Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV AUGUST 2019
 

Sommervarme, strand, sand, ferie og afslapning. Ahhh det nyder vi vist alle sammen. Men er du blevet lidt for gennemstegt, lidt træt af ludo og det langsomme internet i sommerhuset – så kig ind i det dejligt tempererede mørke i Vig Bio og lad dig underholde.

August byder på underholdning til hele familien. Til de mindre og deres voksne kan vi anbefale både ”Løvernes Konge”, ”Angry Birds 2 Filmen” og ”Toy Story 4”. Action i rå mængder kan du blandt andet opleve i ”Angel Has Fallen” og ”Fast & Furious: Hobbs and Shaw”. Sidstnævnte er oveni virkelig morsom og kæmper med komedien ”Poms” om pladsen som månedens sjoveste voksenfilm.

Stjernen i månedens film er uden tvivl dramaet ”Ser du månen, Daniel”. En barsk, ærlig og inspirerende historie, der er baseret på Puk Damsgårds bestseller af samme navn.

En anden stjernefilm er vinderen af Biografklub Danmark Filmprisen. Da stemmerne blev talt op, var den klare vinder af sæson 2018/2019 ”A STAR IS BORN”. Det fejrer vi med en særfremvisning den 7/8, hvor du får både snack og en drik med i billetprisen – samt muligheden for at vinde et medlemskab af Biografklub Danmark for sæson 2019/2020.

Vi glæder os til at se dig.


SPIDER-MAN – FAR FROM HOME
ØNSKEBIO
1/8

I filmen, der tager udgangspunkt efter Avengers – Endgame, må Spider-Man tage kampen op mod nye trusler i en verden, der har forandret sig for evigt. Peter er taget på det, han håber, bare skal være en helt almindelig studietur til Europa. Men freden er desværre hurtigt forbi, og turen bliver i stedet starten på hans største udfordring og mest episke eventyr hidtil. Stillet over for adskillige fjender, starter hans kamp for ikke bare at redde hans venner, men hele verden!


FAST & FURIOUS: HOBBS AND SHAW
DANMARKSPREMIERE
1/8 – 11/8

Glæd dig til endnu en gang hæsblæsende action i Fast & Furious sagaen. Den cyber-genetisk forstærkede anarkist Brixton har fået fingrene i et dødbringende biologisk kampmiddel, der kan forandre menneskeheden for altid. Nu må de to ærkefjender - den loyale ordenshåndhæver i Diplomatic Security Service Luke Hobbs og den kriminelle mastermind Deckard Shaw – stoppe med at udveksle både øretæver og smarte bemærkninger og samarbejde om at få skovlen under den eneste mand, der måske er barskere, end de er. At Brixton får en frygtløs tidligere MI6-agent i fedtefadet, der tilfældigvis er Shaws søster, gør ikke tingene mindre komplicerede. På jagten rundt på kloden får Dwayne Johnson og Jason Statham selskab af Idris Alba som Brixton og Vanessa Kirby som Shaws søster.


POMS: DANS FOR LIVET
2/8 FORPREMIERE
8/8 – 18/8 DANMARKSPREMIERE

Hvem har sagt at kunstige knæ og en alder på 70+ er en hindring for at starte et cheerleadinghold? Det er der afgjort en del, der gør, men det tager flokken af festlige kvinder i bofællesskabet for pensionister sig bestemt ikke af. I denne humørbombe af en komedie flytter Martha godt nok ind i bofællesskabet, men har egentlig ikke noget ønske om at involvere sig med nogen overhovedet. Hun vil helst bare leve tilbagetrukket i sit eget selskab. Sådan kommer det dog ikke til at gå, for involveret bliver hun – og sammen beslutter flokken sig for at gå efter deres vildeste drømme. Filmen ”POMS” er baseret på en sand historie og har en skøn forsamling af Hollywoods skønne ’grand old ladies’ i rollerne. Filmen er en ren vitaminindsprøjtning af munterhed og livsglæde og præcis den film, du skal se, hvis du tror alder er en hindring for at opfylde dine sjoveste drømme. Den 14/8 vises filmen som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. på billetprisen.


LØVERNES KONGE
3/8 ORIGINAL VERSION – ØNSKEBIO
7/8 BABYBIO

Filmen er en live-action-genindspilning af Disneys populære tegnefilm ”Løvernes Konge” og takket være banebrydende filmteknikker vækkes de folkekære figurer til live på en helt ny måde. Filmen starter på den afrikanske savanne, hvor en kommende konge fødes. Simba, der forguder sin far, kong Mufasa, tager gladeligt sin skæbne som kronprins til sig. De fleste i kongeriget glæder sig over den lille nye prins, men Mufasas bror, Scar har sine egne skumle planer. Kampen om Kongeklippen ender med forræderi, og Simba forvises fra sit hjem. Heldigvis møder han Timon og Pumba, der hjælper ham hele vejen igennem hans vej til at blive voksen og kræve hans retmæssige kongetitel tilbage. Den 7/8 vises filmen som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. 


A STAR IS BORN 
VINDER AF BIOGRAFKLUB DANMARK FILMPRISEN
7/8

Filmen vandt både en Oscar og Golden Globe for Bedste Originale Sang med nummeret ”Shallow”. Nyd både musikken og historien i den romantiske film ”A Star Is Born”, hvor den erfarne musiker Jackson Maine (Bradley Cooper) ved et tilfælde møder en ung talentfuld kvinde, som han forelsker sig stormende i. Ally (Lady Gaga) knokler som servitrice og har næsten opgivet sin drøm om at slå igennem som sangerinde... indtil Jack lokker hende op på scenen og ind i spotlightet. Men selvom Allys karriere hurtig tager fart, vakler deres skrøbelige kærlighedsforhold, fordi Jack kæmper en hård kamp mod sine indre dæmoner og et alkoholmisbrug, der truer med at tage magten fra ham. Pris KUN kr. 70,- per billet inkl. drik og snack. Du kan vælge imellem: 1 øl, 1 vand eller 1 gl. vin. Der trækkes lod om 2 digitale medlemskaber af Biografklub Danmark i salen.


ANGRY BIRDS 2 FILMEN
DANMARKSPREMIERE
8/8 – 14/8 + 17/8 – 18/8 + 24/8

Som alle ved er de ikke-flyvende vrede fugle og de intrigante grønne grisebasser inkarnerede ærkefjender. Men da de står over for en fælles fjende, der truer både grisenes og fuglenes øer, må de begrave stridsøksen og stoppe deres evindelige skænderier. Red, Chuck, Bomb og Migthy Eagle rekrutterer Chucks søster Silver og går sammen med grisene Leonard, hans assistent Courtney og Garry i krig mod deres fælles trussel. Det noget anderledes helteteam må bruge både kløgt og snilde for at redde deres hjem.


FISHERMAN’S FRIENDS
DANMARKSPREMIERE
15/8 – 25/8

Komedien ”FISHERMAN’S FRIENDS” er baseret på den sande historie om en gruppe syngende fiskere fra den engelske by Cornwall. Da de tilfældigvis mødte musikmanageren Danny gik det stærkt. Fra kun at optræde på stampubben i Port Isaac, gik de til udsolgte stadionkoncerter, en guldrandet pladekontrakt hos Universal Records og at stå på Glanstonbury Festivals legendariske "Pyramid Stage". Også Dannys liv ændrer sig, da han bliver introduceret til det behagelige liv i den lille søvnige fiskerby i Cornwall og ikke mindst den charmerende og vakse Alwyn.


DE FRIVILLIGE 
BABY BIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
21/8

Markus Føns – en berygtet jetsetter og erhvervsmand er blevet varetægtsfængslet. Efter af være blevet brutalt overfaldet af en gruppe rockere med forbindelser til en af hans mere lyssky forretningsforbindelser, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. Her støder han på fængslets kor, der ledes af den indsatte Niels. Niels er selvudnævnt korleder, men da Markus beslutter sig for at blive en del af koret, går der ikke længe, før de to ligger i åben kamp om pladsen i toppen af hierarkiet. I denne afdeling af fængslet udkæmpes kampe (næsten) ikke med vold, men derimod med udspekuleret tyranni og højskolesange. Filmen vises som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. 


ANGEL HAS FALLEN
DANMARKSPREMIERE
22/8 – 1/9

Gerard Butler er tilbage som den hårdt prøvede og hårdtslående Secret Service agent, Mike Banning!
I actionfilmen ANGEL HAS FALLEN beskyldes Banning for at stå bag et mislykket mordforsøg på den amerikanske præsident (Morgan Freeman). Nu er han på flugt fra både kollegaerne fra hans eget bureau og FBI. Med sine forfølgere i hælene kæmper han for at rense sit navn og finde frem til den terrorist, der planlægger et attentat på Air Force One. I ren desperation efter en allieret kontakter han sin egen far (Nick Nolte).


SER DU MÅNEN, DANIEL
DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
29/8 – 4/9

Hele 398 dage sad han som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien! I det danske drama ”SER DU MÅNEN, DANIEL”, der er baseret på Puk Damsgårds bestseller af samme navn, træder vi ind i historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley, blev taget til fange og holdt som gidsel i over et år. Vi følger Daniels kamp for overlevelse, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark kæmper for at få ham frigivet samtidig med at de frygter for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel. Den 1/9 vises filmen med dansk tekst.


TOY STORY 4
25/8 FORPREMIERE
29/8 – 1/9 DANMARKSPREMIERE

Woody har aldrig været i tvivl om, hvad hans opgave i verden er: At tage sig af sit barn, hvad enten det er Anders eller Bolette. Da han hører, at Bolettes nye, hjemmelavede stykke legetøj, Gafli, erklærer, at han bare er “skrald” og ikke legetøj, tager Woody det som sin personlige opgave at vise Gafli, hvorfor han bør stå ved, at han er et stykke legetøj. Men da Bolette tager hele flokken med på familieferie i en autocamper, bliver Woody ført ud på en uventet omvej. Her møder han blandt andet sin gamle, forsvundne ven Bodil. Bodil har levet flere år på egen hånd, og hendes eventyrlyst og omrejsende liv står i skarp kontrast til hendes skrøbelige porcelænsydre. Woody og Bodil indser, at de ser meget forskelligt på, hvad livet som legetøj bør rumme. Det viser sig dog hurtigt at være den mindste af deres bekymringer.

Ti film til halv pris!
Synes du, at det lyder godt, kan vi anbefale dig at klikke videre ind på Biografklub Danmarks hjemmeside, hvor du kan se programmet for 2019/2020 og se hvordan du tilmelder dig. De byder på et stjernespækket program med både danske og udenlandske film, som du selvfølgelig kan se i Vig Bio.

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke