Kulturhuset Vig Bio

Hele Odsherreds biograf

Nyheder

NYHEDSBREV APRIL 2019

Foråret er over os på bedste vis. Moder jord imponerer endnu engang med sin famøse forårsopvisning af saft og kraft. Saft og kraft finder du også i mange af april måneds film. Med sex, løgn, kærlighed, kampgejst, frygt, ønskedrømme og en god blanding af følsomhed og jernvilje byder de dig indenfor. Her er film der kradser både i hjertet og hjernen. En af månedens mest tankevækkende film ”Danmarks Sønner” er instrueret af den debuterende Ulaa Salim, hvis drama er blevet sammenlignet med film fra ikke mindre end mesterinstruktøren Martin Scorsese. Også for småfolket er der gode sager at vælge imellem: ”Dumbo”, ”Den Eventyrlige Park” og ”Asterix og Trylledrikkens Hemmelighed”. 

Har du endnu ikke fået set publikumsbaskeren ”Ternet Ninja”, så har Vig Bio den som ønskebio den 15/4. Ternet Ninja satte allerede den 4. marts omsætningsrekord. For første gang i 34 år er det lykkedes en dansk film at sælge over 900.000 billetter. Samtidig har filmen skrevet dansk filmhistorie, da den nu er den bedst omsættende danske biograffilm nogensinde.


DUMBO
1/4 – 3/4 + 5/4 ORIGINAL VERSION
6/4 – 7/4 + 17/4 DANSK TALE

Disney og Tim Burton har ”tryllet” Disneys tegnefilm om den flyvende elefantunge fra 1941 om til en spændende live action version, der har fået blændende anmeldelser. Cirkus ejeren Max Medici ansætter den tidligere cirkusstjerne Holt Farrier og hans børn Milly og Joe til, at tage sig af en nyfødt elefant, hvis overdrevne ører gør ham til grin i et cirkus, der allerede har rigeligt med problemer. Men da børnene opdager, at Dumbo kan flyve, gør cirkus et utroligt comeback. Succesen tiltrækker opmærksomhed og snart har den veltalende iværksætter V.A. Vandevere, rekrutteret den skønne lille elefant til sit nyeste, mere end livlige underholdnings sted, Dreamland. Her svæver Dumbo til nye højder sammen med den charmerende og spektakulære luftakrobat, Colette. Inden længe finder Holt dog ud af, at under sin skinnende overflade er Dreamland fuld af mørke hemmeligheder.


DRONNINGEN
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/4 – 7/4 + 17/4 + 24/4 DANMARKSPREMIERE

Anne er på toppen af sin karriere og regerer med stor myndighed i sit eget liv. Hun har stormende succes og er kompromisløs i sit virke som advokat. Hun er lykkelig i sit ægteskab med lægen Peter, med hvem hun har to døtre. Men da hun en dag forfører sin 17-årige stedsøn, Gustav, sætter hun alt over styr. Hun fanges i et spind af løgne og bedrag og bliver tvunget til at se sine egne handlinger i øjnene og beslutte, hvilket slags menneske hun vil være. ”DRONNINGEN” er en fortælling om begærets pris og løgnes magt. Det danske drama har Trine Dyrholm og Gustav Lindh på rollelisten. Filmen har vundet publikumsprisen på Sundance samt hovedprisen, publikumsprisen og skuespiller-prisen på Göteborg filmfestival. Den 10/4 vises filmen som onsdagsfilm hvor du sparer 25 kr. pr. billet. Den 4/4 + 7/4 vises filmen med danske undertekster. ”Dronningen” har fået bragende, flotte anmeldelser og er den bedst anmeldte danske film på kino.dks liste nogensinde.


HACKER
4/4 – 7/4 + 18/4

Benjamin har aldrig kendt sin far, og siden han mistede sin mor, da han var syv år gammel, har han boet på det bosted. Benjamin er 13 år og en dygtig hacker. En dag bliver Benjamin opsøgt af to mænd fra Forsvarets Efterretningstjeneste. På en overvågningsvideo har de spottet en kvinde, som de mener kan være hans mor. Da chokket over at se sin mor har lagt sig, beslutter Benjamin sig for at starte sin egen hemmelige undersøgelse af, hvad der er sket med hans mor. Han får hjælp af Savannah, der også bor på bostedet. De finder hurtigt ud af, at Benjamins mor ikke har været den, han troede, hun var, og at hun har været del af en hemmeligstemplet mission. Da de hacker Forsvarets Efterretningstjeneste, opdager de, at Benjamin er en langt vigtigere brik i spillet om hans mors forsvinden, end han troede…


DEN EVENTYRLIGE PARK
6/4 FORPREMIERE
11/4 – 21/4 + 27/4 DANMARKSPREMIERE

June og hendes mor har sammen skabt en fantasiverden – Den eventyrlige park. Men da mor bliver syg og kommer på hospitalet, har June ikke længere lyst til at lege i fantasiverdenen. June har ikke længere lyst til at bygge sine drømmes rutsjebane eller en verden, hvor tyngdeloven ikke gælder. Så hun forlader sine legekammerater: Chimpansen Peanut, bjørnen Boomer, grisen Greta, pindsvinet Steve og mekaniker-bæverne Gus og Cooper. Men på en tur i skoven opdager hun, at hun ikke bare sådan kan forlade parken. For pludselig står hun midt i forlystelsesparken, der nu er ved at forfalde og forsvinde ind i mørket. Hun forstår, at der er visse ting, man ikke bare kan opgive og går i gang med at kæmpe for den eventyrlige park.


OPERABIO – REGIMENTETS DATTER
THE METROPOLITAN OPERA – NY
7/4 

Værket er skrevet af Gaetano Donizetti (1797-1848) og havde stor succes ved premieren på Opéra-Comique i 1840. Den smukke sang er naturligvis i centrum, men der er også masser af morsomme optrin. I den berømte – og berygtede – arie i første akt, skal tenoren – den forelskede soldat – op på det høje C hele ni gange. Smukke Marie, er taget i pleje af et grenaderregiment, hvor hun arbejder som marketenderske. Marie har lovet, at når hun en dag vil gifte sig, skal det være med én af regimentets grenaderer. Nu har hun forelsket sig i Tonio, der gengælder hendes følelser. Men ind i historien træder markisen af Berkenfield, der fortæller, at hun for 18 år siden fik overdraget forældremyndigheden, og nu – til det unge pars store fortvivlelse - ønsker at bringe Marie hjem til hendes slot. 


ON THE BASIS OF SEX  PREMIERE
8/4 + 10/4 + 16/4 + 22/4

En utrolig og sand fortælling om, hvordan Ruth Bader Ginsburg – lang tid før hun fik sin plads i den amerikanske Højesteret – kæmpede for sig selv, sin familie og de kommende generationer af amerikanske kvinder. I filmen følger vi Ruth Bader Ginsburgs (Felicity Jones) rejse fra at være en af de første kvinder nogensinde, der blev indskrevet på den prestigefulde Harvard Law School, til at overvinde århundreders kønsdiskrimination. I et mandsdomineret juridisk system, kæmpede hun for at skabe lige rettigheder for alle amerikanere – kvinder som mænd – og mødte sin karrieres største udfordring i form af en skelsættende sag om kønsdiskrimination. Filmen får dansk biografpremiere ikke lang tid efter 25-årsdagen for Ginsburgs udnævnelse som højesteretsdommer i USA – som kun den anden kvinde nogensinde.
Filmen vises også som onsdagsfilm den 10/4 hvor du 10 kr. pr. billet.


ALLE VED DET
8/4 – 9/4 + 22/4 – 24/4

I en mindre by uden for Madrid, samles en familie til et bryllup. Brudens storesøster Laura (Penélope Cruz) kommer fra Buenos Aires sammen med sin søn og teenagedatter. Hendes mand er blevet i Argentina. Midt i den varme genforening med familien, møder Laura sin fortids store kærlighed – godmodige og milde Paco (Javier Bardem). De er begge kommet videre i livet med nye ægtefæller, men da Lauras datter kidnappes midt under bryllupsfesten, må de to ekskærester holde sammen i den febrilske jagt for at finde hende. Men hvorfor er Paco den eneste, der kan hjælpe hende igennem de tragiske begivenheder? Og hvem kan Laura overhovedet stole på? Familiens største hemmelighed bliver trukket frem i lyset. Et forrygende thrillerdrama om familiehemmeligheder, paranoia og fortidens hjemsøgende natur. Filmen er instrueret af den iranske mesterinstruktør Asghar Farhadi.


BRITT-MARIE VAR HER
ØNSKEBIO
9/4

Efter 40 års ægteskab forlader 63 årige Britt-Marie sin mand. Nu bliver hun tvunget til at tage sit liv op til revision og gøre op med gamle vaner for at møde den nye verden. Helt tilfældigt havner Britt-Marie i den lille flække Borg, hvor livet nærmest står stille for byens få indbyggere. Men – der er nogen, der på trods, drømmer stort i Borg. Det puster liv i Britt-Maries nyvundne tro på livet og fremtiden. Måske er det aldrig for sent at starte med at leve livet? Måske kan hun mod alle odds falde til og gøre en forskel? ”Britt-Marie var her” er en skøn perle om nye begyndelser af forfatteren bag succesromanen ”En mand der hedder Ove”.


GREEN BOOK
BIOGRAFKLUB DANMARK
10/4 + 14/4 + 18/4 + 21/4 – 23/4

GREEN BOOK vandt både en Oscar og Golden Globe for Bedste Film. Med masser af humor er det lune feel good drama er baseret på en virkelig historie om et livslangt venskab. Udsmideren Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip (Viggo Mortensen), bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne. På rejsen må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide og vejledning i hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere i 60’ernes USA – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet. Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettighedsbevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og deres egne fordomme og får øjnene op for alt det, de har til fælles. Det, der starter som en to måneder lang turné, præget af nødvendighed, bliver i stedet til et smukt, livslangt venskab.


DANMARKS SØNNER 
DANMARKSPREMIERE
11/4 – 21/4

Året er 2025 og København har været udsat for et voldsomt bombeangreb. Det danske samfund er splittet af terrorisme og fremmedhad dominerer debatten. Et folketingsvalg er nært forestående, og med budskabet om ”Vi vil smide alle de fremmede ud” står det nationalistiske National Parti med lederen Martin Nordahl i spidsen til at få en historisk jordskredssejr. Samtidig vokser radikaliseringen. Zakria er 19 år og mærker fremmedhadet i sin dagligdag. Zakria er på vej ud af et farligt sidespor, sammen med Ali, der vejleder ham. Ali har også sine egne problemer – samt en livsfarlig hemmelighed – at slås med. Den politiske thriller giver ingen løftede pegefingre, men lægger nærmere op til en debat om, hvor det danske samfund er på vej hen. Dramaet er instrueret af Ulaa Salim. Den 17/4 + 21/4 vises filmen med danske undertekster.


ASTERIX OG TRYLLEDRIKKENS HEMMELIGHED
DANMARKSPREMIERE
11/4 – 21/4

De gæve gallere er uovervindelige, når de får en tår af den trylledrik landsbyens druide, Miraculix, laver til dem. Da druiden en dag kommer galt afsted, mens han plukker mistelten, beslutter han sig for, at det er på tide at sikre landsbyens fremtid. Sammen med Asterix og Obelix rejser Miraculix ud på en rejse til Gallien for at finde en talentfuld, ung druide, han kan lære trylledrikkens hemmelige opskrift. Filmen er den 10. animerede familiefilm i serien om Asterix, Obelix og de gæve gallere. Historien bygger på den populære franske tegneserie ”Asterix”, der gennem tiden er blevet oversat til hele 111 sprog.


MØDREGRUPPEN
ØNSKEBIO
13/4

Line, der er nybagt mor, lever sammen med sin mand Bjørn det vilde jetsetliv i Hong Kong, hvor han er direktør for familiens internationale virksomhed. Da Line finder ud af, at Bjørn har en affære med deres filippinske barnepige, rejser hun i raseri til hendes sydfynske hjemby - det sidste sted hendes mand vil lede efter hende. Men hvad der kun skulle være et kortvarigt ophold, bliver en længere rejse hjem til rødderne, hendes indebrændte keramikerkusine Maja og ikke mindst mødet med en sprudlende mødregruppe. Bjørn er rasende og lukker for alle Lines midler og truer med at tage sønnen fra hende. Line står til at miste alt, men sammen med mødregruppen og den fortørnede kusine, tager Line kampen op mod grød, gylp, gæld og trusler fra den magtfulde ægtemand.


TERNET NINJA
ØNSKEBIO
15/4

Filmen handler om Aske, der går i 7. klasse og er skrupforelsket i Jessica fra 8. Aske har et anstrengt forhold til sin stedbror Sune og sin stedfar Jørn, og så er der Glenn fra specialklassen, der forfølger Aske og hans bedste ven Odysseus. En dag vender Askes onkel Stewart hjem fra Thailand med en ternet ninjadukke, som han giver til Aske i fødselsdagsgave. Det viser sig dog ikke at være nogen almindelig dukke... Den blev til ved en fejl på en børneslavefabrik i Thailand, hvor den overtrætte og udsultede Quang Cow Bak FuFu i et øjebliks uopmærksomhed kom til at sy dukken af et dyrt ternet tørklæde, der tilhørte fabrikkens danske direktør Phillip Eberfrø. Som straf for denne fejl, blev Quang tæsket ihjel af den kyniske direktør. Ninja-dukken er altså den eneste af sin slags i verden... og, nå ja, så viser den sig at være levende, dødsens farlig og besat af tanken om retfærdighed og blodhævn. Begreber der ligger langt fra Askes hverdag.


A STAR IS BORN
ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
19/4

Filmen vandt både en Oscar og Golden Globe for Bedste Originale Sang med nummeret ”Shallow”. Nyd både musikken og historien i den romantiske film ”A Star Is Born”, hvor den erfarne musiker Jackson Maine (Bradley Cooper) ved et tilfælde møder en ung talentfuld kvinde, som han forelsker sig stormende i. Ally (Lady Gaga) knokler som servitrice og har næsten opgivet sin drøm om at slå igennem som sangerinde... indtil Jack lokker hende op på scenen og ind i spotlightet. Men selvom Allys karriere hurtig tager fart, vakler deres skrøbelige kærlighedsforhold, fordi Jack kæmper en hård kamp mod sine indre dæmoner og et alkoholmisbrug, der truer med at tage magten fra ham.


BOHEMIAN RHAPSODY 
ØNSKEBIO
20/4

Vinder af Golden Globe for både Bedste Film og Bedste Mandlige Skuespiller samt en Oscar i sidstnævnte kategori. Det siger noget om denne uforlignelige hyldest til Queen, deres musik og deres fantastiske og karismatiske forsanger, Freddie Mercury. Freddie brød med traditionerne, gik imod strømmen og endte med at blive en af verdens mest elskede entertainere. Gennem Queens ikoniske sange og revolutionerende sound, illustrerer filmen bandets kometagtige karriere. Queen opnåede lynhurtigt stjernestatus, men til alles overraskelse valgte den plagede Freddie at forlade bandet og fokusere på sin solokarriere. Freddie havde en svær og tumultarisk tid uden Queen, men umiddelbart inden Live Aid-koncerten i 1985 genforenes Freddie med sine bandkammerater. Selvom han var blevet diagnosticeret med aids, leverede Freddie og Queen en af de største liveoptrædener i rockmusikkens historie. They stole the show! Queen har cementeret et eftermæle, der stadig inspirerer outsidere, drømmere og musikelskere verden over. Rami Malek har på næsten magisk vis transformeret sig til Freddie Mercury – en ærefuld rolle han udfylder på aller bedste vis.


GØG OG GOKKE
DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
25/4 – 30/4

Oliver Hardy og Stan Laurel – bedre kendt som Gøg og Gokke – tryllebandt tilbage i stumfilmens tidsalder hele verden med deres komiske talenter. Det er dog ikke kun deres komiske slapstik og vidunderlige optrin, filmens instruktør Jon S. Baird valgte at fokusere på. Han ønskede at beskrive dem som de mennesker, de var. På godt og ondt. Filmens fokus er på årene efter de to komikeres imponerende karriere. I hovedrollerne kan du opleve britiske Steve Coogan og John C. Reilly. De har begge tidligere prøvet kræfter med både komiske og dramatiske roller, og er begge fremragende til at veksle mellem de to genrer. Filmen er blevet spået til at blive en af årets helt store filmoplevelser.


AVENGERS 4 – ENDGAME
DANMARKSPREMIERE
24/4 – 30/4

Er du klar til det fjerde og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte: Hulk, Thor, Iron Man, Black Widow, Captain America og Hawkeye? Avengers 4 – ”Endgame” tager udgangspunkt i forgængeren Infinity War, hvor Thanos på forfærdeligste vis udryddede halvdelen af jorden befolkning og fik knækket Avenger teamet. Men nu samles de resterende helte til et episk og endelig opgør. En gang for alle skal truslen mod jorden tilintetgøres.

 

Vi ses i mørket i Vig Bio 
– der hvor film skal opleves :)

Jane Lykke