Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

VIG BIO HOLDER LUKKET

Danske Biografer anbefalede den 12.3. at samtlige biografer i Danmark lukker.
Bestyrelsen i Kulturhuset Vig Bio har derfor besluttet at indstille samtlige forestillinger foreløbig til 31.3.2020.

Alle gæster der har købt billetter over nettet til en forestilling i perioden fra 13.-31.3. får omgående refunderet deres køb!

Gæster der har købt billetter i biografen bedes sende mail til kontakt@vigbio.dk så vi kan aftale refundering.

Ved spørgsmål bedes mail sendt til kontakt@vigbio.dk

Med venlig hilsen

Bestyrelsen

 

NYHEDSBREV MARTS 2020

Med marts måned træder vi ind i foråret. Til vores alles store glæde, spirer det frem overalt. Også godt placeret i Vig Bios hyggelige mørke vil du kunne opleve spiren. Både spiren af had og frygt, men også spiren af oprør, forfølgelse af inderlige drømme og ønsker om at finde sin plads i livet. Med alt fra nervepirrende spænding til dejlig feel-good venskab og kærlighed står vi klar til at underholde dig på bedste vis.

I marts måned kan du også opleve hele to gange operabio. Er du ikke rigtigt til opera - endnu, så kan vi anbefale dig at kaste dig ud i Gershwins vidunderlige ”Porgy and Bess”. Du bliver måske overrasket over, at du allerede kender flere af de kendte og elskede sange. Du er garanteret en forrygende oplevelse og hvem ved, måske bliver du så bidt af det, at du også må ind og se Agrippina sidst på måneden ;)


OPERABIO: PORGY AND BESS
1/3

George Gershwin kaldte sit værk ”Porgy and Bess” for en folkeopera. Og det er lige præcis, det den er: På en gang sofistikeret, jazzet, klassisk og folkelig. Historien udspiller sig i 1920’erne blandt sorte amerikanere i den fiktive by Catfish Row i Charleston, South Carolina. Bess er fanget imellem hendes voldelige elsker, Crown og drug-dealeren Sportin’ Life. Den handicappede Porgy forsøger at redde hende ud af kløerne på dem, alt imens han selv forelsker sig hovedkulds i hende. Glæd dig til at genhøre de mange uforglemmelige ørehængere som f.eks. Summertime, It Ain’t Necessarily So og Bess, You Is My Woman Now. Café Vig Bio har åbent i pausen.


BOMBSHELL – OPGØRETS TIME
DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/3-5/3 + 7/3-8/3 + 10/3-11/3

BOMBSHELL – OPGØRETS TIME er baseret på de skandaløse – og virkelige – hændelser, der foregik i verdenshistoriens mest magtfulde medieimperium - den ultra konservative TV-station Fox News. Filmen er samtidig et portræt af de kontroversielle kvinder, der uafhængigt af hinanden planlagde at fælde Fox News’ magtfulde topchef. Kvinderne finder sammen og ved fælles hjælp får de ham nedkæmpet. Charles Randolp, der også stod bag den oscarbelønnede ”The Big Short”, har skrevet manuskriptet. Med vanligt knivskarpt overblik tager han fat på de amerikanske mediers metoder, Trumps utrolige vej til magten, en række stærke kvinders kamp for retfærdighed og den spæde start på den bevægelse, der senere blev kendt som #MeToo.


EN HELT ALMINDELIG FAMILIE
2/3 DANMARKSPREMIERE
10/3 BABYBIO

Dette helt fantastiske danske drama er en film, du bare ikke må gå glip af. Kan man overhovedet være far, når man er en kvinde? Det skal Emma på 11, der ellers er vokset op i en helt ”almindelig” familie, og hendes far til at finde ud af. Det viser sig nemlig at Emmas far, Thomas, er transkønnet. Det vender op og ned på alting, og både Thomas, der nu hedder Agnete, og Emma kæmper for at holde fast i alt det de havde sammen. Samtidig må de acceptere, at alting er anderledes nu… Den 10/3 vises filmen som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. Alle er velkomne til Baby Bio, men man må forvente at babyerne giver lyd fra sig.


SENIORBIO
JAGTSÆSON
3/3

Tag med Eva, Marlene og Isabella på Wellness-weekend og du kan se frem til at krumme tæer, mens de tre kvinder kæmper sig igennem lurende midtvejskriser, nye familiekonstellationer og veninde-jalousi. Eva (Mille Dinesen) er en nyligt fraskilte singlemor der tager på wellness-weekend med barndomsveninden Marlene (Lærke Winther) for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Med på turen er også Evas eksmands nye unge kæreste Isabella (Stephania Potalivo), der forsøger at tilrane sig rollen som Marlenes bedsteveninde. Turen får det absolut værste frem i pigerne, og venskabet bliver sat på en voldsom prøve gennem bl.a. mislykket fasanjagt og en uheldig omgang Brazilian waxing. Spørgsmålet er, om Eva kan klinke skårene med Marlene, sikre et bare nogenlunde anstændigt forhold til Isabella og redde sin søns fødselsdag. Filmen er en humørfyldt, skør og varm komedie, hvor du kommer helt ind under huden på de sjove, skrøbelige og alt-for-meget karakterer. Forestillinger: kl. 9.15 + 12.00 er inkl. kaffe og en sandwich - pris per film kr. 70. Kl. 14.30 - Uden traktement, pris per film kr. 60. Ved at møde op på dagen, kan man købe billet til en enkelt forestilling. Alle er velkomne uanset alder. 


THE CAVE
ØNSKEBIO
4/3

I underjordiske huler og gange under krigsmarken i den sønderbombede by Ghouta i Syrien, gemmer der sig et hemmeligt hospital. Indbyggerne er fanget i byen, men har bygget en grotte under jorden, hvor de kan gemme sig fra de russiske bombeangreb. Hospitalet drives af børnelægen Amani og hendes team bestående af læger og sygeplejersker. I det underjordiske mørke genskabes håbet for de tusindvis af børn og voksne, som er ofre for de brutale krigshandlinger. Filmen viser også hvor meget kvinder er en del af Syriens kamp for frihed. Dokumentarfilmen vandt publikumsprisen, The Grolsch People’s Choice Documentary Award, på filmfestivalen i Toronto.


DE SÆRLIGE
ØNSKEBIO
3/3 + 9/3 + 11/3

Skaberne af kæmpesuccesen DE URØRLIGE, Éric Toledano og Olivier Nakache, er tilbage med en vidunderlig, humoristisk og rørende film om to hverdagshelte. Det er den sande historie om Stéphane Benhamou og Daoud Tatou, der vil skabe bedre rammer for en gruppe unge, der falder uden for normen. På trods af pres fra flere kanter, har de sat sig for at samle de mennesker op, som samfundet ikke ved, hvordan man skal håndtere eller placere. Det bliver er enestående partnerskab og ikke mindst venskab, der bryder med traditioner og vanetænkning og bringer smilet tilbage hos nogle helt særlige mennesker. Den 9/3 er der 20% rabat på billetten for medlemmer af Vig Bio. Den 11/3 vises filmen som onsdagsfilm, hvor du sparer 10 kr. på billetten.


DE FORBANDEDE ÅR
ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
9/3

Karl Skov, hans kone og deres 5 børn lever det gode, privilegerede overklasseliv på Strandvejen nord for København. Karl har arbejdet sig op fra bunden og er den succesfulde ejer af en stor elektronikfabrik. Da nazisterne besætter Danmark i april 1940, må han kæmpe for at videreføre produktionen på fabrikken. For at beskytte sin familie og ansatte begynder han meget mod sin vilje at producere til det tyske marked. Det bringer ham ind i et kontroversielt samarbejde med besættelsesmagten og medfører smertelige brud i familien. Gennem familien Skovs øjne opleves Anden Verdenskrig med de udfordringer, dilemmaer og konflikter, som opstår undervejs. Filmen vises med danske tekster.


KRUDTTØNDEN
DANMARKSPREMIERE
5/3 + 7/3-8/3 + 10/3 + 14/3 + 18/3 + 24/3
23/3 BABYBIO

Det danske drama 'KRUDTTØNDEN' tager udgangspunkt i det virkelige terrorangreb på Kulturhuset Krudttønden og Københavns Synagoge i februar 2015. Stemningen i Europa er isnende kold. Utryghed, frygt og had har spredt sig siden det chokerende terrorangreb på franske Charlie Hebdo. Alle, eller næsten alle, prøver at komme videre, men Omar – en prøveløsladt kriminel – har sine helt egne planer. Uvidende om disse planer lever filmmanden Finn (Lars Brygmann), den jødiske vagtmand Dan og den nedslidte betjent i aktionsstyrken Rico (Nikolaj Coster-Waldau) deres forskellige liv. Inden længe vil de krydse Omars spor på en fatal og skelsættende nat. Filmen vises med danske tekster 7/3 + 10/3 + 24/3. Den 23/3 vises filmen som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. Alle er velkomne til Baby Bio, men man må forvente at babyerne giver lyd fra sig.


FREMAD
DANMARKSPREMIERE
5/3-8/3 + 14/3-15/3 + 21/3-22/3 + 28/3

De to teenage alfe-brødre Ian og Barley bor sammen med deres mor i en forstad, hvor beskidte enhjørninge roder i nabolagets skraldespande. Verdens myter og magi for længst gået i glemmebogen. På Ians 16 års fødselsdag, får brødrene en ældgammel tryllestav og en tilhørende trylleformular af deres afdøde far. Formularen giver brødrene en unik mulighed for at fremmane deres far – og være sammen med ham i 24 timer, inden fortryllelsen ophæves igen. Men halvvejs igennem forsøget på at bringe ham tilbage, går noget galt. Kun farens ben bliver tryllet frem. Det eneste, der kan bringe resten af ham tilbage, er en magisk krystal, så brødrene tager deres farmands ben med sig på en begivenhedsrig jagt efter krystallen. Undervejs møder de kraftig modstand. Men får også hjælp fra en helt uventet kant.


PARASITE
ØNSKEBIO
11/3

”PARASITE” skrev historie, da filmen, som den første ikke engelsksprogede film NOGENSINDE, vandt en Oscar for ”Bedste Film”. Filmen fik yderligere 3 Oscars for ”Bedste Internationale Film”, ”Bedste Instruktør” og ”Bedste Originale Manuskript”. Komediethrilleren er kulsort, kugleskør, humoristisk og indimellem helt og aldeles ubehagelig. Forrygende og forstyrrende starter filmen som én ting og ender som noget helt, helt andet. Filmen handler om en fattig familie af småsvindlere: Ki-woo, hans søster, Ki-jung og deres forældre. Da Ki-woo en dag får ansættelse som engelsklærer for den unge, smukke Da-hye, opstår familiens mulighed for at slippe ud af Seouls slumkvarter. Da-hyes stinkende rige far og neurotiske mor betaler ualmindeligt godt for lektiehjælpen, og hurtigt forstår Ki-woo, at han let og elegant kan infiltrere familien og dermed sikre sin egen families fremtid. Inden længe er søsteren ansat som kunstterapeut for Da-hyes uregerlige lillebror, mens moderen og faderen bliver ansat som henholdsvis husholderske og chauffør. Som grådige parasitter gnaver de sig ind på den intetanende rigfamilies domæne. Men lykken varer ikke længe, for en uventet trussel dukker op og truer med at afsløre dem, hvis ikke de handler hurtigt. En både underholdende og skræmmende film du ikke må gå glip af.


THE PEANUT BUTTER FALCON
DANMARKSPREMIERE
12/3-14/3 + 16/3-17/3 + 19/3 + 21/3 + 23/3 + 25/3

22-årige Zak drømmer store drømme på institutionen, hvor han bor. Han vil være professionel wrestler! Hans gamle VHS bånd med optagelser af de største kampe er tyndslidte af brug. Men Zak er født med Downs syndrom, så det ligger ikke lige i kortene. Zak er dog fast besluttet på at forfølge sin drøm, og en nat stikker han af. Men for en ung mand med Downs syndrom – og kun iført underbukser – er mødet med verden udenfor overvældende. Heldigvis støder han ind i den lurvede Tyler, der er på flugt fra nogle skumle, hårdhændede typer. Modvilligt tager Tyler Zak med sig ud på en rejse, der kommer til at ændre dem begge for livet. Det er en hjertevarm feel-good film af bedste slags, og filmen vandt da også publikumsprisen ved den prestigefyldte SXSW festival i marts 2019. Den 23/3 er der 20% rabat på billetten for medlemmer af Vig Bio.


DEN STØRSTE LILLE GÅRD
ØNSKEBIO
12/3 

Denne skønne dokumentar fortæller om drømmen om et liv i harmoni med naturen - når den rent faktisk går i opfyldelse. Uden for Los Angeles arbejder John Chester og hans kone Molly for at udvikle en bæredygtig gård på 200 hektar. De er naturligvis ikke det første ægtepar, der har kastet sig ud i drømmen om at leve i harmoni med naturen, og være selvforsynende. Men de er muligvis de første, der så stædigt har holdt ved deres mål, er lykkedes med så meget - og har dokumenteret hele processen. Hen over 7 år har John Chester, der er naturfotograf, filmet parrets utrolige arbejde med at omdanne den golde, californiske ørkenjord til en frodig plantage. Det er ikke fordi, de ikke møder modstand undervejs. De oplever alt fra insektsværme til prærieulveangreb og skovbrande. Men viljen er stærk og de nægter at gå på kompromis. Filmen har vundet en lang række priser på filmfestivaler rundt om i verden. Der er 20% rabat på billetten for medlemmer af Vig Bio.


EMMA
DANMARKSPREMIERE
17/3-18/3 + 23/3-24/3 + 28/3

Glæd dig til denne gendigtning af Jane Austens udødelige klassiker, ”EMMA”, om romantiske forviklinger blandt den engelske land-adel i starten af 1800-tallet. Den unge Emma bruger det meste at sin tid på at passe sin temmelig hypokondriske far, men har dog også haft tid til at lege ”Kirsten Giftekniv” og få sin elskede guvernante godt gift med en rig gentleman. Det giver hende blod på tanden, og hun kaster sig indædt ind i opgaven at få afsat sin veninde Harriet, til enten den lokale præst eller den elegante Frank Churchill, der står til at skulle arve sin tante. Men i sin ihærdighed er Emma helt blind for, at Harriet i virkeligheden er forelsket i landmanden Mr. Martin. Ej heller opfatter hun, at hendes hårdeste kritiker, Mr. Knightley, egentlig nærer varme følelser for hende.


BARN
PREMIERE
13/3 + 15/3 + 22/3

Lykke på 13 år kommer ved et tragisk uheld til at slå sin klassekammerat Jamie ihjel i et frikvarter. Lykke er datter af en prominent venstrefløjspolitiker, mens Jamies far, Karl Erik, er en lokal højrefløjspolitiker. Skoleinspektøren Liv har stik imod sin politiske overbevisning et hemmeligt forhold til Karl Erik. Efter Jamies død kan de ikke holde forholdet hemmeligt længere, og de bliver udsat for omverdenens forargelse og mistro. Også Lykke udsættes for mistro. Selvom hun fortæller, at Jamies død var et uheld, er der ingen der tror på hende. Livs bror Anders havde gårdvagten, da ulykken skete, og han er opfyldt af skyld og skam over ikke at have været i stand til at forhindre ulykken. Hvordan kan noget så forfærdeligt ske? Og hvordan skal livet forsætte bagefter?


LA BELLE ÉPOQUE
15/3 FORPREMIERE
19/3 + 20/3-21/3 + 25/3 DANMARKSPREMIERE

Den uimodståeligt charmerende film 'La belle époque' handler om den midaldrende, desillusionerede og lettere livstrætte Victor. Da en succesrig iværksætter, Antoine, en dag tilbyder ham en unik form for underholdning, får Victor vendt sit liv på hovedet. For Antoines firma giver sine kunder mulighed for at dykke tilbage i en hvilken som helst tidsperiode, de måtte ønske. Victor vælger at genoplive den mest betydningsfulde uge i hele hans liv. Den uge hvor han 40 år tidligere mødte sit livs kærlighed. En morsom, hjertevarm og underfundig fortælling med stjernespil af veteranen Daniel Auteuil.


LITTLE WOMEN
DANMARKSPREMIERE
26/3-4/4

Det romantiske drama ”LITTLE WOMEN” er en ny, tidløs og nutidig filmatisering af Louisa May Alcotts klassiske roman; en historie vi på dansk kender som 'Pigebørn'. Historien finder sted i tiden efter den amerikanske borgerkrig og følger de fire March søstre, der hver især er fast besluttede på at leve livet på deres helt egen måde. Med en rollebesætning der byder på bl.a. Meryl Streep, Emma Watson, Saoirse Ronan, Florence Pugh, Eliza Scanlen og Timotheé Chalamet er der lagt op til et dejligt gensyn med den elskede fortælling.


MULAN
ENGELSK TALE – DANSK TEKST
DANMARKSPREMIERE
26/3-28/3 + 30/3-31/3

Baseret på et gammelt kinesisk folkedigt, vækker den anmelderroste filmskaber Niki Caro den storslåede fortælling om Kinas legendariske kriger til live. Med en heks ved deres side, angriber en invasionshær fra nord, og Kejseren af Kina befaler, at èn mand fra hver familie i landet skal træde ind i den kejserlige hær for at forsvare landet. Mulans far er en tidligere hæderkronet soldat. Han har ingen sønner, så han tilbyder sig selv som soldat. Men han har både sin alder og en gammel krigsskade imod sig. For at beskytte sin far fra at gå i krig, forklæder Mulan sig som mand, og træder i hans sted. Den frygtløse, unge kvinde må opbyde al sin indre styrke for at forvandle sig til en mægtig kriger, der kan forsvare sin familie og sit land. Og gøre sin far stolt. Disney tager os endnu engang ud på en episk rejse.


OPERABIO: AGRIPPINA
29/3

Agrippina anses for at være Händels første operamesterværk. Værket er fuld af musikalsk friskhed og nye ideer, hvilket har gjort det til et af komponistens mest populære operaer. Historien er en anti-heroisk, satirisk komedie om Agrippina, Neros mor, der planlægger at styrte den romerske kejser Claudius og indsætte sin søn i hans sted. Händel komponerede Agrippina efter en 3 år lang rejse i Italien. Den havde premiere i Venedig i 1709 og blev straks en succes – og har været det lige siden. Café Vig Bio har åbent i pausen.

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke