naomi Scott som det forelskede unge par, mens Will Smith folder sig veloplagt ud i rollen som lampeånden Genie.


ROCKETMAN
DANMARKSPREMIERE
1/6 -6/6 + 8/6 – 12/6 + 21/6 – 22/6 + 26/6

ROCKETMAN er et biografisk drama, der fortæller historien om sangeren Elton Johns liv. Filmen følger musikeren fra opstarten på hans karriere, da han var på Royal Academy of Music og fortæller om det lange musikalske samarbejde med Bernie Taupin, samt om hans kampe med accept af hans seksuelle orientering, depression og stofmisbrug. Filmen har fået navn efter Elton Johns sang Rocket Man fra 1972. Hovedrollen som Elton John spilles af Taron Egerton; walisisk sanger og skuespiller. Den 12/6 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du kan spare 25 kr. på billetprisen.


X-MEN: DARK PHOENIX
5/6 kl. 14 & kl. 19.30 FORPREMIERE
6/6 – 16/6 + 22/6 + 29/6 DANMARKSPREMIERE

Jean Grey er en af X-Men universets mest elskede karakterer, og filmen er historien om hendes forvandling til den ikoniske Dark Phoenix - en af de mest magtfulde mutanter nogensinde. Det er under en redningsaktion i det ydre rum, at Jean bliver ramt af en ukendt kosmisk kræft, der forvandler hende. Jean kæmper med sine nye, ustabile kræfter, men hendes personlige dæmoner driver hende ud over kanten. X-Men familien splittes ad og nu hænger al menneskelig eksistens i en tynd tråd. X-MEN: DARK PHOENIX er den mest intense og følelsesladede X-Men film nogensinde. Filmen er kulminationen på 20 år i X-Men universet. Nu møder de kendte mutanter deres mest magtfulde fjende nogensinde – deres egen Jean Grey.


DE FRIVILLIGE
BIOGRAFKLUB DANMARK
7/6 FORPREMIERE
13/6 – 23/6 + 25/6 + 27/6 – 30/6

Markus Føns – en berygtet jetsetter og erhvervsmand er blevet varetægtsfængslet. Efter af være blevet brutalt overfaldet af en gruppe rockere med forbindelser til en af hans mere lyssky forretningsforbindelser, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. Her støder han på fængslets kor, der ledes af den indsatte Niels. Niels er selvudnævnt korleder, men da Markus beslutter sig for at blive en del af koret, går der ikke længe, før de to ligger i åben kamp om pladsen i toppen af hierarkiet. I denne afdeling af fængslet udkæmpes kampe (næsten) ikke med vold, men derimod med udspekuleret tyranni og højskolesange. Den 20/6 + 23/6 vises filmen med danske undertekster. Den 19/6 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du kan spare 20 kr. på billetprisen.


AVENGERS 4 – ENDGAME
ØNSKEBIO
10/6

Er du klar til det fjerde og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte: Hulk, Thor, Iron Man, Black Widow, Captain America og Hawkeye? Avengers 4 – ”Endgame” tager udgangspunkt i forgængeren Infinity War, hvor Thanos samlede alle Evighedsstenene og på forfærdeligste vis udryddede halvdelen af jorden befolkning og fik knækket Avenger teamet. Men nu samles de resterende helte til et episk og endelig opgør. En gang for alle skal truslen mod jorden tilintetgøres.


OPERABIO – KARMELITERINDERNES DIALOGER
THE METROPOLITAN OPERA – NY
16/6

Glæd dig til Poulenc’s medrivende opera om modige martyrer og troens kraft. Handlingen bygger på virkelige begivenheder og foregår under den franske revolutions rædselsherredømme. Den adelige Blanche de la Force optages i starten af operaen i karmeliterklostret - lige inden det bliver lukket og udplyndret. De 16 karmelitersøste søstre fra klosteret i Compiégne blev i 1794 fængslet og dømt til døden af Revolutionsdomstolen. Blanche de la Force bliver guillotineret som den sidste af karmeliternonnerne.


DRONNINGEN 
ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK

20/6
Anne er på toppen af sin karriere og regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun har stormende succes og er kompromisløs i sit virke som advokat. Hun er lykkelig i sit ægteskab med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun en dag forfører sin 17-årige stedsøn, Gustav, sætter hun alt over styr. Hun fanges i et spind af løgne og bedrag og bliver tvunget til at se sine egne handlinger i øjnene og beslutte, hvilket slags menneske hun vil være. ”DRONNINGEN” er en fortælling om begærets pris og løgnes magt. Det danske drama har Trine Dyrholm og Gustav Lindh på rollelisten. Filmen har vundet publikumsprisen på Sundance samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Göteborg filmfestival.


KVINDE PÅ KRIGSSTIEN
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/6 – 2/6 + 24/6 + 28/6

Halldóra Geirharðsdóttir er en åbenbaring af kvindelig trods, sensualitet og virkelyst i denne intelligente feel-good film. Den fantastiske, islandske kvinde erklærer krig mod de politikere og den industri, der truer med at ødelægge hendes land. Hun går drastisk til værks, men så kommer der et forældreløst barn dumpende ind i ”krigszonen”. Filmen formår med lige dele drama og humor at tackle de påtrængende globale dagsordener. I billedrammen bidrager den storslåede islandske natur med sin eget spektakulære skønhed, mens musikken ligeledes når uanede højder. En absolut seværdig film.

 

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke