Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV OKTOBER 2019              

Så står oktober for døren med regn, rusk og røde kinder. Det er også i oktober, at der er efterårsferie, og skal ungerne eller hele familien forkæles med en tur i biffen, så er der meget godt at vælge imellem. Til de lidt større børn kan vi anbefale ”Valhalla”, Familien Addams og ”Mugge og vejfesten”. Sidstnævnte byder på Wulff og Morgenthalers velkendte, grove humor, dog fortalt i børnehøjde, så hele familien kan være med. Er der mindre børn med, kan vi foreslå ”Gooseboy” og ”Den Lille Afskyelige Snemand”.

De voksne skal selvfølgelig ikke snydes, så her disker vi op med en god blanding af gys, drama, spænding, feel-good og masser af gode grin.

Til mange af filmene tilbyder vi vores helt egen billetpakke med film, mellem popcorn og mellem sodavand for bare 110 kr. Hold øje når du bestiller billetter.

Vi glæder os til at se digi Vig Bios hyggelige mørke.

 


SER DU MÅNEN, DANIEL
DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/10 + 17/10 + 28/10

Hele 398 dage sad han som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien! I det danske drama ”SER DU MÅNEN, DANIEL”, der er baseret på Puk Damsgårds bestseller af samme navn, træder vi ind i historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley, blev taget til fange og holdt som gidsel i over et år. Vi følger Daniels kamp for overlevelse, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark kæmper for at få ham frigivet samtidig med at de frygter for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.


DOWNTON ABBEY
BIOGRAFKLUB DANMARK
DANMARKSPREMIERE
1/10 – 6/10 + 9/10 + 13/10-15/10 + 20/10 + 28/10

Året er 1927, og vi er tilbage på Downton Abbey hos slægten Crawley og deres tjenestefolk.
Alle forbereder sig på fint royalt besøg af Kong George V og Dronning Mary. Finanserne er ikke hvad de har været, så der er i bekneb med tjenere og bølgerne går højt i bestræbelserne på at imødekomme den store begivenhed. Heldigvis får familien hjælp fra den pensionerede overbutler Carson. Bag ved forberedelserne kæmper både herskab og tjenestefolk med såvel store som små problemer. Men det royale besøg får også sammenholdet til at vokse, og både nye venskaber og kærlighed opstår i kølvandet på de kongelige gæsters ankomst. Michelle Dockery, Hugh Bonneville og mange flere andre genoptager rollerne fra tv-serien. Heldigvis er også Dame Maggie Smith tilbage som den vidunderlige patroniserende Violet Crawley. Den 9/10 vises filmen som onsdagsfilm, hvor du sparer 25 kr. pr. billet.


GOOSEBOY
DANMARKSPREMIERE
3/10 + 5/10 + 11/10-17/10 + 19/10 + 26/10

Tag med drengen Viggo ud på et forrygende eventyr. Viggo elsker spilverdenen - især spillet ”Gooseboy”. Mens han en dag flyver rundt i spillet, brager en rigtig gås ind i vinduet og lander på hans altan. Og den kan TALE! Gåsen har brækket sin vinge, så den kan ikke selv indhente sin flok. Så Viggo må træde til og hjælpe sin nye fjerede ven, og sammen drager de ud på en fantastisk, forunderlig rejse. En rejse, der kræver pænt meget mere, end Viggo lige havde forestillet sig.


JAGTSÆSON
DANMARKSPREMIERE
3/10 – 13/10 + 15/10 + 29/10
7/10 BABY BIO

Tag med Eva, Marlene og Isabella på Wellness-weekend og du kan se frem til at krumme tæer, mens de tre kvinder kæmper sig igennem lurende midtvejskriser, nye familiekonstellationer og veninde-jalousi. Eva (Mille Dinesen) er en nyligt fraskilte singlemor der tager på wellness-weekend med barndomsveninden Marlene (Lærke Winther) for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Med på turen er også Evas eksmands nye unge kæreste Isabella (Stephania Potalivo), der forsøger at tilrane sig rollen som Marlenes bedsteveninde. Turen får det absolut værste frem i pigerne, og venskabet bliver sat på en voldsom prøve gennem bl.a. mislykket fasanjagt og en uheldig omgang Brazilian waxing. Spørgsmålet er, om Eva kan klinke skårene med Marlene, sikre et bare nogenlunde anstændigt forhold til Isabella og redde sin søns fødselsdag. Filmen er en humørfyldt, skør og varm komedie, hvor du kommer helt ind under huden på de sjove, skrøbelige og alt-for-meget karakterer. Den 7/10 vises filmen også som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. 


MUGGE OG VEJFESTEN
DANMARKSPREMIERE
5/10 - 6/10 + 12/10 - 13/10

Glæd dig til at græde af grin til satire-duoen Wulffmorgenthalers komedie ”MUGGE & VEJFESTEN”. Mugge er ganske enkelt verdens lykkeligste dreng. Sammen med sin mor og far bor han på en helt almindelig dansk villavej.  Vejen er beboet af sjove, skæve typer som opfinderen Henrik Skovlykke, femlingerne Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, kattedamerne Tove og Karen, et par nonner, der altid går rundt på stylter og ikke mindst Weirdoen fra Nakskov. Men Mugges tid som lykkelig stopper brat, da han finder ud af, at hans søde mor har forelsket sig i den uimodståelige crossfit-træner Pierre og flytter fra Mugge og hans far. Det vil Mugge overhovedet ikke finde sig i. Han vil gøre alt hvad han kan, for at bringe sine forældre sammen igen. Den lykkelige genforening skal foregå ved den store årlige vejfest. Men så sker det, der bare ikke må ske: vejfesten aflyses. Men der skal heldigvis mere til at slå Mugge af pinden, og sammen med sin veninde Sofia lægger han en plan..


UD OG STJÆLE HESTE
DANMARKSPREMIERE
7/10 - 9/10 + 16/10 + 23/10-24/10 + 27/10 + 30/10

Den ældre mand Trond (Stellan Skarsgård) sidder i en hytte langt oppe i Norge og glæder sig nytårsaften, som han skal fejre helt alene. Men så møder han en ny nabo, som viser sig at være en mand, han kendte 50 år tilbage. Det får Trond til at tænke tilbage på den sommer, hvor alting ændrede sig. Det var den sommer, hvor Tronds far forberedte sit helt store svigt. Sommeren hvor Trond med fryd faldt for en kvinde (Danica Curcic) og ikke ønskede andet end bare at være sammen med hende. Desværre var hun også den kvinde, hans far ønskede at dele sit liv med. Filmen, der bygger på Per Pettersons bestseller af samme navn, er fortalt i erindringsglimt og kan være svær at genfortælle, men Hans-Petter Moland får på forunderligste vis handlingstrådene til at samle sig. Den 23/10 vises filmen som onsdagsfilm, hvor du sparer 25 kr. pr. billet.


VALHALLA
DANMARKSPREMIERE
10/10 - 20/10

I den danske adventurefilm møder vi vikingebørnene Røskva og Tjalfe. Da Valhalla beståen trues af både jætterne og den frygtede Fenrisulv, drager Thor og Loke til Midgård efter børnene. Sammen tager firkløveret på en stormfuld rejse til Valhalla, hvor menneskebørnene side om side med guderne må kæmpe for at redde verden fra Ragnarok. Filmen er baseret på den populære tegneserie af samme navn fra 1979.


DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND
DANMARKSPREMIERE
14/10 - 16/10 + 18/10 - 20/10 + 27/10

Den lille afskyelige snemand" er en helt vidunderlig animationsfilm fra skaberne af ”Sådan træner du din drage” filmene. Den kinesiske pige Yi opdager en forskræmt Yeti – også kendt som en afskyelig snemand – ved sin hule på toppen af husets tag, og de bliver venner. Yeti længes efter sin familie, og sammen med sine venner tager Yi ham med på en rejse til Himalayas bjerge, for at genforene ham med hans familie. Problemet er bare, at Yeti er stukket af fra fangeskab hos en manisk rigmand, og han vil have sin Yeti tilbage! Inden længe er han på sporet af Yi og hendes kæmpestore ven. DANSK TALE.


MALEFICENT: MISTRESS OF EVIL
DANMARKSPREMIERE
17/10 - 19/10 + 21/10 - 23/10 + 26/10

Filmen 'Maleficent: Mistress of Evil' er fortsættelsen til "Maleficent", om eventyret bag Tornerose. Fem år efter den første film tager Maleficents fredelige liv på heden en uventet drejning, da prins Phillip frier til Aurora, og hun gladeligt accepterer det. Hvad ingen ved er, at Phillips mor, dronning Ingrith af Ulstead, planlægger at bruge brylluppet til at opdele mennesker og feer for evigt. Da Maleficent og Aurora nu befinder sig på hver sin side af en forestående krig, kommer deres komplekse forhold igen på prøve. Kan de virkelig være en familie. Angelina Jolie og Elle Fanning er tilbage i deres respektive hovedroller som Maleficent og Aurora, mens Michelle Pfeiffer og Ed Skrein er nye på rollelisten.


BLINDED BY THE LIGHT
DANMARKSPREMIERE
17/10 - 20/10 + 22/10 - 23/10

”Blinded by the Light”’ er en rigtig Feel Good Film, der foregår i 1987 i Storbritannien. Der er nok af problemer at slås med, men meget kan løses med stort hår og farverigt tøj :) Javed er teenager med pakistansk baggrund. Han forsøger at navigere rundt i tidens oprør omkring race og økonomi og håndtere både byens intolerance og sin fars stærke traditionelle holdninger. Når Javed har brug for at flygte væk fra det hele, forsvinder han ind i poesiens verden, hvor hans skriverier giver ham ro. En dag introducerer en af hans klassekammerater ham for ”The Boss” og i takt med at han lytter til musikken og teksterne ændrer hans verden sig. Med kassettebåndet i sin walkman, kan han nu endelig finde de rigtige ord – og modet – til at snakke med pigen, han er så vild med. Filmen er en sprudlende coming-of-age historie om en teenager, der lærer at leve livet, forstå sin familie og finde sin egen stemme gennem Bruce Springsteens musik og tekster.


KOLLISION
BIOGRAFKLUB DANMARK
21/10 FORPREMIERE

I det bevægende, danske drama følger vi parret Olivia (Cecilie Stenspil) og Leo (Nikolaj Lie Kaas) men de arbejder sig igennem en barsk skilsmisse. Familien er i opløsning, og de kæmper begge for at tage de rigtige beslutninger for at finde håb og mening midt i kaos. Men de tragiske omstændigheder gør deres niårige datter Liv til kastebold mellem sin far og mor. Avaz-brødrene Mehdi, Milad og Misam står bag det danske drama, der er inspireret af virkelige hændelser.


JUDY
DANMARKSPREMIERE
24/10 - 27/10 + 29/10 - 30/10

Året er 1968, og den legendariske sangstjerne Judy Garland forbereder sig til et stort show i London. Hun er 46 år og har levet et turbulent liv. Udadtil ser alt ud til at være i den skønneste orden. Judy, med kælenavnet ”Den lille fugl med den store stemme”, charmerer alle på sin vej; fans, musikere, venner og ikke mindst sin kommende ægtemand nummer fem. Men i hendes skrøbelige indre er der et kaos, der truer med at slå revner i den pæne facade. Ingen kan vide, at inden længe er det hele forbi. Filmen er baseret på Peter Quilters teaterstykke, End of the Rainbow. Hovedrollen som Judy synges og portrætteres i en pragtpræstation af Renée Zellweger. Filmen kommer præcis 50 år efter sanglærkens alt for tidlige død.


NINNA
FORPREMIERE
25/10

Veloplagt komedie om Ninna, der bor på Præstø, arbejder på den lokale grill og nyder at være mor til sin 18-årige søn Dennis. Hun er både charmerende, skrækkelig og frygteligt pinlig, når hun giver den gas på sin røde knallert i miniskørt ned gennem byens gader. Men en dag bryder hendes verden sammen: Dennis vil flytte hjemmefra! Desværre for sønnen opgiver Ninna ikke så let at få ham hjem i reden igen… Måske er Dennis’ – og Ninnas – redning den nye, søde nabo…


FAMILIEN ADDAMS
DANMARKSPREMIERE
31/10 - 6/11

De elskede karakterer fra verdens mest morbide familie er tilbage. Denne gang i en animationsfilm, der bringer flokken af excentriske væsner til live med sjov og monsterballade. Addams-familiens liv begynder at falde fra hinanden, da de flytter til New Jersey og står ansigt til ansigt med det 20. århundrede og ikke mindst den grådige, arrogante og luskede reality-tv-vært Margaux Needler, samtidig med, at de forbereder sig på, at resten af deres store familie kommer til en større fest.

 

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke