OKTOBER 2022

Det er vist tydeligt for enhver, at vi er nået en måned længere ind i efteråret. Der bliver flere og flere mørke timer i døgnet. Men i Vig Bio sætter vi stor pris på netop det. For når det rusker derude i mørket, hvad er så bedre end at tanke godt op med sodavand og popcorn og lade sig underholde inde i salens hyggelige varme? Nej vel!

Oktober måned byder på efterårsferie for vores yngste biografgængere, og som altid byder Vig Bio på underholdning til dem og deres familier. Vi lægger ud med ”Skolen med magiske dyr” hvor skoledagene ændrer sig helt eventyrligt, da outsiderne Ida og Benja bliver tildelt hver sin soulmate i form af henholdsvis en ræv og en skildpadde. Derefter følger i den sædvanlige Wulffmorgenthalerstil ”Mugge & Hans Mærkelige Hjerne”, hvor Mugges hjerne bliver testet, og han får besked om, at han skal gå fire klasser om! Men nu gør Mugge jo sjældent hvad han får besked på – og ydmyges i børnehaveklassen vil han i hvert fald ikke.

Til de voksne er der naturligvis også gode sager at vælge imellem. Vi lægger ud med forpremiere på ”Lykkelige Omstændigheder”, hvor søstrene Karoline og Katrine står i noget af et dilemma. For kan man godt købe et barn? Også selvom det er ens egen søsters? To gange mere kan du komme til forpremiere: Den 16/10 sætter Mrs. Harris Paris på den anden ende og den 31/10 holder vi Livsnyderaften i selskab med nogle hårdt prøvede ”Fædre og mødre”.

Komedien ”Held og lykke, Leo Grande” byder på sex, skam og intet mindre end forrygende skuespil af Emma Thomson, mens du i action-eventyret ”Black Adam” kan opleve Dwayne Johnson i hans drømmerolle. En rolle han har kæmpet ikke mindre end ti år for at få bragt til live på det store lærred.

Vi ved godt, at traileren for ”Triangle of Sadness” får nogen til at stå helt af, men vi kan simpelthen ikke anbefale den nok. Giv den en chance – du bliver helt sikkert glædeligt overrasket af filmen, der bringer både latter og afsky.

Det er længe siden, at vi har haft live musik i Vig Bio, men den 28/10 gæster The Copenhagen Jazz Group Vig Bio og tager aftenens gæster med på en dejlig musikalsk tur med nyfortolkninger af en masse elskede og berømte sange fra både film og musicals. Frederik byder denne aften på en let tapas, inden de seks jazzmusikere med sangerinde får biografsalen til at swinge!

SINDETS DAG i Vig Bio søndag 9. oktober kl. 14
Kom og mød ”DE RIGTIGE PÅRØRENDE” Kirsten & Per i Vig Bio når Bedre Psykiatri viser ROSE filmen i anledning af SINDETS DAG. Efter filmen vil der være oplæg fra Kirsten Arden (søster til instruktør Niels Arden) og hendes mand Per, der vil fortælle om filmen og det at være pårørende. Alle medlemmer af Bedre Psykiatri & Sind er inviteret gratis til forestillingen, men arrangøren af arrangementet vil gerne tilbyde en del af salen til andre interesserede. Du er derfor velkommen i Vig Bio denne søndag, hvor du kommer gratis ind, så længe der er ledige pladser. Vil du være helt sikker på en billett, kan du kontakte Bedre Psykiatri her: holb-odsh@bedrepsykiatri.dk.

Kig efter flere spændende film i programmet herunder. God fornøjelse.
Det bliver helt sikkert et dejligt efterår.

LYKKELIGE OMSTÆNDIGHEDER

1/10 FORPREMIERE
6/10-8/10 + 10/10-11/10 + 13/10 + 15/10 + 18/10 DANMARKSPREMIERE
9/10 + 12/10 + 14/10 + 16/10
Med danske tekster
25/10 BABYBIO
Søstrene Katrine og Karoline var tætte som børn, men kunne i dag ikke leve meget mere forskelligt. Karoline lever i et forgældet forhold med den arbejdsløse DJ Ronny. Katrine har derimod det hele i sit forhold med den succesfulde bygmester Markus. Det vil sige alt undtagen børn. Men da Karoline bliver gravid ved et uheld, udtænker Katrine en snedig plan, som kan løse alles problemer: Katrine betaler søsterens gæld og lidt til – og får til gengæld hendes kommende baby. Den aftale kan Karoline ikke sige nej til, og så skal alle detaljer på plads inden fødslen. Men intet går som planlagt…
Den 25/10 vises filmen som BABY BIO med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster. Til gengæld sparer du 20 kr. pr. billet på denne forestilling.

HVOR FLODKREBSENE SYNGER

BIOGRAFKLUB DANMARK
1/10-9/10 + 11/10 + 13/10 + 17/10 + 19/10 DANMARKSPREMIERE
12/10 BABYBIO
Som 10-årig bliver pigen Kya forladt ude i North Carolinas sumpede marskland. Hun kan hverken læse eller regne, men med naturen og dyrelivet som lærebog, lærer hun at klare sig og vokser op til at blive en skarp og modstandsdygtig ung kvinde. Rygterne om ”Marskpigen” er mange, og de fleste er meget skeptiske overfor hende. Men da Kya bliver tiltrukket af et par af byens unge mænd, åbner hun sig mere og mere for den nye og overraskende verden. Men glæden bliver kort. En dag bliver en af de unge mænd fundet død, og Kya er som det sorte får i flokken hurtigt udpeget som hovedmistænkt. Men efterhånden som retssagen kører, bliver det mere og mere uklart hvad der rent faktisk skete, og marskens hemmeligheder kommer frem i lyset. Filmen er baseret på den stor sælgende roman af samme navn, skrevet af Delia Owens. Den 12/10 vises filmen som BABY BIO med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster. Til gengæld sparer du 20 kr. pr. billet på denne forestilling.

TRIANGLE OF SADNESS

2/10 + 17/10
Denne satiriske, mørke komediefilm følger et berømt modelpar, der bliver inviteret med på et luksuskrydstogt for de ultrarige, hvor tingene hurtigt begynder at gå galt. Til at begynde med ligner det enhver influencers Insta-drøm, og omgivet af bl.a. en russisk oligark, en britisk våbenhandler og samling af stinkende rige karakterer nyder de livet. Men en storm nærmer sig. Den Marx-citerende kaptajn (Woody Harrelson) beslutter sig for at underholde sine gæster med et nøje udtænkt, ekstravagant måltid, men efterhånden som stormen tager til, udvikler tingene sig til det rene kaos. Skibet forliser og de overlevende strander på en øde ø. I kampen for overlevelse vendes hierakiet på hovedet og magtbalancen skifter, da det viser sig at rengøringskonen, er den eneste der ved hvordan man fisker og klarer hverdagens opgaver. I filmen ses bl.a. Zlatko Buric og Vicki Berlin. Instrueret af Ruben Östlund som også instruerede The Square.

BAMSE

BIOGRAFKLUB DANMARK
3/10 + 10/10 + 12/10 + 14/10 + 18/10 + 21/10
5/10 Med danske tekster
Med klassikere som ”I en lille båd der gynger” og ”Vimmersvej” i ørerne kan du tage med på en nostalgisk tur ind i et helt vidunderligt feel-good drama om den folkekære musiker Flemming "Bamse" Jørgensens liv. Hvad mange måske ikke ved, blev Flemming født ind i en stor familie og havde oprindeligt hele 11 søskende. Men som spæd blev han bortadopteret til et direktørægtepar, som ikke selv kunne få børn. Flemmings adoptivfar ønskede, at Flemming skulle overtage familiens fabrik, når han blev voksen, men Flemmings kærlighed til musik førte ham ganske andre veje, og han blev til den elskede frontfigur Bamse i bandet ”Bamses Venner”. Til trods for den enorme succes, var han stadig splittet imellem ønsket om at få anerkendelse fra sin far og drømmen om at leve med og af musikken. Rollen som Flemming "Bamse" Jørgensen spilles helt formidabelt af Anders W. Berthelsen.

HELD OG LYKKE, LEO GRANDE

3/10 + 5/10 + 13/10-14/10 + 18/10 + 25/10 PREMIERE
Nancy Stokes (Emma Thompson) er pensioneret skolelærer og enke. Hun længes efter eventyr, menneskelig kontakt og noget sex. GOD sex! Hendes afdøde mand, Robert, sørgede for et hjem, for familien og for et almindeligt godt liv, men god sex var aldrig på tjeklisten. Nu hvor han er borte, har Nancy en plan. Hun vil selv opsøge eventyret i form af en sexarbejder ved navn Leo Grande (Daryl McCormack). I et anonymt hotelværelse i forstæderne tager Nancy imod Leo. Han ser lige så godt ud som billedet på hans profil, men Nancy forventede ikke både samleje OG samtale. Med sin nyvundne seksuelle selvsikkerhed, begynder Nancy at slappe af. I løbet af deres tre møder ændres dynamikken mellem dem, og maskerne, som de bærer på, begynder at falde.
Årets suverænt mest velspillede film og ikke mindst modigste præstation på det store lærred. Det er sagt og skrevet mange gange – Emma Thompson har aldrig været bedre. Denne præstation er ingen undtagelse. Hun overgår sig selv - igen.

TICKET TO PARADISE

4/10 + 15/10
4/10 KL. 10.30 BABYBIO
I denne romantiske komedie mødes et fraskilt par - Georgia (Julia Roberts) og David (George Clooney) - på et fly til Bali, hvor deres datter Lily (Kaitlyn Dever) har inviteret dem til hendes bryllup med en fyr, hun lige har mødt. Parret kamphader hinanden, men bliver enige om at holde våbenhvile, mens de arbejder sammen om at forhindre datteren i at begå samme fejl, som de selv begik 25 år tidligere – at gifte sig af kærlighed. Mens de med største fornøjelse sviner hinanden til, tager de alle midler i brug. Lykkes deres skumle planer? Og hvor langt stikker deres had til hinanden i virkeligheden? Den 4/10 vises filmen også som BABY BIO med lavere lyd og skelnelys. Alle er velkomne, men man må forvente lidt lyd fra de meget unge biografgæster. Til gengæld sparer du 20 kr. pr. billet på denne forestilling.

SENIORBIO: HVIDSTENGRUPPEN II - DE EFTERLADTE

MED DANSKE TEKSTER
7/10
Da den første Hvidsten Gruppen film sluttede, havde krigens grusomhed for alvor ramt modstandsgruppen. Efterfølgeren starter helt bogstaveligt hvor den sluttede – den selv samme dag. Tulle og Gerda Fiil er utrøstelige; deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Nu dømmes de selv til fængsel i Tyskland. Tulle må efterlade sin 2-årige datter hos sin mor Gudrun. Filmen følger de to søstre ned gennem Tyskland og deres liv i rædslerne i fængslet. Hjemme kæmper Gudrun en indædt kamp for at få sine piger hjem til kroen i Hvidsten. En sandfærdig og hjerteskærende skildring om en families ubærlige tab og splittelse, men ikke mindst om deres tro og håb, der giver dem styrken til ikke at give op overfor krigens gru. Filmen er som sin forgænger instrueret af Anne-Grethe Bjarup Riis.  Forestillingerne kl. 9.15 og 12.00 er med efterfølgende kaffe og sandwich. Forestillingen kl. 14.30 er uden traktement. Alle er velkomne uanset alder. 


SKOLEN MED MAGISKE DYR

9/10 FORPREMIERE
15/10-23/10 + 27/10 + 30/10 DANMARKSPREMIERE
I dette hjertevarme biografeventyr for hele familien, møder vi Ida Kronborg, der er flyttet til en anden by, og er nu den „nye pige“ på Østre Skole. På den første skoledag, er der kun én siddeplads tilbage til hende - ved siden af outsideren Benja. Den ledende pigegruppe holder hende udenfor. Men en dag introducerer hendes lærer børnene for Mortimer Morrison, der rejser rundt i verden og leder efter „magiske dyr“. Hvert af disse dyr er forudbestemt til at blive et barns soulmate. Af alle eleverne er nytilkomne Ida og outsideren Benja de første i klassen, der får magiske ledsagere! Fra nu af har Benja den ældgamle og kloge skildpadde Henrietta ved sin side og Ida den snedige ræv Rabbat, Da genstande begynder at forsvinde fra skolen, må børnene og de magiske dyr holde sammen for at løse mysteriet om „skoletyven“. Filmen er dubbet til dansk af professionelle og kendte skuespillere, der sikrer, at ånden fra bøgerne er blevet overført til det hvide lærred.
SKOLEN MED MAGISKE DYR er baseret på Margit Auers populære børnebogsserie. Kilde: Another World

ROSE

9/10 SINDETS DAG i Vig Bio
Niels Arden Oplev kender vi fra masser af gode, spændende film og tv-serier. ”ROSE” er hans hidtil mest personlige film og er baseret på virkelige hændelser. En hjertevarm og stærk fortælling om familie og kærlighed. Og ikke mindst om, at ingenting er, som man ved første øjekast tror. I 1997 er Inger på bustur mod Paris med hendes søster Ellen og svogeren Vagn. Inger har en sindslidelse, og inden bussen overhovedet når ud på motorvejen, har hun delagtiggjort resten af rejseselskabet i det. Heriblandt viceskoleinspektør Skelbæk, der ikke lægger skjul på at være modstander af alt, der afviger fra det normale. Ugen i byernes by ender med at blive en uge, som de aldrig vil glemme igen. Inger har nemlig en skjult dagsorden for rejsen: Hun jagter en tabt kærlighed, og straks ved ankomsten til Paris sætter hun i gang. Glæd dig til en helt og aldeles vidunderlig Sofie Gråbøl i rollen som Rose. I anledning af SINDETS DAG kan du møde ”DE RIGTIGE PÅRØRENDE” Kirsten & Per efter filmen. Her kommer Kirsten Arden (søster til instruktør Niels Arden) og hendes mand Per, og fortæller om filmen og det at være pårørende. Alle medlemmer af Bedre Psykiatri & Sind er inviteret gratis til forestillingen, men arrangøren af arrangementet vil gerne tilbyde en del af salen til andre interesserede. Du er derfor velkommen i Vig Bio denne søndag, hvor du kommer gratis ind, så længe der er ledige pladser. Vil du være helt sikker på en billet, kan du kontakte Bedre Psykiatri her: holb-odsh@bedrepsykiatri.dk.

MUGGE & HANS MÆRKELIGE HJERNE

15/10-23/10 + 25/10 + 29/10 DANMARKSPREMIERE
Første dag efter sommerferien skal eleverne på Basserup Kommuneskole til prøve. Og da den ellers så glade dreng, Mugge, viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får computeren til at eksplodere, går hele systemet i panik. Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid. Han beslutter sig derfor for at starte sin egen skole. En skole hvor der er plads til børn med mærkelige hjerner. Han døber skolen Friheden. Samtidig begynder Mugges bedste veninde Sofia på den militante eliteskole Killer Instinct School System. Mugge og Sofia glider langsomt fra hinanden, og snart hænger deres venskab i en tynd tråd. Da konkurrencen "Kommunemesterskabet i skole" annonceres, optrappes Mugge og Sofias konflikt yderligere. Men pludselig hærger et gigantisk gensplejset monster af en puddelhund kvarteret, og de to tidligere venner bliver tvunget til at samarbejde på trods af deres forskelligheder. Filmen er en fortsættelse til ”Mugge & Vejfesten” fra 2019 og er baseret på bogserien af samme navn, der er skrevet af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler - også kendt som Wulffmorgenthaler. Kilde: Nordisk Film.

MRS. HARRIS GOES TO PARIS

16/10 FORPREMIERE
20/10-27/10 + 29/10 + 30/10 DANMARKSPREMIERE
Da rengøringsassistenten Ada Harris forelsker sig inderligt i en udsøgt Dior kjole beslutter hun sig for at sætte alt ind på at købe den: Hun tager ekstraarbejde, sulter sig og ja, kaster sig over at spille for at opfylde sin drøm. Da hun endelig kan begive sig ud på sit eventyr til Paris, bliver det et vendepunkt i hendes liv. Ikke alle tager lige pænt imod den ivrige kvinde, men hun opgiver ikke og kaster sig ud i en verden, som ikke kun vil ændre hendes syn på sig selv og omgivelserne, men også Dior-husets fremtid. Lesley Manville (The Crown) er helt vidunderlig i rollen som Ada Harris. “Mrs. Harris Goes To Paris” er baseret på den amerikanske forfatters Paul Gallicos kortroman med samme navn. 


NOTRE DAME I FLAMMER

19/10
Klokken 18:17 på 2. påskedag den 15. april 2019, startede brandalarmen katedralen Notre-Dame i Paris. En bygning der siden 1345 har været et af byens vartegn. I den milde forårsaften forsøgte brandfolkene at nå frem, men blev forsinket af trafikpropper, vejarbejde og de mange paniske mennesker, der samlede sig i Paris’ gader. Imens bredte flammerne sig med stor hast. Den langsommelige vej mod kirken var kun starten på en lang række af uheld, fejltagelser og misforståelser i kampen mod flammerne. Kun på grund af overmenneskeligt mod, enestående selvopofrelse og et næsten guddommeligt held undgik katedralen og de uvurderlige genstande i den at blive udslettet. Instruktøren Jean-Jacques Annaud har tidligere stået bag den ikoniske film ”Rosens Navn”.

BLACK ADAM

20/10-23/10 + 27/10-29/10
26/10
ONSDAGSFILM
5000 år efter at slaven Black Adam blev beriget med almægtige kræfter af de gamle guder - for herefter at blive fængslet - bliver han endelig befriet fra sin underjordiske grav, og er nu klar til at udøve sin helt unikke sans for retfærdighed i den moderne verden. En meget anderledes verden, hvor han skal lære at begå sig. Som Black Adam selv siger: ”Verden havde brug for en helt – i stedet fik den mig”. Han skal tage et valg: Vil han være skyld i verdens undergang eller dens helt og frelser? En ting er sikkert, DC universet kommer aldrig til at være det samme igen! I hovedrollen introduceres Dwayne Johnson som den enestående nye DC-superhelt. Actioneventyret er et drømmeprojekt for Dwayne Johnson, der for mere end 10 år siden startede processen med at få vækket Black Adam til live. Den 26/10 vises filmen som onsdagsfilm kl. 10.30, hvor du sparer 20 kr. pr. billet.

THE COPENHAGEN JAZZ GROUP

En hyldest til berømte sange fra film og musicals
LIVE MUSIK I VIG BIO
28/10
Live-Koncerten består af et skønt mix af nye arrangementer af berømte sange fra film og musicals fra 1920’erne og frem til i dag. Numrene kædes sammen af små underholdende historier og anekdoter fra de film og musicals, de stammer fra. Gruppen byder på sange, der er komponeret af blandt andre Cole Porter, Nat King Cole, Richard Rodgers, Irvin Berlin, George Gershwin, Pablo Ruiz, Jimmy Dorsey, Peggy Lee og Lady Gaga. The Copenhagen Jazz Group består af 6 erfarne musikere fra det danske jazzmiljø: Marianne Cæcilia Eriksen (saxofoner og fløjte), Randi Holum Jeppesen (trompeter), Karoline Leistiko (vo), Hasse Bruun (trommer), Niels Wilhelm Knudsen (kontrabas) og Steffen Bruun (guitar & speak). Glæd dig til en swingende og underholdende oplevelse.
Caféen tilbyder en let tapas-tallerken fra kl. 19, hvor dørene åbnes. Kl. 20 starter musikken fordelt på to sessions med en kort pause imellem. Arrangement inkl. tapas tallerken kr. 275. Kun koncert 145 kr.  Vær obs på, at menuen i Caféen denne aften kun er tapas.

FÆDRE OG MØDRE

BIOGRAFKLUB DANMARK
31/10 FORPREMIERE – LIVSNYDERAFTEN
MED DANSKE TEKSTER
FÆDRE OG MØDRE er en komedie om ægteparret Piv og Ulrik, som skal tilkæmpe sig en plads i forældregruppen i datterens nye klasse. Her møder vi forældreskabet med magtstrukturer, dominerende personligheder og en institutionskultur af traditionsrige dagsordener, der har det med at glemme børnene og bringe det værste frem i de voksne. Det er ikke småting Piv og Ulrik skal gøre for at blive anerkendt i forældregruppen. Ikke mindst at blive optaget i vinterbadeklubben. Men hvad er man ikke villig til at gøre for sit barn? Kilde: Nordisk film. Dørene åbnes kl. 17, hvor der er velkomstdrik og snacks. Kl. 17.30 starter filmen. Kl. 19.20 serveres der forret og hovedret i caféen. Pris ekskl. drikkevarer: 335 kr. Pris med Biografklub Danmark rabat: 285 kr.

Med glade biohilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO

Mie, Kathrine og Bente