NYHEDSBREV MAJ 2021

Så sker det lige om lidt!  Vores for øjeblikket lidt ensomme og triste biograf slår dørene op til en festlig og længe ventet genåbning torsdag den 6. maj.  Og hvor vi dog glæder os til at byde jer alle en varm velkommen og fylde Vig Bio med glade og forventningsfulde gæster!

Filmgruppen har sammensat et indbydende og alsidigt maj program for store og små smagsløg, men som vanlig i denne branche sker der ændringer hver dag, så vi sætter derfor filmene til salg med lidt kortere frist end vi plejer. Vi har lært at fleksibilitet er nøglen til en levende biografverden. Hold dig derfor løbende orienteret om film og spilletider på www.vigbio.dk.

Selvfølgelig viser vi Oscar vinderne i løbet af maj måned, både Thomas Vinterbergs fantastiske film DRUK, som vandt verdens største filmpris for ”Bedste Internationale Film”. Og ikke nok med det, for endnu en dansker gjorde sig flot bemærket, idet filmklipperen Mikkel E.G. Nielsen som den første dansker nogensinde vandt en Oscar for ”Bedste Klipning” for hans flotte arbejde med filmen SOUND OF METAL. Oscar uddelingens største vinder var det rørende drama NOMADLAND, der fik ikke mindre end 3 flotte statuetter med hjem. ”Bedste Film”, ”Bedste Instruktør” og sidst men ikke mindst ”Bedste Kvindelige Hovedrolle” til Frances McDormand. 

Har du endnu ikke haft fornøjelsen af at se de tre Oscarvindere, så har du chancen nu. 

Som nævnt sætter vi filmene til salg med kortere frist, så vi har derfor undladt at tilføje spilletider på de individuelle film undtagen Tryllefløjten, som ligger helt fast!

På åbningsdagen den 6. maj lægger vi ud med repremiere på de to danske film LILLE SOMMERFUGL og RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE, da de ikke nåede at få ret mange fremvisninger før nedlukningen. Og nævnes skal da også den med spænding ventede filmatisering af Jussi Adler-Olsens 5. bog MARCO EFFEKTEN i serien om Afdeling Q, der får Danmarkspremiere 27.5. med helt nyt cast og bl.a. Ulrich Thomsen som Carl.  Vig Bio har dog fået mulighed for at vise den som forpremiere allerede den 17. maj.

Til vores yngre publikum har vi tre herlige animationsfilm: CROODS 2 – EN NY TID, TOM OG JERRY og YAKARI PÅ STORE EVENTYR.

 

CORONASIKKER I BIOGRAFEN
Med genåbningen følger selvfølgelig også nogle restriktioner, så du trygt kan gå i biografen.
Når du ankommer til biografen, skal du fremvise dit Coronapas. Passet skal dokumentere, at du er en af følgende 3 ting:

Færdigvaccineret

Testet negativ inden for de seneste 72 timer

Har været smittet med Corona inden for de seneste 2-12 uger

Coronapas er gratis og kan downloades og printes på sundhed.dk. Du kan også benytte appen MinSundhed til digital visning. Ud over at vise pas, skal du bære mundbind eller visir, når du opholder dig i biografen. Heldigvis siger restriktionerne, at du gerne må tage det af, når du sidder ned både i foyeren og i salen.

Samtidigt med adgangsdokumentation scanner vi også dine billetter, således at du herefter har fri adgang til både foyer, kiosk, café og sal.  Der vil derfor kun være indgang via glashuset. Vi håber på din forståelse, hvis der skulle opstå lidt kø.

Billetsalget er allerede i gang, så skynd dig ind få fat i dine egne billetter til gode oplevelser.  Det er fortsat ikke muligt at reservere billetter, men husk du kan altid få din billet refunderet op til en halv time før filmstart!  Og vores billetsystem spærrer som tidligere automatisk pladsen på hver side af dit samlede køb. Det kan ikke undertrykkes!

RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE - ØNSKEBIO

Er du vild med Adams Æbler, De Grønne Slagtere og Blinkende Lygter? Hvis ja – så vil du også elske denne pragtfulde Anders Thomas Jensen film. Med vanlig sort humor og en god portion vold tager han os ind i sit helt særlige komedieunivers. Der er ellers ikke meget at grine af, da Markus, der er udstationeret militærmand, må tage hjem til sin teenagedatter Mathilde, fordi hans kone omkommer i en tragisk togulykke. Markus tilskriver ulykken livets grusomme tilfældigheder, men en dag dukker matematiknørden Otto op. Han var selv passager på det forulykkede tog. Sammen med sine to excentriske kollegaer Lennart og Emmenthaler, er han overbevist om, at det ikke var en ulykke, men et nøje planlagt attentat. Efterhånden som beviserne hober sig op, står det klart for Markus, at de har ret. Og han vil have hævn. I denne moderne fabel om fællesskaber, tilfældigheder og selve livets mening kan du se bl.a. Mads Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas, Nicolas Bro, Lars Brygmann, Andrea Heick Gadeberg, Gustav Lindh og Roland Møller. 

LILLE SOMMERFUGL - ØNSKEBIO - BIOGRAFKLUB DANMARK

Da den stædige svineavler Ernst og hans hustru Louise når til deres guldbryllup, inviterer de til stor fest i det lokale forsamlingshus. Rammerne er perfekte med masser af god mad, drikkevarer i rigelige mængder og livlig dansktopmusik. Men festen bliver ikke så dejlig og festlig som planlagt, for i løbet af aftenen udsættes familien for den ultimative prøve, da gemte sandheder begynder at pible frem. Ernst har den største af alle. Komediedramaet er skrevet og instrueret af Søren Kragh-Jacobsen, der også har skrevet en række nye sange til filmen. I hovedrollen som Ernst ses Jesper Christensen, som for 40 år siden samarbejdede med Søren Kragh-Jacobsen, da de lavede ”Vil du se min smukke navle?” I maj måned vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. pr. billet – se dato i programmet.

NOMADLAND - DANMARKSPREMIERE - OSCARVINDER

Chloé Zhaos film 'Nomadland' handler om en kvinde, der begynder et liv som moderne nomade, efter hun mister alt. Som i ALT. Byen i Nevada, hvor hun har levet det meste af sit liv med sin nu afdøde mand, blev nemlig ikke bare hårdt ramt af finanskrisen – den blev lukket. Fran er egentlig pensionsmoden, men hun er en stolt kvinde, der ikke vil ligge andre til last, og da hendes midler ikke rækker til det, hun egentlig helst vil – finde et sted at slå sig ned – må hun søge væk. Ud på landevejen. Historien fortælles med både humor og varme godt akkompagneret af det storslåede landskab, Fran kører tyndt.

I maj måned vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 20 kr. pr. billet – se dato i programmet. 

DRUK - ØNSKEBIO - BIOGRAFKLUB DANMARK - OSCARVINDER

Det rørende, morsomme og tankevækkende drama af Thomas Vinterberg handler om fire gymnasielærere/venner, der beslutter sig for at teste en norsk filosofs teori om, at mennesket er er født med en halv promille for lidt. Nordmandens teori postulerer, at med alkohol i blodet åbner vi sindet for omverdenen og får derved kreativiteten til at stige. Vennerne kaster sig ud i forsøget og deres livs række af uendelige trivialiteter ændrer sig hurtigt. Det er for vildt. Alting løfter sig. Undervisningen og resultaterne ændrer sig til det bedre, og ikke mindst – de begynder at mærke glæden ved livet igen. Men i takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider det fremad for nogen, og helt af sporet for andre. Det står lysende klart, at promiller kan skabe store resultater, men også at det kan have store konsekvenser. Hovedrollerne som de fire venner spilles af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.  

CROODS 2 – EN NY TID - DANSK TALE - PREMIERE

Familien Croods, der har overlevet både farer og katastrofer, skal finde et nyt sted at bo, da deres hule styrter sammen. I samlet flok begiver de sig ud i verden, og da de når til et idyllisk paradis, tror de at alle deres problemer er løst.  

Der er bare en lille detalje, de har overset: Der bor allerede en anden familie. Familien ”Bedrested” befinder sig et par trin over familien Croods på den evolutionære stige og har med fantastiske opfindelser skabt sig et paradis med et overdådigt træhus og masser af friske råvarer på deres kunstvandede marker. Familien Croods bliver inviteret til at blive, men det varer ikke længe før der opstår spændinger mellem de to familier. Som om det ikke var nok, står de pludselig overfor en trussel, der sender dem ud på et episk eventyr uden for det lille paradis. Men rejsen får dem også til at forstå og anerkende hinandens forskelle, så de kan finde styrke hos hinanden og sammen skabe en fremtid.

OPERABIO - TRYLLEFLØJTEN - 9/5

Lad os sige det med det samme: Tryllefløjten er ikke en politisk korrekt opera. Den sorte Monostatos er en ond voldtægtsforbryder, og mændene taler generelt ikke ret pænt om kvinderne. Men den er skrevet i 1791, hvor tingene var ganske anderledes, og på grund af Mozarts eminente musik, bærer vi over med det.
Mozarts ven Emanuel Schikaneder var både forfatter, skuespiller, operasanger og havde desuden sit eget teater i Wien, og det var ham der i 1791 bad Mozart om at skrive en trylleopera med masser af teatereffekter. Alle sejl blev sat til og musikken er noget af Mozarts bedste. Kom og nyd denne eventyrlige opsætning med masser af magisk atmosfære. P.g.a. Covid 19 har The Metropolitan Opera været nødsaget til at lukke ned for nyopførelser, hvorfor denne opera er en optaget opførelse fra 2006.

Caféen byder efterfølgende på en lækker Operaplatte til kr. 110.  Book bord direkte i Caféen på tlf. 59315146.

TOM & JERRY - DANSK TALE - DANMARKSPREMIERE

Vi kender dem godt - Tom & Jerry. Både fra tegneserie og tegnefilm. Men igen af os ved, hvordan de to rivaler mødte hinanden og endte med at blive de bedste fjender og værste venner. Historien starter på det mest fornemme hotel i hele New York. Dagen inden århundredets bryllup, flytter musen Jerry ind. Den i forvejen pressede bryllupsarrangør er tæt på at få et hysterisk anfald, og hyrer Katten Tom, til at fange den uønskede mus. Som bekendt går det ikke stille af, når de to går i kamp, og her trues ikke bare bryllupsarrangørens karriere og selve brylluppet, men endda også selve hotellet. Men midt i kaos, opstår der et endnu større problem i form af en djævelsk medarbejder, der lægger skumle planer mod dem alle tre. Filmen er lavet som en helt almindelig film, og så er de to venner/fjender animeret ind bagefter, hvilket giver en virkelig sjov effekt.

WRATH OF MAN - DANMARKSPREMIERE

Den stilfærdige og lidt mystiske H (Jason Statham) bliver hyret som sikkerhedsvagt til en pengetransport, der hver uge har ansvaret for at flytte millioner af dollars rundt i Los Angeles. Han oplæres af makkeren Bullet (Holt McCallany), der ikke har nogen anelse om, at der bag det stille ydre gemmer sig en toptrænet sikkerhedsvagt, der har sin helt egen mission. H er ude efter hævn over dem, der dræbte hans søn med koldt blod. Da pengetransporten en dag angribes, finder Bullet hurtigt ud af, at H er iskold og dødsens farlig. Egentlig ikke en type, de har lyst til at have ansat, men da en bande er ved at planlægge årtiets røveri mod pengetransporterne, får de hårdt brug for H’s evner.

THE HIGH NOTE - DANMARKSPREMIERE - BIOGRAFKLUB DANMARK

Tre lange år har Maggie ventet på sin chance. Hun har slidt og slæbt med stort og småt som personlig assistent for superstjernen Grace Davies. Mest småt som at hente tøj fra renseriet, passe kalenderen og fylde benzin på bilen.. I sin sparsomme fritid har hun siddet og øvet sig i at producere ved at remixe gamle numre. Hele tiden har hun drømt om at skabe sig en karriere i musikbranchen. Grace har planer om at udgive endnu et Greatest Hits album, og Maggie ser en chance for at puste til hendes ambitioner om at lave et nyt album og selv endelig få chancen for at blive producer. Samtidig har hun indledt et både romantisk og professionelt forhold med den talentfulde David, som hun også producerer for i sin fritid. Men det er en hård branche, hvor det er mændene der styrer slagets gang. En herlig, romantisk komedie der fortæller en stadig relevant og tidsaktuel historie. Bag filmen står skaberne af Yesterday og Bridget Jones Dagbog.

YAKARI PÅ STORE EVENTYR - DANSK TALE - DANMARKSPREMIERE

YAKARI PÅ STORE EVENTYR er en hyggelig familiefilm, der handler om den lille Sioux-indianerdreng Yakari. Hans stamme har brug for flere heste, men en vild mustang, som de har givet navnet Lille Torden, kan de voksne ikke fange. Den siges at være utæmmelig. Yakari drager helt alene ud for at tæmme vildhesten. På sin rejse møder han mange farer. Undervejs yder han med fare for sit eget liv en god gerning, og hans totemdyr tildeler ham en meget stor gave: Evnen til at tale med dyrene, og en helt ny og spændende verden åbner sig for Yakari.

SOUND OF METAL - PREMIERE - OSCARVINDER

Ruben er i bogstaveligste forstand på stikkerne. Han er nemlig trommeslager og kæmper indædt for at slå igennem med sin musik. Samtidig slås ham med sit misbrug, som han forsøger at lægge bag sig. Det begynder at køre for ham, men pludselig kastes han ud i frit fald: Han begynder at miste sin hørelse – og det går stærkt den forkerte vej. Det værste han overhovedet kunne forestille sig er sket. Hvad stiller Ruben nu op med sit talent og sit liv. Musikken er hele hans identitet og til at begynde med prøver han at lade som ingenting. Det nytter selvfølgelig ikke og han må erkende, at han er på vej ind i en verden uden lyd.

MARCO EFFEKTEN - 17/5 FORPREMIERE - 27/5 DANMARKSPREMIERE

Da vicekriminalkommissær Carl Mørck og Afdeling Q begynder at grave i en henlagt kriminalsag om William Stark, en efterlyst pædofilisigtet embedsmand, finder de ud af, at sagen er meget større end først antaget. Der er tale om både lejemord og svindel i millionklassen. En dag anholder politiet ved den danske grænse en ung østeuropæisk dreng, Marco, der er i besiddelse af William Starks pas. Fundet får Carl og Afdeling Q på sporet af systematisk korruption med ulandsbistand - og opklaringen af et voldsomt, bestialsk mord. Men der stopper sagen ikke. Inden længe ledes Carl ned i Københavns kriminelle underverden og dybt ind i den danske finansverden.

BIOGRAFKLUB DANMARK

Følgende informationer har vi lovet at videregive til alle Biografklub Danmark abonnenter:

Alle originale kuponer virker stadig.

Fysiske kuponer med forkerte datoer virker stadig på de nye datoer - dvs. samme stregkoder selvom filmen er rykket.

Alle kuponer i Appen er ændret, så de står i den nye premiererækkefølge.

Alle profiler på hjemmesiden har opdateret kuponer, som kan printes ud igen.

Printer man sit billet-ark ud igen fra sin profil, er datoerne på kuponerne korrekte, men filmene står i den originale rækkefølge.

Har man smidt sine kuponer ud under nedlukningen kan man enten:

Printe dem igen fra sin profil på Biografklub Danmarks hjemmeside.

Tage fat i os, så sender vi billetterne igen. Kontakt os på mail@biografklubdanmark.dk eller telefon 33 11 36 32 mellem kl. 10-14.

 

På hjerteligt gensyn og med forventningsfulde biohilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Peter, Kathrine, Laila og Bente