Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV NOVEMBER 2019

Vi starter november måned med ikke mindre end TO rigtigt gode ting. Café Vig Bio genåbner med Frederik Glisbo ved roret – se mere om dette længere nede i nyhedsbrevet – og vi indleder vores nye Livsnydersæson med den fantastiske tyske film FLUGTEN FRA ØSTTYSKLAND som en hyldest til Murens Fald den 9. september 1989. Vi er stolte over at have fået lov til at vise filmen en hel uge inden Danmarkspremieren den 7/11 og kan love dig, at du vil være tryllebundet fra første til sidste billede på lærredet.

Med hele to gange Opera-Bio direkte fra The Met i New York, historien om Mandskoret og med filmen om Leonard Cohens livslange kærlighedsforhold til hans elskede Marianne er der alle muligheder for at nyde 4 fantastiske historier fortalt med musikken som fineste medspiller. Gys, drama, kærlighed – eller mangel på samme – skal du heller ikke mangle i november. Her kan du bl.a. vælge imellem ”JOKER”, ”KOLLISION” og ”SELVMORDSTURISTEN”. Masser af gode grin er også altid godt, og kunne du lige filmen ”JAGTSÆSON” så vil du elske filmen ”NINNA” – endnu en herlig dansk film – denne gang fra det skønne ”Udkantsdanmark” på Præstø. Og så er ”Bif & Bøf” tilbage på programmet. Denne gang for de ræser fascinerede, der kan nyde Frederiks gode bøffer før filmen ”LE MANS ’66”.

I november måned er der efterårs filmtræf i Danmark. Selvfølgelig er Vig Bios filmgruppe med, for at udvælge de bedste film til dig.

Vi glæder os til at se dig i Vig Bios hyggelige mørke.

 


FLUGTEN FRA ØSTTYSKLAND
DANMARKSPREMIERE
1/11 FORPREMIERE – LIVSNYDERAFTEN
7/11 + 9/11 + 11/11-13/11 + 19/11 + 23/11.

Glæd dig til denne endeløst spændende film, der fortæller den sande historie om de østtyske familier Strelzyk og Wetzel, der i september 1979 trak overskrifter verden over. I lang tid arbejdede de i al hemmelighed på at konstruere deres egen luftballon. Ballonen var deres billet til friheden, for den ville gøre det muligt for dem at flygte fra det østtyske diktatur til friheden i vest. I en stat, hvor sikkerhedstjenesten Stasi havde informanter placeret alle steder, var det en uhyre farlig og vovet plan, hvor både forberedelserne og selve flugten, bragte de impliceredes liv i fare. Og Stasi kommer lige præcis på sporet af gruppen og familiernes plan om flugt, bliver nu også en kamp mod uret, hvor hvert sekund tæller… Filmen får dig helt ud på stolekanten af spænding og er holdt i en fantastisk 70’er-atmosfære, der øjeblikkeligt gjorde den til en gigantisk succes i hjemlandet Tyskland. På Livsnyderaftenen den 1/11 åbnes døren kl. 16.30, hvor vi byder på en velkomstdrik. Kl. 17.00 Film. Kl. 19.30 spisning i Café og foyer. Pris ekskl. drikkevarer. kr. 275. Der spilles en film efter denne, så foyer og café vil syde af liv og glade biografgæster.


FAMILIEN ADDAMS
DANMARKSPREMIERE
1/11 - 6/11 + 10/11 + 16/11

De elskede karakterer fra verdens mest morbide familie er tilbage. Denne gang i en animationsfilm, der bringer flokken af excentriske væsner til live med sjov og monsterballade. Addams-familiens liv begynder at falde fra hinanden, da de flytter til New Jersey og står ansigt til ansigt med det 20. århundrede og ikke mindst den grådige, arrogante og luskede reality-tv-vært Margaux Needler, samtidig med, at de forbereder sig på, at resten af deres store familie kommer til en større fest.


KOLLISION
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/11-10/11 + 20/11 + 26/11 + 28/11 + 30/11

I det bevægende, danske drama følger vi parret Olivia (Cecilie Stenspil) og Leo (Nikolaj Lie Kaas) men de arbejder sig igennem en barsk skilsmisse. Familien er i opløsning, og de kæmper begge for at tage de rigtige beslutninger for at finde håb og mening midt i kaos. Men de tragiske omstændigheder gør deres niårige datter Liv til kastebold mellem sin far og mor. Avaz-brødrene Mehdi, Milad og Misam står bag det danske drama, der er inspireret af virkelige hændelser. Den 6/11 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. pr. billet. Den 4/11 + 6/11 (kl. 10.30) + 10/11 vises filmen med danske undertekster.


DEN LILLE AFSKYELIGE SNEMAND
2/11

Den lille afskyelige snemand" er en helt vidunderlig animationsfilm fra skaberne af ”Sådan træner du din drage” filmene. Den kinesiske pige Yi opdager en forskræmt Yeti – også kendt som en afskyelig snemand – ved sin hule på toppen af husets tag, og de bliver venner. Yeti længes efter sin familie, og sammen med sine venner tager Yi ham med på en rejse til Himalayas bjerge, for at genforene ham med hans familie. Problemet er bare, at Yeti er stukket af fra fangeskab hos en manisk rigmand, og han vil have sin Yeti tilbage! Inden længe er han på sporet af Yi og hendes kæmpestore ven. DANSK TALE.


JOKER
PREMIERE
2/11-3/11 + 10/11 + 17/11 + 20/11

I Gotham City er alt i oprør. Spændingerne mellem de velhavende og den fortabte underklasse er på højdepunktet og gaderne er fulde af kriminalitet. Midt i kaos kæmper Arthur Fleck, der har sine egne dæmoner at slås med, for at finde en mening med galskaben. Som en del af jobbet som klovn, maler han hver dag sin klovnemaske på. Men smilet er facade, for han skuffes gang på gang af livet. Han har ingen far, og hans bedste ven er hans skrøbelige mor, der gav ham navnet Happy. Han prøver at skjule smerten inden i, men omverdenens fjendtlighed gør det svært for ham. På gaden mobbes han af teenagere, i metroen hånes han af forretningsmænd og på jobbet drilles han ubønhørligt af hans klovnekollegaer. Han udstødes overalt, og hans ustabile psykiske sindstilstand sender ham ned ad en mørk rute, hvorfra der ikke er nogen vej tilbage…. ”JOKER” modtog hovedprisen på den prestigefyldte filmfestival i Venedig.


FØR FROSTEN 
SENIORBIO
4/11

Dramaet ”FØR FROSTEN” handler om bonden Jens (Jesper Christensen), der står overfor sit livs sværeste valg. Der hersker trange kår på landet i det 19. århundrede, og endnu engang varsles der om en hård vinter. Jens har i forvejen svært nok ved, at få det til at løbe rundt. Hans eneste chance for at hans familie overlever vinteren, er ved at indgå en aftale med storbonden på den nærliggende gård... En aftale hvor Jens må give afkald på sin egen moral og det dyrebareste han ejer – datteren Signe (Clare Rosager). Aftalen kaster familien ud i splittelse, hemmeligheder og mord. I sidste ende er spørgsmålet: Hvor meget vil Jens ofre for at redde sine børn? Filmen har fået stor udenlandsk opmærksomhed, og efter dens verdenspremiere på Toronto Filmfestival, har Jesper Christensens bl.a. vundet priser både ved Chicago International Filmfestival og Tokyo Filmfestival for sin hovedrolle, der er blevet kaldt skuespillerens måske bedste rolle nogensinde. Forestillinger: kl. 9.15 + 12 + 14.30 er inkl. kaffe og en sandwich - pris per film kr. 70. kl. 14.30 - Uden traktement pris per film kr. 60. Ved at møde op på dagen, kan man købe billet til en enkelt forestilling. Alle er velkomne uanset alder. Du kan læse mere om Senior Bio her


NINNA
DANMARKSPREMIERE
7/11 – 17/11 + 27/11

Glæd dig til denne veloplagte komedie om Ninna, der bor på Præstø, arbejder på den lokale grill og nyder at være mor til sin 18-årige søn Dennis. Hun er både charmerende, skrækkelig og frygteligt pinlig, når hun giver den gas på sin røde knallert i miniskørt ned gennem byens gader. Men en dag bryder hendes verden sammen: Dennis vil flytte hjemmefra! Desværre for sønnen opgiver Ninna ikke så let at få ham hjem i reden igen… Måske er Dennis’ – og Ninnas – redning den nye, søde nabo… NINNA er instrueret af Fabian Wullenweber, som bl.a. har instrueret flere afsnit af ”Badehotellet” og ”Forbrydelsen” samt den prisbelønnede familiefilm ”Klatretøsen”. Den 27/11 vises filmen som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. Alle er velkomne til Baby Bio, men man må forvente at babyerne giver lyd fra sig. Filmen vises med danske undertekster den 10/11 + 15/11.


OPERABIO – TURANDOT
10/11

Turandot er kejseren af Kinas datter. Hun skal giftes. Men Turandot er ikke nem at stille tilfreds, og hun har bestemt, at alle bejlere skal svare på tre gåder. Hvis en bejler svarer rigtigt på dem alle tre, er hun hans. Kan han ikke svare - skal han dø. Prins Calaf bliver med det samme fascineret af den kølige prinsesse Turandot og melder sig som frier - og han besvarer mod forventning alle tre gåder. Nu er Turandot nødt til at gifte sig med ham, selvom hun forsøger at blive fri. Calaf giver hende en chance for at undslippe: Hvis hun inden næste morgen kan finde ud af, hvad han hedder, så vil han ikke gøre krav på hende. Og mens alle holder vejret og ingen sover, synger Calaf et af operaverdenens største hits, tenorarien ’Nessun dorma’. Nyd denne klassiker i en ny storslået opsætning. Gang på gang oplever vi fantastiske præstationer fra The Met. Og vi sidder tilbage med en indestængt begejstring. På opfordring kan man fremover gøre som publikum i The Met: Klappe og lade begejstringen få frit løb. For mange vil det give en bedre oplevelse. Café Vig Bio har åben i pausen. Fra kl. 16 serveres en lækker 3 retters Mortensaftenmenu. Husk at bestille bord på 59 31 51 46.


DOWNTON ABBEY
BIOGRAFKLUB DANMARK
13/11 BABY BIO

Året er 1927, og vi er tilbage på Downton Abbey hos slægten Crawley og deres tjenestefolk. Alle forbereder sig på fint royalt besøg af Kong George V og Dronning Mary. Finanserne er ikke hvad de har været, så der er i bekneb med tjenere og bølgerne går højt i bestræbelserne på at imødekomme den store begivenhed. Heldigvis får familien hjælp fra den pensionerede overbutler Carson. Bag ved forberedelserne kæmper både herskab og tjenestefolk med såvel store som små problemer. Men det royale besøg får også sammenholdet til at vokse, og både nye venskaber og kærlighed opstår i kølvandet på de kongelige gæsters ankomst. Michelle Dockery, Hugh Bonneville og mange flere andre genoptager rollerne fra tv-serien. Heldigvis er også Dame Maggie Smith tilbage som den vidunderlige patroniserende Violet Crawley. Filmen vises som BABYBIO - ved svagt lys og med lav lyd. Alle er velkomne til Baby Bio, men man må forvente at babyerne giver lyd fra sig.


MARIANNE & LEONARD: WORD OF LOVE
DANMARKSPREMIERE
14/11-17/11 + 27/11

På en græsk klippeø i starten af 1960'erne mødte Leonard Cohen sin norske muse Marianne Ihlen. Den unge Cohen kæmpede med sine forfatterdrømme, mens Marianne, med sin lille søn hos sig, kæmpede med et forlist ægteskab. Mødet mellem de to blev begyndelsen på en mytisk kærlighedshistorie og et tæt, men turbulent forhold, der fulgte dem gennem hele livet. Da Cohen sidenhen skiftede spor og blev sanger, blev hans følelser for Marianne til udødelige sange som 'So Long, Marianne' og 'Bird on a Wire'. Den britiske dokumentarist Nick Broomfield fortæller ved hjælp af gamle filmklip og interviews den ultra romantiske og smukke historie lige til den allersidste, hjerteskærende linje.


JAGTSÆSON
ØNSKEBIO
18/11 + 29/11

Tag med Eva, Marlene og Isabella på Wellness-weekend og du kan se frem til at krumme tæer, mens de tre kvinder kæmper sig igennem lurende midtvejskriser, nye familiekonstellationer og veninde-jalousi. Eva (Mille Dinesen) er en nyligt fraskilte singlemor der tager på wellness-weekend med barndomsveninden Marlene (Lærke Winther) for at hjælpe hende gennem sin midtvejskrise. Med på turen er også Evas eksmands nye unge kæreste Isabella (Stephania Potalivo), der forsøger at tilrane sig rollen som Marlenes bedsteveninde. Turen får det absolut værste frem i pigerne, og venskabet bliver sat på en voldsom prøve gennem bl.a. mislykket fasanjagt og en uheldig omgang Brazilian waxing. Spørgsmålet er, om Eva kan klinke skårene med Marlene, sikre et bare nogenlunde anstændigt forhold til Isabella og redde sin søns fødselsdag. Filmen er en humørfyldt, skør og varm komedie, hvor du kommer helt ind under huden på de sjove, skrøbelige og alt-for-meget karakterer.


MANDSKORET
PREMIERE
18/11-21/11 + 28/11

Tag med en højrøstet gruppe ølbællende, midaldrende norske mænd, med ud på en tur i livet. En tur der svinger fra rungende latter til trillende tårer. Mændene er alle medlemmer af Mandskoret, et kor det er sværere at blive medlem af en at blive medlem af Hells Angels. Hvis man skal tro korets medlemmer. For 15 år siden lovede de, at de ville synge ved hinandens begravelser. Selvom det selvfølgeligt ville blive lidt akavet for den næstsidste af dem… Nu er løftet blevet til alvor. Deres elskede korleder er blevet syg med uhelbredelig kræft. Han har kun tre måneder tilbage at leve i, men han nægter at dø, før hans kor har fået lov til at synge deres største koncert nogensinde. Som opvarmning for Black Sabbath og Ozzy Osbourne foran ikke mindre end 10.000 mennesker. En livsbekræftende og rørende film om skæbnens ubønhørlighed, venskabets ubrydelige bånd og musikkens helende kræfter. Den 20/11 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 10 kr. pr. billet.


SELVMORDSTURISTEN
DANMARKSPREMIERE
21/11-26/11

SELVMORDSTURISTEN er både en kærlighedshistorie og et intenst psykologisk drama om meningen med livet. Max (Nikolaj Coster-Waldau) er forsikringsagent. Han elsker sin kone Lærke, men befinder sig midt i en eksistentiel krise – han lever med en svulst i hjernen. Da han opdager, at der findes et afsidesliggende, hemmeligt luksus resort, der specialiserer sig i selvmord, tager han ufortrødent dertil. Men her opdager Max en foruroligende sandhed, der får ham til at sætte spørgsmålstegn ved selve livet, døden og hans egen forståelse af virkeligheden. Med et øde bjerglandskab som kulisse udspilles en hypnotiserende magtkamp om retten til selve livet, forstanden – og kærligheden.


DRONNINGENS CORGI
DANMARKSPREMIERE
24/11 + 30/11 + 1/12

Rex er Dronningens absolutte yndlingshund. En beskyttet og forkælet lille Corgi, som lever et liv i sus og dus på Buckingham Palace. Men da Rex en dag bliver væk fra sin elskede ejer og lander på et internat blandt en gruppe hunde af alle mulige racer, der ustandseligt udfordrer og kæmper mod hinanden, indser han, at for at blive en sand favorit, må man gøre sig fortjent til det. Han begynder sin rejse for at finde hjem til sin elskede dronning. Undervejs finder Rex ud af meget om sig selv – og han forelsker sig i en laber pigevovse, som den store muskelhund Tyson dog også har kastet sin kærlighed på. Men hvor der er vilje, er der vej.


OPERABIO – MANON
24/11

Den unge, smukke Manon er egentlig er på vej i kloster, men hun stikker af med den flotte chevalier Des Grieux. Kærligheden er stor, men desværre er det svært at leve af kærligheden alene. Snart tårner problemerne sig op, og Manon er nødt til at benytte alle kneb for at skaffe til dagen og vejen. Operaen begynder med tro, håb, kærlighed og optimisme men slutter i tragedie – på landevejen nær byen Le Havre, hvor Manon står for at skulle tvangsdeporteres til Amerika. Her folder en af de mest gribende slutscener i operaens verden sig ud. Café Vig Bio har åben i pausen.


LE MANS ’66
PREMIERE
25/11 + 30/11-2/12
29/11 BIF & BØF

Oscarvinderne Matt Damon og Christian Bale har hovedrollerne i LE MANS ’66. Filmen er baseret på den virkelige historie om den visionære, amerikanske bildesigner Caroll Shelby (Damon) og den frygtløse, britiske racerkører Ken Miles (Bale). Sammen tog de kampen op mod de fysiske love og deres egne personlige dæmoner for at bygge en revolutionerende racerbil for Ford. En kamp der gjorde, at de sammen kunne udfordre de Enzo Ferraris altdominerende racerbil i 24-timers løbet Le Mans i Frankrig, 1966. Den 29/11 tilbyder vi Bif & Bøf. Film + burger-menu kr. 240,- Inkl. en øl, vin eller en vand. Du kan vælge imellem en lækker burger-menu bestående af lækker hjemmebagt bolle, hakkebøf af krogmodnet okse, relish, grovfritter, og ostesovs eller Den Brune Ridder – en skøn bøfsandwich med en lækker brun sovs over. Serveres inden filmen fra kl. 16 - HUSK at bestille bord på tlf. 59 31 51 46.


SER DU MÅNEN, DANIEL
ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
27/11

Hele 398 dage sad han som gidsel hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien! I det danske drama ”SER DU MÅNEN, DANIEL”, der er baseret på Puk Damsgårds bestseller af samme navn, træder vi ind i historien om en af de mest spektakulære kidnapningssager i nyere tid. Hovedpersonen er den unge danske freelancefotograf Daniel Rye, der sammen med flere andre udlændinge, bl.a. den amerikanske journalist James Foley, blev taget til fange og holdt som gidsel i over et år. Vi følger Daniels kamp for overlevelse, hans venskab med James og hvordan hans familie hjemme i Danmark kæmper for at få ham frigivet samtidig med at de frygter for, at deres søn aldrig kommer hjem. Midt i krisen står den danske gidselforhandler Arthur, der får en afgørende rolle i befrielsen af Daniel.

CAFÉ VIG BIO GENÅBNER  
Café Vig Bio genåbner den 1. november med Frederik Glisbo som forpagter. Frederik bobler af energi og forventning og glæder sig til at byde alle Vig Bios gæster varmt velkommen. På åbningsdagen har vi forpremiere på filmen FLUGTEN FRA ØSTTYSKLAND og arrangerer i den anledning LIVSNYDERAFTEN, hvor du efter filmen kan nyde en indbydende 2 retters menu bestående af: Forret Laksetatar med urtemayo og friske urter, hovedret Kylling ballotine hertil klassisk ratatouille og sauce. Pris for film, velkomstdrik og spisning: 275 kr. Søndag den 10/11 serveres der fra kl. 16 en lækker 3 retters Mortensaften menu: Rimmet laks m/ urtemayo og urter, hjemmebagt kuvertbrød og smør. Confiteret andelår, stegt andebryst, hvide- og brune kartofler, rødkål, æbler, andesovs og kartoffelchips. Vanilje pana cotta med syltede bær. Pris pr. kuvert 199 kr. inkl. velkomsdrik. Du kan naturligvis også komme og spise, selvom du ikke skal i biffen. Du kan læse mere om caféen her

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke