Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV AUGUST 2020

Efter en måned med typisk dansk sommervejr står august nu for døren. Skolerne starter og de fleste har nydt en masse dejlige feriedage fuld af gode oplevelser. Som altid har vi her i Vig Bio også mange gode oplevelser at byde på. Hvis vi skal nævne et par nøgleord for den kommende måneds program, må det være kamp og kærlighed. Både kampe af de virkeligt modige – og nogle gange blodige – slags mod overmagten, men også de mere stille af slagsen. Kampen for sine drømme, for at få lov til at være den man er, for at bevise sit værd og ikke mindst kampen for kærligheden. August måneds program vil både kunne få dig til at sidde i neglebidende spænding, få tårerne til at trille og latteren til at rulle. Og give dig noget at tænke over både undervejs og bagefter. Lyder det ikke ret perfekt?
Da tingene stadig er noget ustabile og filmselskaberne udskyder premieredatoer er det en god idé at følge med her på siden, hvor vi fluks opdaterer, hvis der opstår ændringer i programmet.
Vi glæder os til at byde dig velkommen i biografens hyggelige mørke.
 


TROLLS PÅ VERDENSTURNÉ
ØNSKEBIO
1/8

De farvestrålende og meget musikalske trolde er tilbage! De er glade og spændte, for de skal på deres allerførste turné rundt i verden. Her støder de til deres store overraskelse på andre troldestammer, noget de ikke anede eksisterede. Hele seks forskellige troldestammer – hver med deres helt egen musiksmag: Rock-Trolls, Klassisk-Trolls, Techno-Trolls, Country-Trolls, Funk-Trolls og Pop-Trolls. Nu mødes de alle, og spørgsmålet er, om de kan enes på kryds og tværs og sammen glæde sig over musikken, selvom de elsker hver deres genre. Filmen har som den første Trolls film original musik af Justin Timberlake.


THE OUTPOST
1/8 + 8/8

Denne autentiske krigsfilm fortæller om ”Kampen om Kamdesh”, som slaget bliver kaldt. De 54 medlemmer af Bravo Troop 3-61 er ved at gøre klar til at forlade deres forpost tæt på den pakistanske grænse. Der er ikke mere at kæmpe for, nu skal de bare hjem. Men Taliban ser den slagne fjende som et let mål, og fra de omkringliggende bjergskråninger overfalder de den sårbare forpost i det, der bliver det blodigste amerikanske sammenstød i den afghanske krig. De amerikanske soldater udviser et utroligt mod og forsvarer sig indædt mod overmagten i kampen for at overleve. Et mod der senere hædres med medaljer, og gør enheden til den mest dekorerede i hele kampagnen. Filmen er instrueret af Rod Lurie, der selv er uddannet på militærakademiet West Point. Han fortæller historien set fra de menige soldaters side, og tre af filmens roller spilles af nogle af de virkelige deltagere i slaget.


WILD ROSE
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/8 – 2/8 + 6/8 – 7/8 + 12/8 + 15/8

Når man bor i Skotland, er alenemor til to, har en blakket fortid og arbejder som rengøringskone, er det nærmest utopi at drømme om at slå igennem som sanger. Ikke bare i Skotland – nej i Nashville. Men drømmer, det gør Rose. I hendes drømme står hun på scenen på The Grand Ole Opry, hun har succes, hun har sit eget band, publikum i sin hule hånd og de vildeste skinnende cowboystøvler. Men måske er hendes vej til drømmen, ikke så umulig som hun tror. Rose’s chef kender hendes fabelagtige stemme, og får arrangeret et møde med en legendarisk radiovært ved BBC, hendes mor giver hende et par verbale los i rumpetten og nu er det op til Rose, at beslutte om hun skal tage chancen med sin elskede countrymusik. I hovedrollen som Rose begejstrer Jessie Buckley med stor autenticitet og sin fremragende sangstemme. En hjertevarm og opløftende perle af en film. Den 12/8 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. pr. billet.


LUNA OG DEN MAGISKE KRYSTAL
2/8 FORPREMIERE
6/8 – 9/8 + 15/8 – 16/8 + 22/8 – 23/8 DANMARKSPREMIERE

Pindsvinet Luna lever ude i skoven med de mange andre dyr. Er der noget Luna elsker mere end noget andet, så er det at fortælle historier! Hendes fantasi mangler ikke noget, men trods det kan det nogle gange være lidt svært for hende at finde nogen, der gider lytte til dem. Måske fordi hun ALTID får flettet sig selv ind i historien og ALTID som den frygtløse heltinde, der redder det hele… Men da bjørnekongen en dag stjæler den magiske vandsten, og skoven står uden vand og risikerer at tørre helt ud, synes Luna, at hun må bevise overfor de andre dyr i skoven, at hun er nøjagtigt lige så modig, som hun fortæller i sine historier. Heldigvis tilbyder hendes bedste ven egernet Tjum at tage med hende, og sammen drager de ud på deres livs eventyr.


FAMILIEFESTEN
3/8 – 5/8 + 7/8 + 9/8 + 13/8

Andrea har samlet næsten hele sin familie for at fejre hendes 70års fødselsdag. Inden middagen starter byder hun dem velkommen med ordene: “I dag er det min fødselsdag og jeg vil kun tale om gode ting”. Det skulle man mene var et beskedent ønske, men inden længe bryder helvede løs mellem familiemedlemmerne. Udløseren er Andreas utilregnelige datter, Claire, der efter tre års forsvinden dukker op midt i festen. Claire er afgjort ikke kommet for at tale om gode ting! Tværtimod er hun kommet for at få de penge, hun mener, at familien skylder hende. Det falder mildest talt ikke i god jord og herfra udvikler dramaet sig – godt krydret med gavmildt drys af fransk humor. Catherine Denueve leverer en pragtpræstation i hovedrollen som Andrea.


SUMMERLAND
FORPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
4/8

Glæd dig til denne skønne fortælling om magi, håb, tab og kærlighed. Forfatterinden og forskeren Alice lever en tilbagetrukket tilværelse. Hun skriver bøger om myter og sagn, og som kvinde uden hverken mand eller børn, skiller hun sig virkelig ud fra normen i 1940, hvor historien udspiller sig. Så meget at hun i nogens øjne nok må være en heks…. Men hendes fredelige liv bliver i den grad forstyrret, da hun pludselig ufrivilligt står med ansvaret for den 14 årige Frank, der som så mange andre børn er blevet evakueret fra 2. verdenskrigs bombninger af London. Franks åbenlyse behov for moderlig kærlighed vækker meget uventet følelser i Alice, der begynder at mindes en sommer fuld af kærlighed for mange år siden. Hun introducerer Frank for skønheden i de mange sagn og myter, og de taler også om den hedenske opfattelse af paradis ”Summerland”. En parallelverden hvortil døren nogle gange kan åbnes, hvis en død har et vigtigt budskab at give til de levende.


UNDTAGELSEN
BIOGRAFKLUB DANMARK

6/8 + 8/8 + 11/8
I denne nervepirrende thriller tager vi med ind på arbejdspladsen ”Dansk Center for Information om Folkedrab” hvor en raffineret omgang voksenmobning eskalerer og udvikler sig til et spil om liv og død. Iben, Malene, Anne-Lise og Camilla er vant til en arbejdsdag præget af hvisken, alliancer og magtkampe og da to af dem pludselig modtager dødstrusler, regner de i første omgang med, at de kommer fra en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men langsomt går det op for dem, at ondskaben måske kommer indefra. Derfra bliver stemningen på kontoret kun værre og værre og minder mere og mere om de krigszoner, de alle skriver om. Og er der én ting, de har lært via deres arbejde, er det, at alle er i stand til at dræbe. Hovedrollerne spilles af Danica Curcic, Amanda Collin, Lene Maria Christensen og Sidse Babett Knudsen. Filmen er baseret på Christian Jungersens bestseller af samme navn.


JAGTSÆSON - GRATIS OPEN AIR FORESTILLING på Peterspladsen i Vig.
7/8 kl. ca. 21.00. HUSK at medbringe stol. 

Tag med Eva, Marlene og Isabella på Wellness-weekend og du kan se frem til at krumme tæer, mens de tre kvinder kæmper sig igennem lurende midtvejskriser, nye familiekonstellationer og veninde-jalousi. Eva (Mille Dinesen) er en nyligt fraskilte singlemor der tager på wellness-weekend med barndomsveninden Marlene (Lærke Winther) for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Med på turen er også Evas eksmands nye unge kæreste Isabella (Stephania Potalivo), der forsøger at tilrane sig rollen som Marlenes bedsteveninde. Turen får det absolut værste frem i pigerne, og venskabet bliver sat på en voldsom prøve gennem bl.a. mislykket fasanjagt og en uheldig omgang Brazilian waxing. Spørgsmålet er, om Eva kan klinke skårene med Marlene, sikre et bare nogenlunde anstændigt forhold til Isabella og redde sin søns fødselsdag. Filmen er en humørfyldt, skør og varm komedie, hvor du kommer helt ind under huden på de sjove, skrøbelige og alt-for-meget karakterer.


LA BELLE EPOQUE
10/8 FORPREMIERE
27/8 - 30/8 DANMARKSPREMIERE

Den uimodståeligt charmerende film 'La belle époque' handler om den midaldrende, desillusionerede og lettere livstrætte Victor. Da en succesrig iværksætter, Antoine, en dag tilbyder ham en unik form for underholdning, får Victor vendt sit liv på hovedet. For Antoines firma giver sine kunder mulighed for at dykke tilbage i en hvilken som helst tidsperiode, de måtte ønske. Victor vælger at genoplive den mest betydningsfulde uge i hele hans liv. Den uge hvor han 40 år tidligere mødte sit livs kærlighed. En morsom, hjertevarm og underfundig fortælling med stjernespil af veteranen Daniel Auteuil. Den 29/8 er der 20% rabat til medlemmer af Vig Bio.


VORES MAND I AMERIKA
DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
13/8 - 26/8 + 31/8

Den 9. april 1940 angribes Danmark af det nazistiske Tyskland, der kræver øjeblikkelig og betingelsesløs kapitulation. Efter nogle timers forhandling overgiver regeringen sig og må indlede et samarbejde med nazisterne. På den anden side af Atlanten sidder Henrik Kauffmann, Danmarks ambassadør i Amerika. Henrik er verdensmand – og en vovehals – og han nægter kategorisk at føje sig efter nazisternes krav. I stedet kaster han sig ud i en rebelsk modstandskamp. Han vil besejre Hitler og give den danske befolkning friheden tilbage. Filmen har både amerikanske, britiske og danske skuespillere på rollelisten. I hovedrollen kan vi se Ulrich Thomsen, mens Mikkel Boe-Følsgaard spiller rollen som hans allierede – advokaten Povl Bang-Jensen. Den 26/8 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 20 kr. pr. billet.


THE FAREWELL
14/8 FORPREMIERE
20/8 - 26/8 DANMARKSPREMIERE

Billi har absolut ikke lyst til at forlade New York og rejse hjem til sin familie i Changchun, Kina. Men hendes gamle bedstemor Nai Nai er blevet syg og har kun få uger tilbage at leve i – noget Nai Nai ikke selv ved noget om, da familien har besluttet sig for ikke at fortælle Nai Nai sandheden om hendes tilstand. I stedet bruger de et bryllup som påskud til at samles. Billi lander i et minefelt af forventninger og hvide løgne. Men mens hun forsøger at navigere rundt, så godt som hun kan, genopdager hun sit land - et land hun forlod som barn. Og ikke mindst genfinder hun den store kærlighed, hun har til sin bedstemor. De stærke bånd, de deler, er ikke blevet mindre selvom de har levet adskilt i så mange år. Tværtimod er de så stærke, at det truer med af afsløre løgnen. Filmen er en hjertegribende, varm og morsom familieskildring om at finde tilbage til sine rødder og om at finde kærligheden til at tage afsked med en man elsker. Awkwafina, der spiller hovedrollen som Billi, vandt en Golden Globe for BEDSTE KVINDELIGE HOVEDROLLE for sin rolle i filmen. Den 22/8 er der 20% rabat til medlemmer af Vig Bio.


SENIORBIO
FLUGTEN FRA ØSTTYSKLAND
24/8

Glæd dig til denne endeløst spændende film, der fortæller den sande historie om de østtyske familier Strelzyk og Wetzel, der i september 1979 trak overskrifter verden over. I lang tid arbejdede de i al hemmelighed på at konstruere deres egen luftballon. Ballonen var deres billet til friheden, for den ville gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest. I en stat, hvor sikkerhedstjenesten Stasi havde informanter placeret alle steder, var det en uhyre farlig og vovet plan, hvor både forberedelserne og selve flugten, bragte de impliceredes liv i fare. Og Stasi kommer lige præcis på sporet af gruppen og familiernes plan om flugt, bliver nu også en kamp mod uret, hvor hvert sekund tæller… Filmen får dig helt ud på stolekanten af spænding og er holdt i en fantastisk 70’er-atmosfære, der øjeblikkeligt gjorde den til en gigantisk succes i hjemlandet Tyskland. Forestillinger: kl. 9.15 + 12.00 er inkl. kaffe og en sandwich - pris per film kr. 70. Kl. 14.30 - Uden traktement, pris per film kr. 60. Ved at møde op på dagen, kan man købe billet til en enkelt forestilling. Alle er velkomne uanset alder. Du kan læse mere om Senior Bio her.


TENET
DANMARKSPREMIERE
26/8 – 1/9 + 4/9-5/9

Som så ofte før, når mesterinstruktøren Christopher Nolan frigiver en ny film, er handlingen hemmeligholdt mest muligt frem til premieredagen. Selv kalder han filmen: ”Min hidtil mest ambitiøse film” og fra manden, der står bag The Dark Night trilogien, Dunkirk, Intersteller og Inception er det virkeligt store ord. Det eneste vi endnu ved om handlingen i thrilleren er, at en lille håndplukket gruppe bliver sat på opgaven at forhindre den næste verdenskrig. Med sig i kampen for at redde hele verdens overlevelse har de fået én ting. Ét ord: TENET. Det eneste de ved, er at det kan åbne den rette dør for dem – og et par af de forkerte… De bringes ind i en dyster og sprængfarlig verden af international spionage fuld af vold – og et par forskydninger af tid og rum…. I hovedrollerne ses John David Washinton, Robert Pattinson og Elizabeth Debicki. Filmens nye premieredato er netop blevet offentliggjort og det ser ud til at være så sikkert som alt er i denne Corona-tid!  Vær klar til at købe billetter fra den 12/8.


PSSSSST – kommer snart:
DRUK
BIOGRAFKLUB DANMARK
PREMIERE I SEPTEMBER

Det rørende, morsomme og tankevækkende drama af Thomas Vinterberg handler om fire gymnasielærere/venner, der beslutter sig for at teste en norsk filosofs teori om, at mennesket er født med en halv promille for lidt. Nordmandens teori postulerer, at med alkohol i blodet åbner vi sindet for omverdenen og får derved kreativiteten til at stige. Vennerne kaster sig ud i forsøget og deres livs række af uendelige trivialiteter ændrer sig hurtigt. Det er for vildt. Alting løfter sig. Undervisningen og resultaterne ændrer sig til det bedre, og ikke mindst – de begynder at mærke glæden ved livet igen. Men i takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider det fremad for nogen, og helt af sporet for andre. Det står lysende klart, at promiller kan skabe store resultater, men også at det kan have store konsekvenser. Hovedrollerne som de fire venner spilles af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.   


GLÆD DIG OGSÅ TIL EFTERÅRETS FØRSTE LIVSNYDERAFTEN
MADKLUBBEN
FORPREMIERE
7/9

Efterårets første livsnyderaften bliver den 7. september med forpremiere på den nye dansk film MADKLUBBEN, der handler om de tre veninder Marie, Vanja og Berling, som har kendt hinanden lige siden skoletiden. De har hver især deres at slås med. Vanja er ikke rigtigt kommet videre efter sin mands død, Marie bliver forladt af sin mand på selveste juleaften mens Berling fornægter alder og lever det søde single liv. Efter en turbulent tid hjemme i Danmark trænger de alle tre at komme lidt væk, og de tilmelder sig et madkursus i Syditalien. Men kurset kommer til at byde på meget mere end madlavning. Mad, vin og varme løsner op og de lune aftener fyldes af både flirt og jalousi. Filmen er en livsbekræftende og livsklog komedie om, at livet absolut ikke slutter fordi tyngdekraften sætter ind, men at livet derimod stadig har mere at byde på og at det aldrig er for sent… På rollelisten kan vi bl.a. glæde os over Kirsten Olesen, Stina Ekblad, Kirsten Lehfeldt, Troels Lyby, Rasmus Botoft og Mia Lyhne.
Er du medlem af BIOGRAFKLUB DANMARK kan du få 50% rabat på din biografbillet (ikke spisning).  Fremvis blot din kvittering for medlemskab ved døren.  
P.g.a. Covid-19 reglerne, kan vi desværre kun sælge omkring 50 billetter til spisende gæster. Heldigvis må vi være flere i salen, så selv hvis du ikke når at sikre dig billetter til spisning, har du stadigvæk chancen for at komme ind og se den skønne film til den unikke forpremiere.

 

ER DU FILMFEINSCHMECKER?
I Vig Bios Filmgruppe har vi overvejet at lave en Arts Cinema Club. En klub, som vil vise såkaldte smalle film. Højklasse film, der henvender sig til det kræsne publikum og som ellers mest er at finde i biografer som Grand og Vester Vov Vov. I Vig viser vi af og til disse film. I år har vi bl.a. budt på ”Portræt af en kvinde i flammer” og ”Mit tunesiske forår”. De næste er ”La belle epoque” og ”Til Sama”, som begge er blevet udskudt nogle gange.

Men! Skal vi have flere? Hvornår skal de vises? Skal det ske i forbindelse med noget andet?

Vi har brug for lidt sparring med alle jer, der elsker sådanne film, så vi sammen kan sætte et program op baseret på ønsker og muligheder. F.eks. visning kl. 17, måske sammen med introduktion af en filmanmelder eller kendis med samme interesse. Skal filmen en gang imellem krydres med enten vin eller middag efter filmen, hvor vi evt. også kan snakke lidt om den? Vi er åbne for idéer og forslag.

Derfor vil vi invitere alle interesserede til en drink og en snack en formiddag eller sen eftermiddag, hvor vi kan sparre med hinanden, og samtidig fejre åbningen af den nye klub.

Er du interesseret, så send en mail til filmgruppen@vigbio.dk og skriv, at du gerne vil stå på maillisten for medlemmer af Vig Bio Arts Cinema Club. Så hører du fra os inden længe.

 

Mange hilsner fra

Filmgruppen

Mie, Peter, Kathrine, Laila og Bente

PS. Vi glæder os til at få en masse inspiration til nye film, når vi drager til filmtræf i Svendborg i slutningen af august.