Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV JANUAR 2020

Så er det lige om lidt, at vi skal skåle, springe, danse, hoppe, kramme eller kysse os ind i det nye år, der ligger spritnyt og ubrugt foran os. Har du masser af nytårsforsætter? Ellers har vi et godt bud på et: At være god ved dig selv. Og det kunne for eksempel være ved at tage et smut i biografen og lade dig underholde på bedste vis. Vi har bl.a. hele 3 længe ventede 3’ere at byde på: JUMANJI: THE NEXT LEVEL, BAD BOYS 3: BAD BOYS FOR LIFE og KLOVN 3: KLOVN THE FINAL. Og så kan du møde nogle mennesker, der virkelig gør en forskel for andre – nogle af dem med livet som indsats – i THE CAVE og DE SÆRLIGE.

Skal du have småfolk med i biffen, kan vi anbefale FROST 2 og SPIONER PÅ MISSIONER. De kan nydes af børn og barnlige sjæle i alle aldre. FROST 2 blev i øvrigt både den film, der havde den største åbningsdag i 2019, og satte samtidig en fornem danmarksrekord med den bedste åbning for en animationsfilm nogensinde!


CATS
DANMARKSPREMIERE
1/1 + 3/1-5/1

Filmen ”CATS” er en filmatisering af den populære Broadway musical af Andrew Llyod Webber, der er opført på mere end 20 sprog og er den fjerde længst spillede musical på Broadway nogensinde. Historien fortæller om en gruppe baggårdskatte og en helt speciel årlig begivenhed, hvor en vigtig beslutning bliver truffet. Hvert år skal Jellicles-kattene nemlig nå til enighed om hvem fra flokken, der skal gives muligheden for at stige op til Heaviside Layer - en slags kattehimmel - for siden at blive genfødt i en ny skikkelse. Filmen er instrueret af Tom Hooper (Den danske pige), og har bl.a. Rebel Wilson, James Corden, Taylor Swift, Idris Elba, Judi Dench og Jennifer Hudson på rollelisten.


JUMANJI: THE NEXT LEVEL
DANMARKSPREMIERE
1/1
8/1 BABYBIO

Adventurefilmen ”JUMANJI: THE NEXT LEVEL” er opfølgeren til kæmpe succesen ”JUMANJI: WELCOME TO THE JUNGLE”, der igen var en slags reboot af Robin Williams filmen fra 1995. Uden sine venners vidende, gemte Spencer resterne af Jumanji-videospillet og en dag går han ned i kælderen i hans bedstefars hus og reparerer spillet. Da Spencers venner Bethany, Fridge og Martha ankommer, ser de at spillet kører og at Spencer er væk. De beslutter sig for at gå ind i Jumanji igen og forsøge at redde ham. Spencers bedstefar Eddie og hans ven Milo hører lyde fra kælderen og går ned for at se, hvad det er. Og inden Spencers venner får valgt deres tidligere spilleroller, bliver Eddie og Milo uforvarende suget ind i spillet, og rollefordelingen går bestemt ikke som planlagt. Gruppen får tildelt en ny mission, der skal løses for at redde Spencer. Samtidig skal de hjælpe de to gamle mænd, med at finde ud af være rollespillere. For kun ved fælles hjælp kan de gennemføre spillet, overleve og en gang for alle undslippe Jumanji. Dwayne Johnson, Jack Black, Karen Gillan og Kevin Hart er alle tilbage - dog ikke i de samme roller som sidst. Derudover er Danny Glover og Danny DeVito med på rollelisten. Den 8/1 vises filmen som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. Alle er velkomne til Baby Bio, men man må forvente at babyerne giver lyd fra sig.


FROST 2
1/1 + 4/1-5/1 + 11/1 + 18/1-19/1

Filmen starter tre år efter begivenhederne i den første film. Hvorfor blev Elsa født med magiske kræfter? Svaret drager hende og da en mystisk stemme begynder at kalde Elsa til sig, må hun sammen med Anna, Kristoffer, Olaf og Sven drage ud på en rejse igennem hendes rige Arendelle for at finde oprindelsen til sine magiske kræfter og redde landet. Det bliver bemærkelsesværdig rejse. Og farlig! Tidligere frygtede Elsa, at hendes kræfter var for farlige for verden; nu håber hun, at de kan redde den. FROST 2 er efterfølgeren til FROST, der udkom i 2013.


STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER
2/1 + 4/1 + 6/1 + 13/1 + 29/1

Tag endnu engang med ud på en episk rejse til en fjern, fjern galakse med Star Wars: The Rise of Skywalker, den storslåede afslutning på den skelsættende Skywalker-saga, hvor nye legender vil blive født, og frihedskampens endelig slag står for døren. Filmen starter et år efter begivenhederne i Den sidste Jedi. Resterne af modstandsbevægelsen står igen over for Den Første Orden. Med magt og viden fra generationerne bag dem, kaster Rey, Finn og Poe sig ud i frihedskampens endelige slag. Samtidig når den gamle konflikt mellem Jedi og Sith sit højdepunkt, og bringer Skywalker-sagaen til sin endelig afslutning.


SENIORBIO
SER DU MÅNEN, DANIEL
BIOGRAFKLUB DANMARK
3/1

Hele 398 dage sad han som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien! I det danske drama ”SER DU MÅNEN, DANIEL”, der er baseret på Puk Damsgårds bestseller af samme navn, træder vi ind i historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley, blev taget til fange og holdt som gidsel i over et år. Vi følger Daniels kamp for overlevelse, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark kæmper for at få ham frigivet samtidig med at de frygter for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel. Forestillinger: kl. 9.15 + 12.00 er inkl. kaffe og en sandwich - pris per film kr. 70. Kl. 14.30 - Uden traktement, pris per film kr. 60. Ved at møde op på dagen, kan man købe billet til en enkelt forestilling. Alle er velkomne uanset alder. 


LE MANS ’66
3/1 ØNSKEBIO

Oscarvinderne Matt Damon og Christian Bale har hovedrollerne i LE MANS ’66. Filmen er baseret på den virkelige historie om den visionære, amerikanske bildesigner Caroll Shelby (Damon) og den frygtløse, britiske racerkører Ken Miles (Bale). Sammen tog de kampen op mod de fysiske love og deres egne personlige dæmoner for at bygge en revolutionerende racerbil for Ford. En kamp der gjorde, at de sammen kunne udfordre de Enzo Ferraris altdominerende racerbil i 24-timers løbet Le Mans i Frankrig, 1966.


ONKEL - ØNSKEBIO
5/1 + 7/1 + 14/1

Siden Kris mistede sine forældre, har hun boet sammen med sin halvinvalide Onkel i Sønderjylland. Med Kris ved styrepinden driver de et lille landbrug. De to lever et underfundigt og rutinepræget liv hvor den ene dag blot følger den anden. En dag redder Kris en kalv under kælvningen. Det vækker hendes interesse for dyrlægefaget. Det fører til et venskab med den snakkesalige dyrlæge Johannes og langsomt opdager Kris, at der er et liv uden for gården. Hun møder en ung mand, Mike, og de forelsker sig i hinanden. Nu er der pludselig et stort og skelsættende spørgsmål, der presser sig på. Kris skal beslutte om hun vil blive på gården eller om hun skal følge sit hjerte og spirende drømme… Instruktøren Frelle Petersen har i sin research boet og arbejdet på den gård, hvor filmen foregår og har castet indenfor en radius af 15 km for at opnå den helt rette accent af Sønderjysk. Det er der kommet en dybt troværdig, bevægende og helt særlig film ud af.  Filmen vises med danske undertekster.

 
KNIVES OUT – VAR DET MORD?
ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
6/1 + 8/1

Morgenen efter sin 85-års fødselsdag bliver den kendte krimiforfatter Harlan Thrombey fundet død. Den selvsikre privatdetektiv Benoit Blanc bliver under mystiske omstændigheder hyret til at undersøge sagen. I Blancs arbejde på at opklare mordet, møder han både Harlans pænt dysfunktionelle familie og hans hengivne stab. Intet er som det ser ud til, og han må arbejde sig gennem et spind af løgne og falske spor for at finde frem til sandheden om Harlans død. Den prisvindende instruktør Rian Johnson hylder med filmen den legendariske krimiforfatter Agatha Christie i et hylende morsomt, moderne og knivskarpt mordmysterie, hvor alle er mistænkt! Det stjernespækkede cast består bl.a. af Daniel Craig, Chris Evans, Ana De Armas, Jamie Lee Curtis og Don Johnson.


21 BRIDGES
DANMARKSPREMIERE
7/1-8/1 + 10/1-11/1 + 26/1

Actionthrilleren handler om NYPD-betjenten Andre Davis (Chadwick Boseman), der er kommet i vanære. Efter en vanvittig skudveksling, hvor adskillige NYPD-betjente bliver dræbt, er to narko-røvere - og nu politimordere - på flugt. Andre bliver sat i spidsen for det, der bliver politiets mest intense jagt på kriminelle i New Yorks nyere historie, og får dermed muligheden for at genopbygge sit ry. Han begynder af afdække forbrydelsen og finder en konspiration, der kæder flere af hans kollegaer til et kriminelt imperium. Andre skal nu finde ud af, hvem han egentligt er på jagt efter og hvem, der jagter ham. Under jagten på de to røvere, bliver hele Manhattan for første gang nogensinde lukket fuldstændigt ned. Ingen kan komme væk fra øen via de 21 broer.


THE CAVE
DANMARKSPREMIERE
9/1 + 20/1 + 26/1-27/1

I underjordiske huler og gange under krigsmarken i den sønderbombede by Ghouta i Syrien, gemmer der sig et hemmeligt hospital. Indbyggerne er fanget i byen, men har bygget en grotte under jorden, hvor de kan gemme sig fra de russiske bombeangreb. Hospitalet drives af børnelægen Amani og hendes team bestående af læger og sygeplejersker. I det underjordiske mørke genskabes håbet for de tusindvis af børn og voksne, som er ofre for de brutale krigshandlinger. Filmen viser også hvor meget kvinder er en del af Syriens kamp for frihed. Dokumentarfilmen vandt publikumsprisen, The Grolsch People’s Choice Documentary Award, på filmfestivalen i Toronto.


DE FORBANDEDE ÅR
DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
11/1-19/1 + 23/1 + 25/1 + 28/1

Karl Skov, hans kone og deres 5 børn lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København. Karl har arbejdet sig op fra bunden og er den succesfulde ejer af en stor elektronikfabrik. Da nazisterne besætter Danmark i april 1940, må han kæmpe for at videreføre produktionen på fabrikken. For at beskytte sin familie og ansatte begynder han meget mod sin vilje at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien. Gennem familien Skovs øjne opleves Anden Verdenskrig med de udfordringer, dilemmaer og konflikter, som opstår undervejs. Den 15/1 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. på billetten.            


OPERABIO: AKHNATEN
12/1

Philip Glass’ opera, der blev uropført i 1984, handler om Akhnaten (eller Akhnaton), der var farao for ca. 3.300 år siden. Han var gift med Nefertiti og far til Tutankhamon. Al teksten er fra Akhnatens egen tid, Amarna-perioden, og synges på de tre sprog: egyptisk, akkadisk og bibelsk hebraisk. Mellem egyptisk, skrevet med hieroglyffer, var det sprog, Akhnaten og hans hof talte. Akkadisk var det sprog, der blev brugt af Akhnaten og hans skrivere til diplomatisk korrespondance. Bibelhebræisk var stadig under udvikling på dette tidspunkt, da Akhnaten herskede mere end et århundrede før udvandringen fra Egypten. Ordene er ikke nøjagtige oversættelser af teksterne på de tre sprog, fordi de er så forskellige. For eksempel mangler egyptisk vokaler, og sproget indeholder lyde, der er umulige at synge. For at teksten skulle kunne synges, måtte sangerne i samarbejde med komponisten udarbejde en sangstil, der på samme tid var tro mod rytmen i teksten og mod dens alder. Fortælleren, der i operaen præsenteres som Skriveren, fortæller al tekst på engelsk. Materialet, der er hentet direkte fra de gamle skrifter, monumenter, breve og inskriptioner, følger handlingen og giver publikum en fortælling, der er både forståelig og beskrivende.


1917
PREMIERE
15/1 + 19/1 + 22/1 + 27/1

Krigsdramaet '1917' følger på en specifik dag under Første Verdenskrig de to unge, britiske soldater Blake og Schofield, da de bliver sendt på en umiddelbart umulig mission dybt inde på fjendes territorium. Målet er at advare deres egne mænd mod et skæbnesvangert baghold. Lykkes det ikke for dem at nå frem, vil 1.600 mænd miste livet. Filmen er optaget som én lang sekvens, hvor kameraet næsten uden at klippe følger de to soldater gennem skyttegrave, pigtråd og eksplosioner. Bag optagelserne, der både viser naturens rolige skønhed og storslåede action-sekvenser, står den 14 gange Oscar-nominerede fotograf Roger Deakins. Filmen har bl.a. Colin Firth, Benedict Cumberbatch og Mark Strong på rollelisten.


BAD BOYS 3: BAD BOYS FOR LIFE
16/1 DRENGEAFTEN
18/1 + 20/1 + 22/1 + 24/1-25/1

Endelig er den længe ventede BAD BOYS 3 her. Den engang uadskillelige duo Marcus Burnett og Michael "Mike" Lowery er gledet fra hinanden: Den aldrende Burnett er blevet en politiinspektør, mens Lowery, der lider af en midtlivskrise, får til opgave at lede AMMO, en "Young Guns" gruppe af unge politimænd, med hvem han ikke har noget til fælles. Da en barsk rumænsk lejemorder, hvis bror de tidligere har besejret og dræbt, indleder et gengældelsestogt imod dem, netop som de er ved at gå på pension, forenes de to endnu engang. Will Smith og Martin Lawrence er tilbage i hovedrollerne. På drengeaftenen den 16/1 får du film + Pulled pork burger m/grovfritter inkl. en lille øl el. vand for 200 kr. Piger er også velkomne :)


KLOVN 3: KLOVN THE FINAL
21/1 FORPREMIERE – LIVSNYDERAFTEN
30/1-4/2 DANMARKSPREMIERE

Casper og Frank har fra starten tænkt KLOVN-filmene som en taburet med tre ben: Fortællingen om den moderne mand og de tre vigtigste ting i hans liv: Faderskab, venskab og ægteskab. De tre temaer har fået hver sin KLOVN-film. KLOVN THE MOVIE handlede om Franks kamp for at blive far. KLOVN FOREVER handlede om venskabet med Casper. Og KLOVN THE FINAL handler om kærligheden, som Frank er overbevist om vil vare evigt. Men filmer starter med, at Frank til sin 50-års fødselsdagsfest får overbragt nyheden om, at Mia overvejer at lade sig skille. Casper mener, at Mia bare skal lægges på is, og derfor beslutter de sig for at tage på weekendtur til Island. Men de misser flyet, og så ruller lavinen… De ikke er slet klar til at tage hjem, så i stedet ”gemmer” de sig i Lars Hjortshøjs tomme luksusvilla - lige over for Frank og Mias hus. De ringer hjem og fortæller, at de er på Island. Alt kører… indtil et voldsomt vulkanudbrud på Island lukker luftrummet over øen på ubestemt tid og forhindrer dem i at ”komme hjem”. Pludselig kan Frank bogstaveligt talt kigge på sit eget liv udefra. Og han må konstatere, at Mia virkelig er ved at forlade ham. Men hvad kan han gøre, når han ifølge deres løgn stadig er på Island? KLOVN THE FINAL bliver en episk odyssé ind i midtvejskrisens tåger - en sidste tåkrummende pinagtig og vanvittig KLOVN-rejse på det store lærred. På livsnyderaftenen åbnes døren kl. 17.00, hvor vi byder på en forfriskning. Kl. 17.30 Film. Kl. 19.30 Forret + hovedret serveres i Café og foyer. Pris ekskl. drikkevarer kr. 275,-.


DE SÆRLIGE
DANMARKSPREMIERE
23//1-24/1 + 28/1-29/1

Skaberne af kæmpesuccesen DE URØRLIGE, Éric Toledano og Olivier Nakache, er tilbage med en vidunderlig, humoristisk og rørende film om to hverdagshelte. Det er den sande historie om Stéphane Benhamou og Daoud Tatou, der vil skabe bedre rammer for en gruppe unge, der falder uden for normen. På trods af pres fra flere kanter, har de sat sig for at samle de mennesker op, som samfundet ikke ved, hvordan man skal håndtere eller placere. Det bliver er enestående partnerskab og ikke mindst venskab, der bryder med traditioner og vanetænkning og bringer smilet tilbage hos nogle helt særlige mennesker.


SPIONER PÅ MISSIONER
FORPREMIERE
25/1 + 31/1

SPIONER PÅ MISSIONER er et helt nyt og sjovt eventyr med masser af humor for hele familien! Da verdens bedste spion Lance Sterling bliver forvandlet til en due, er han tvunget til at stole på, at gadget-nørden Walter kan hjælpe ham med at få hans egen krop igen. Tilsammen udgør makkerparret en slags James Bond og Q, og de er nødt til at arbejde sammen på den ultimative mission - at redde verden. Animationsfilmen er løst baseret på kortfilmen 'Pigeon: Impossible' og er skabt af folkene bag Ice Age og Ferdinand. 


MARIANNE & LEONARD: WORDS OF LOVE
ØNSKEBIO
30/1

På en græsk klippeø i starten af 1960'erne mødte Leonard Cohen sin norske muse Marianne Ihlen. Den unge Cohen kæmpede med sine forfatterdrømme, mens Marianne, med sin lille søn hos sig, kæmpede med et forlist ægteskab. Mødet mellem de to blev begyndelsen på en mytisk kærlighedshistorie og et tæt, men turbulent forhold, der fulgte dem gennem hele livet. Da Cohen sidenhen skiftede spor og blev sanger, blev hans følelser for Marianne til udødelige sange som 'So Long, Marianne' og 'Bird on a Wire'. Den britiske dokumentarist Nick Broomfield fortæller ved hjælp af gamle filmklip og interviews den ultra romantiske og smukke historie lige til den allersidste, hjerteskærende linje.


GLÆD DIG OGSÅ TIL LIVSNYDERAFTEN - FORPREMIERE DEN 5. FEBRUAR PÅ ”EN HELT ALMINDELIG FAMILIE”.
Det helt fantastiske danske drama er en film, du bare ikke må gå glip af. Kan man overhovedet være far, når man er en kvinde? Det skal Emma på 11, der ellers er vokset op i en helt ”almindelig” familie, og hendes far til at finde ud af. Det viser sig nemlig at Emmas far, Thomas, er transkønnet. Det vender op og ned på alting, og både Thomas, der nu hedder Agnete, og Emma kæmper for at holde fast i alt det de havde sammen. Samtidig må de acceptere, at alting er anderledes nu… Døren åbnes kl. 17.00, hvor vi byder på en forfriskning. Kl. 17.30 Film Kl. 19.30 Forret + hovedret serveres i Café og foyer. Pris ekskl. drikkevarer kr. 275,-.

 

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke