MARTS 2024

Så er det forår. Godt nok den spæde start med den allerførste forårsmåned, men forår er det. For rigtigt mange er foråret lig med generalforsamling, og sådan er det også for Kulturhuset Vig Bio. Vi lægger derfor ud med en indkaldelse til vores medlemmer:


Generalforsamling i Kulturhuset Vig Bio
Lørdag den 23. marts 2024 kl. 10 - ca. kl. 11.30 i Vig Bio biografsal.
Kaffe og croissant kl. 9.30-10.00.
Sandwich og forfriskning fra ca. kl. 11.30-12.15.
Kl. 12.15 gratis film for deltagerne:
Forpremiere på Lone Scherfigs nye film ”Pigen der fortalte film”!
Du kan læse mere om filmen længere nede i programmet.
Info og tilmelding til generalforsamling her på forsiden.

I marts har vi også både Livsnyderaften med den herlige feel-good film: ”Jeg er Morderen!” og Pigeaften med den sprudlende komedie: ”Jagtsæson 2 - I medgang og modgang”. Uden at afsløre for meget kan vi godt fortælle, at i forhold til sidstnævnte film, er der i hvert fald én, der har væsentlig mere modgang end medgang… Den 2. og 3. marts har vi forpremiere på en lækkerbisken til vores yngste gæster og deres familier, nemlig ”Kung Fu Panda 4”, der selvfølgelig har dansk tale.
Aftenen/natten den 10. marts foregår den store Oscar uddeling, som vi i Filmgruppen selvfølgelig vil følge og holde os vågen til, selvom Danmark desværre ikke fik Bastarden nomineret. Men vi vælger en af vinderne, som vi viser onsdag den 14/3, så følg med på hjemmesiden. 

Hele syv danmarkspremierer og endnu en medrivende opera finder vej til vores store lærred. Dertil kan du lægge 7 gange Ønskebio, Seniorbio og Erindringsbio, så der er virkelig meget at vælge imellem for både store og små.

Vi glæder os til at byde dig velkommen i biografens hyggelige mørke.

DEN GRÆNSELØSE – AFDELING Q

ØNSKEBIO
1/3 + 6/3
Filmen DEN GRÆNSELØSE' er det 2. kapitel i den nye serie om Afdeling Q efter MARCO EFFEKTEN med Ulrich Thomsen som Carl Mørck, mens Afshin Firouzi er ny som assistenten Assad.

I ’Den Grænseløse’ sendes Rose til Bornholm til en afskedsreception for en af Mørcks gamle venner og tidligere politi-kollegaer, der ender med at skyde sig selv. Det bliver starten på en rejse ind i Roses traumatiske fortid. På øen bliver den nyforlovede Carl Mørck, Assad og Rose også rodet ind i en henlagt sag om et uhyggeligt drab på en ung pige. Da sagen pludselig kan kædes sammen med den lokale politikreds og en soldyrkende kult, må Carl Mørck kaste sig ind i opklaringen med livet som indsats.

'Den Grænseløse' er baseret på den sjette bog i serien om Afdeling Q skrevet af Jussi Adler-Olsen. Bag kameraet står et nyt makkerpar i instruktør Ole Christian Madsen og manuskriptforfatter Jakob Weis.

ROM

BIOGRAFKLUB DANMARK
1/3 + 3/3 + 8/3-9/3 + 12/3-13/3 + 16/3-17/3 + 28/3
2/3 + 5/3-6/3 + 10/3-11/3 + 20/3 + 1/4 med undertekster.
Turen går til Rom i denne romantiske feelgood-film om kærligheden på den lange bane! Gerda (Bodil Jørgensen) og Kristoffer (Kristian Halken) er taget på en forlænget weekendtur til Rom for at fejre deres 40-års bryllupsdag og et langt ægteskab. De skal genopleve byen, hvor Gerda som ung gik på kunstskole. Men turen går ikke helt som forventet. Da parret møder Gerdas karismatiske kunstlærer og tidligere flamme, Johannes (Rolf Lassgård), havner Kristoffer på sidelinjen, mens Gerda jagter sin ungdom i Roms gader og stræder. Filmen er instrueret af Niclas Bendixen, der tidligere har lavet filmen ’Ditte & Louise’ (2018) og tv-serien af samme navn (2015-2016). Kilde: Scanbox.

KUNG FU PANDA 4

MED DANSK TALE
2/3 + 3/3 FORPREMIERE
9/3-10/3 + 16/3-17/3 + 23/3-1/4 DANMARKSPREMIERE
For første gang i et årti er verdens mest usandsynlige kung-fu-mester tilbage og klar til at sparke mås i DreamWorks Animations næste kapitel i den elskede action-komedie filmserie, ”Kung Fu Panda 4”.
Efter tre frygtløse eventyr, hvor skurke i verdensklasse blev besejret med uovertruffet mod og vanvittige kampsportsfærdigheder, opfordrer skæbnen Dragekrigeren Po til at ... tage en slapper. Han er skal nemlig være den næste, spirituelle leder af Fredens Dal.
Der er bare lige det problem, at Po ved lige så meget om åndeligt lederskab, som han gør om stenalderkost, og han skal også nå at finde og træne en ny Dragekriger, før han kan indtage den ophøjede position.
Og hvad værre er, har en ny, nederdrægtig forbryder, Kamæleonen, meldt sig på banen. Det lille firben har den særlige evne at kunne skifte form til hvilken som helst skabning. Kamæleon vil have fingrene i Pos Visdomsstav, som ville give hende magten til at hidkalde alle de mesterskurke, som Po har besejret og sendt til ånderiget.

Nu er gode råd dyre og Po får brug for al den hjælp, han kan få og den finder han (måske?) i form af ræven Zhen, en listig men også irriterende tyv, hvis færdigheder viser sig at være uvurderlige. I deres bestræbelser på at beskytte Fredens Dal mod Kamæleons kløer, bliver denne umage duo nødt til at arbejde sammen og Po lærer, at helte kan findes de mest uventede steder. Kilde: UIP.

DUNE: DEL 2

DANMARKSPREMIERE
2/3-4/3 + 8/3-9/3 + 15/3 + 31/3
"Dune: Del 2" følger den unge hertug Paul Atreides mytiske rejse mod de sammensvorne, der ødelagde hans familie. På sin hævnens krigssti genforenes han med Chani og fremenerne. Da han står foran et valg mellem sit livs kærlighed og universets skæbne, gør han alt for at forhindre en frygtelig fremtid. Instruktør Denis Villeneuve har udtalt, at i denne anden film vil Zendayas figur Chani, der er en del af fremen-folket, få meget mere spilletid. 'Dune: Del 2' er som første del baseret på Frank Herberts anerkendte roman.
Kilde: Warner Bros.

FARVEN LILLA

BIOGRAFKLUB DANMARK
ØNSKEBIO
4/3
Oplev den ekstraordinære, hjertevarme historie mellem tre kvinder, der deler et ubrydeligt bånd. Filmen er baseret på Alice Walkers Pulitzervindende bestseller fra 1982 og den Tony-vindende musical af samme navn. 'Farven Lilla' er en skelsættende historie om at finde sin egen stemme. Filmen er instrueret af Blitz Bazawule, som er en filmskaber med en unik stemme og en enestående kunstnerisk vision. På rollelisten ses et dygtigt hold, herunder Taraji P. Henson som Shug Avery Danielle Brooks som Sofia, Colman Domingo som Mister, Corey Hawkins som Harpo og mange flere.

Den prisvindende danske filmfotograf, Dan Laustsen, har fotograferet de ekstraordinært, smukke billeder til filmen. Udover Oprah Winrey og Steven Spielberg, er ’Farven Lilla’ også produceret af Scott Sanders og Quincy Jones.

THE HOLDOVERS

ØNSKEBIO
4/3
Absolut ingen på forberedelsesskolen Barton Academy kan lide professor Paul Hunham. Han har ingen familie og ingen andre steder at tage hen i julen 1970, så han bliver på skolen for at holde øje med de elever, som ikke har mulighed for rejse hjem.
Der går dog ikke mange dage før, der kun er en elev tilbage. Det er den utilpassede Angus, som godt nok er en dygtig elev, men hvis dårlige opførsel ofte er tæt på at få ham bortvist. Sammen med skolens køkkenchef Mary, hvis søn kort forinden er blevet dræbt i Vietnam, tilbringer den umage trio en meget begivenhedsrig jul sammen i New England imens sneen vælter ned. ”The Holdovers” er instrueret af Alexander Payne, der igen tager livtag med det amerikanske samfund i en sort humoristisk historie med Paul Giamatti i topform.

SENIORBIO – MADELEINES PARIS

5/3
Hjertevarm og gribende skæbnefortælling fra byernes by.
92-årige Madeleine bestiller en taxa, der skal køre hende til det hjem, hvor hun skal tilbringe sin sidste tid. Taxachaufføren Charles, der henter Madeleine, har et godt hjerte, men kæmper med det hele – også med økonomien. Da Madeleine ikke har travlt med at komme frem, tager de en lang omvej gennem Paris’ fantastiske gader. En tur der udvikler sig til at blive uforglemmelig for dem begge. Sløret løftes for Madeleines forbløffende liv, og et unikt venskab spirer
mellem de to. Et venskab der ændrer deres liv for altid. Med lige dele latter og tårer er ’Madeleines Paris’ en uimodståelig fortælling om livets forunderlige veje.
MADELEINES PARIS er instrueret af Christian Carion, der også stod bag det Oscar-nominerede drama ’En dag uden krig’. I hovedrollen ses den franske sanger og skuespillerinde, Line Renaud, der startede sin karriere på det verdensberømte teater Moulin Rouge.

Billetter kan kun købes i biografen ikke på nettet.
Kl. 09.15 til ca. 11.30 kr. 105,- med efterfølgende kaffe og sandwich.
Kl. 12.00 til ca. 14.00 kr. 105,- med efterfølgende kaffe og sandwich.
Kl. 14.30 til ca. 16.30 kr.  70,- uden traktement.
Alle er velkomne uanset alder. Du kan læse mere om Senior Bio her på siden.

BOB MARLEY: ONE LOVE

5/3
Bob Marley: One Love” er en hyldest til det liv og det musik-ikon, som inspirerede flere generationer med sit budskab om kærlighed og sammenhold. For første gang kommer historien om Bob Marley på det store lærred, hvor publikum kan opleve den stærke historie om de mange udfordringer men også rejsen bag sangeren og musikerens revolutionære musik. ”Bob Marley: One Love” er produceret i samarbejde med Bob Marleys familie, og i hovedrollen ses Kingsley Ben-Adir (Barbie) som den legendariske musiker, og Lashana Lynch (No Time to Die) spiller hans kone Rita. Kilde: UIP.

ERINDRINGSBIO: ”DANMARK 1974” & ”ET HJØRNE AF SJÆLLAND”

6/3
ErindringsBio er et gratis filmtilbud til mennesker med let til moderat demens sammen med pårørende, plejepersonale og frivillige.
Film 1: Danmark 1974, instr. Ole Askman, 1974 (musik, farver).
Filmen Danmark 1974 tegner med sommerbilleder og musik et portræt af vores smukke land. Der er optagelser fra hele Danmark, bl.a. Fanefjord Kirke på Møn, togturen over Storstrømsbroen, Egeskov Slot og Grenen i Skagen. Filmen er produceret for Danmarks Turistråd. Filmens musik er komponeret af Finn Ziegler.

Film 2: Et hjørne af Sjælland
Filmen er instrueret af Theodor Christensen og Karl Roos og er fra 1938.
Turistfilm for Holbæk Amt med bogstavet 'C' i det gamle nummerpladesystem.
Gennem et ungt pars tur rundt i Holbæk Amt oplever man, hvilke turistattraktioner området byder på. I idylliske billeder fra det vestsjællandske sommerland kommer man bl.a. forbi Maglesø, Jyderup, Kalundborg med den smukke kirke, radiotårn og færgehavn, Nekselø Bugt, Vejrhøj med den storslåede udsigt, Holbæk fjord og den gamle fiskerihavn samt badestrandene Høve Strand, Nordstrand og Rørvig.
Længde:00:26+ 11 min total = 37 min.

Filmen vises med skelnelys i salen. Tilkøb af kaffe og kage i BistroF kr. 55 – købes forud for arrangementet her eller i appen. 

CORNELIS VREESWIJK: NOGLE GÅR RUNDT MED UDTRÅDTE SKO

PREMIERE
7/3 + 11/3 + 19/3
Cornelis Vreeswijk var en legende - og ikke kun i den hollandsk-fødte troubadours adopterede hjemland, Sverige. Han var poet, sangskriver, samfundskritiker - og pænt umådeholdende i forhold til kærlighed, alkohol og stoffer. Magnus Gertten (som havde stor succes med sin film om Björn Afzelius, ’Tusen bitar’) behersker virkelig kunsten at blotlægge en artist gennem dennes værker og liv. ”Cornelis Vreeswijk: Nogle går rundt i udtrådte sko” er en både filmisk og musikalsk oplevelse - med Cornelis’ stemme som bærende element. Filmen kommer vidt omkring i sin mangefacetterede hovedpersons univers – naturligvis med stærkt fokus på hans sympati for og kærlighed til samfundets mest udsatte.

 

THE ZONE OF INTEREST

ØNSKEBIO
7/3
Filmen 'The Zone of Interest' er et holocaust-drama baseret på den britiske forfatter Martin Amis' bog af samme navn fra 2014. Kommandanten for Auschwitz Rudolf Höss og hans hustru Hedwig lever et drømmeliv med legende børn og jødiske tjenere i deres store hus med en imponerende smuk have. De har umiddelbart ingen bekymringer over de masseudryddelser og uhyrligheder, der sker lige på den anden side af muren. Her skimtes toppen af KZ lejren med trøstesløse bygninger, pigtråd og buldren fra krematorier, der skyder kulsort røg op. Storspil af Christian Friedel (”Det hvide bånd”) og Sandra Hüller (”Min far Toni Erdmann”). Kilde: SF Film.

NAPOLEON

ØNSKEBIO MED MEDLEMSRABAT
11/3
NAPOLEON er et spektakulært episk action drama om vejen til både storhed og fald for den ikoniske franske kejser Napoleon Bonaparte. Med den legendariske instruktør Ridley Scott bag kameraet og Oscarvinder Joaquin Phoenix foran følger vi Bonapartes ubarmhjertige og utrættelige vej til tronen. Vi følger samtidig hans sygelige afhængighed, nærmest besættelse og forhold til hans eneste store og sande kærlighed Josephine og bliver vidner til hans visionære militære og politisk taktiske skakspil med resten af Europas herskere som brikker i spillet om den absolutte magt. Kilde: SF Film. Medlemmer af Kulturhuset Vig Bio får 20% medlemsrabat på denne forestilling.
Kvittering skal fremvises i biografen.

FRIT FALD

ØNSKEBIO
12/3
Den franske guldpalme-vinder 'Frit fald' handler om forfatteren Sandra Voyter, hvis mand omkommer efter et fald fra anden sal i parrets svejtserhytte.
Da Sandra mistænkes for at have myrdet sin mand udvikler historien sig til et intenst retssalsdrama, der trækker i den ene og anden retning, for hvem ved: Måske har Sandra vitterligt begået et mord? Min far Toni Erdmann-stjernen Sandra Hüllers leverer et tvetydigt portræt af forfatteren, der ikke gør det nemt for publikum, og undervejs kommer selv hendes unge søn i tvivl. Og imens det moderne parforhold pilles fra hinanden i retssalen, smider anklagemyndigheden trumf på ved at udsøge sig passager i forfatterens bøger, som kan understøtte anklagen. Filmen, der er instrueret af Justine Triet, vandt Guldpalmen på filmfestivalen i Cannes i 2023.

POOR THINGS

ØNSKEBIO
13/3
Fra filmskaber Yorgos Lanthimos og producer Emma Stone kommer den utrolige og fantasifulde fortælling om Bella Baxter (Stone.) En ung kvinde, der genoplives af den geniale og uortodokse videnskabsmand dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Den videbegærlige Bella hungrer efter at opleve verden, så hun stikker af med Duncan Wedderburn (Mark Ruffalo), en slikket og amoralsk advokat, på et hæsblæsende eventyr over flere kontinenter. Befriet for datidens moraliserende bånd bliver Bellas liv en stræben efter lighed og frigørelse. Kilde: Walt Disney Company.

JEG ER MORDEREN!

DANMARKSPREMIERE
14/3 LIVSNYDERAFTEN
16/3 + 18/3 + 20/3 + 31/3
Ny komedie af mesterinstruktøren François Ozon!
Madeleine, en talentløs ung skuespillerinde, står anklaget for mordet på en berømt filmproducent og hendes bofælle Pauline, en advokat uden klienter, påtager sig rollen som forsvarsadvokat. Et nyt liv med berømmelse og succes begynder, indtil sandheden kommer frem…
François Ozons komedie bobler over med en lækker, vintage Hollywood-stemning, hvor slapstick-humor kombineres med livlig dialog. Men ud over alle grinene formår Ozon diskret og behændigt at præsentere et feministisk manifest, der rammer hovedet på sømmet og peger på spørgsmål om kvinders rettigheder, kvindehad, patriarkatet og retssystemet.
På livsnyderaftenen den 14/3 åbnes døren kl. 16.30 til velkomstdrink & chips.                  
Kl. 17 - Film 
Kl. 19 Spisning i BistroF og foyer. Forret: Soupe Oignon med gratineret brød. Hovedret: Confiteret unghane med selleripuré, pommes rösti og bitre salater.
Pris ekskl. drikkevarer for film inkl. 2 retter og velkomstdrink + chips – 345 kr.
Pris for film inkl. velkomstdrink – 140 kr.
BEMÆRK: Købte billetter refunderes ikke!
HUSK at booke bord i BistroF i samme navn/tlf.nr. som du har købt billetter til, fællesbord med andre. BistroF tlf. 5931 5146. HUSK at oplyse ved bestilling af bord, hvis du er vegetar eller har allergi for nogle fødevarer. Begrænset antal spisende gæster!
 

OSCARVINDERAFTEN

14/3
Om natten søndag den 10. marts er det tid til uddelingen af dette års Oscars. Vi udvælger en af vinderne og viser den kl. 19.30. TJEK HJEMMESIDEN efter den 10. og se hvilken.

JAGTSÆSON 2: I MEDGANG OG MODGANG

15/3 FORPREMIERE: PIGEAFTEN – MED MÆND I SNOR!  
Læs mere om vores PIGEAFTEN længere nede.

DANMARKSPREMIERE
21/3 + 23/3 + 25/3 + 29/3 + 1/4
22/3 + 24/3 + 26/3 + 28/3
med undertekster.

Trioen Eva, Marlene og Bella er tilbage i en hylende morsom og tåkrummende 2’er, hvor bryllupsklokkerne får frit spil. Eva har mistet sit job, og det kører ikke rigtigt for hende.

Til gengæld er Marlene blevet forfremmet, og Bella skal giftes med Evas eksmand - hvilket kun gør det hele meget værre. Men så øjner Eva muligheden for endelig at få sig et nyt job ved at arrangere Bellas polterabend. Det bliver på ingen måde den polterabend-weekend, som Bella havde drømt om, og den ender bogstavelig talt i bål og brand. Eva må nu kæmpe for at holde sammen på både karriere, kærlighed og venskab i både medgang og modgang.
”JAGTSÆSON 2 - I medgang og modgang” er en varm, skør og pinlig dansk komedie, der kommer ind under huden på sine sjove, skrøbelige og langt ude karakterer. Publikum kan igen se frem til at krumme tæerne, mens de tre kvinder gennemlever alt fra veninde-misundelse, hjertesorger, midtvejskriser og utilstrækkelighed.

Til PIGEAFTENEN den 15/3 åbnes døren kl. 16.30 til velkomstdrik Ginn Hass + chips. 
Kl. 17 - Film
Kl. 18.45 serveres den lækre 2-retters Damebladsmenu i BistroF & foyer.
Forret: Ponzumeret laks med avocadocreme og blomster. Hovedret: Yakatorispyd med kylling og asiatisk salat med ingefær og mynte. Pris ekskl. drikkevarer for film inkl. 2 retter og velkomst drik + chips – 345 kr.
Pris for film inkl. velkomst drik – 140 kr.
BEMÆRK: Købte billetter refunderes ikke!
HUSK at booke bord i BistroF i samme navn/tlf.nr. som du har købt billetter til, fællesbord med andre. BistroF tlf. 5931 5146.HUSK at oplyse ved bestilling af bord, hvis du er vegetar eller har allergi for nogle fødevarer. Begrænset antal spisende gæster! 

PAST LIVES

DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
21/3-23/3 + 25/3-27/3 + 30/3 + 1/4
Glæd dig til en smuk, underspillet og rørende kærlighedshistorie. De to dybt forbundne barndomsvenner Nora og Hae Sung bliver splittet fra hinanden, da Noras familie emigrerer fra Sydkorea til Canada. To årtier senere bliver de genforenet i New York i en skæbnesvanger uge, hvor de konfronteres med begreber som skæbne, kærlighed og de valg, der skaber et liv. Past Lives er produceret af tidens mest populære amerikanske produktionsselskab, A24, og er instruktør Celine Songs debutfilm, som på årets Sundance Filmfestival blev kaldt ”årets bedste film”. Filmen er inspireret af Celine Songs egne erfaringer.

OPERABIO FRA THE MET – SKÆBNENS MAGT

24/3
Instruktør Mariusz Treliński leverer Mets første La Forza Del Destino i næsten 30 år og sætter handlingen i en nutidig verden. Yannick Nézet-Séguin dirigerer forestillingen, og den norske operastjerne Lise Davidsen får sin skuespillerdebut som den adelige Leonora, der flygter fra sit hjem efter at være blevet forladt af den mand, hun elsker.
Dramaet “Don Alvaro o la fuerza del sino” af Angel Perez de Saavedra var den litterære kilde til Verdis gribende tragedie. Saavedras var ekspert i det stilistiske virkemiddel og i sine romaner øgede han “usandsynligheden af deres handlinger” til det næsten absurde. Romanens hovedpersoner føres til de mest forskelligartede steder, og skæbnens magt bringer dem sammen igen og igen, uanset hvor lille sandsynligheden er. Den sidste akt bygger det dramatiske højdepunkt op, hvor alle 6 hovedpersoner ender i samme kloster på samme tid af forskellige årsager og motiver!
Den store fortælling om skæbnesvanger kærlighed, dødbringende vendettaer og familiefejder gør stor brug af Mets roterende scene til at repræsentere den ustoppelige skæbnemarch, der driver operaens kæde af katastrofale begivenheder.
På rollelisten er også tenoren Brian Jagde som Leonoras elskede Don Alvaro, barytonen Igor Golovatenko som den hævngerrige bror Don Carlo og Judit Kutasi som spåkonen Preziosilla. Basbaryton Patrick Carfizzi er Fra Melitone og bas Soloman Howard, både Leonoras far og Padre Guardiano.
Efter operaen er der mulighed for at nyde en lille lækker Operaplatte til 145 kr. Ring direkte til BistroF og reserver bord på tlf. 5931 5146. Oplys til Frederik, hvis du ønsker en vegetarplatte.
En lille vigtig information til vores operagæster. Efter lidt usikkerhed fra et par gæster sidste gang, tjekkede vi vores surround-lyd og testen bekræftede, at musikken kommer flot og tydelig ud fra flere vinkler i salen, MEN selve sangen direkte ud fra scenen til publikum!
Har du ellers spørgsmål, send mail til filmgruppen@vigbio.dk.

 

GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE

DANMARKSPREMIERE
25/3 + 27/3-28/3 + 30/3-31/3
I ”GHOSTBUSTERS: FROZEN EMPIRE” vender familien Spengler tilbage til, hvor det hele startede – den ikoniske New York City brandstation. Her slår de sig sammen med de originale Ghostbusters, der har udviklet et tophemmeligt forsøgslaboratorium for at tage spøgelsesjagten til et helt nyt niveau. Men da en ond, ond kraft pludselig bliver udløst, må Ghostbusters – nye som gamle – slå sig sammen for at beskytte deres hjem og redde verden fra en ny istid. Kilde: SF Film.

DE RASKE OG DE RÅ

DANMARKSPREMIERE
27/3-31/3
Hold på hat og briller! Nu går det løs…
DE RASKE & DE RÅ er en sjov, sød og spændende animationsfilm for hele familien, der, spækket med fart og action, tager dig med ud på en tempofyldt rejse, hvor det ikke (kun) handler om at vinde.
En ung og lovende racerkører får pludselig chancen for at konkurrere mod den regerende mester. Med hjælp og vejledning fra en tidligere stjerne i racer-verdenen må han tackle farligt terræn, udfordrende rivaler og uventede forhindringer for at bevise, at han har det, der skal til! Klar til race? Spænd dig fast! Fra producenten af SHREK.

GENERALFORSAMLING MED EFTERFØLGENDE GRATIS FORPREMIERE.

Kulturhuset Vig Bio holder Generalforsamling lørdag 23. marts kl. 10-12 hvor medlemmer med betalt 2024 kontingent har adgang. Efter generalforsamlingen er der forpremiere på Lone Scherfigs nye film ”Pigen der Fortalte Film”, hvor der er gratis adgang for deltagerne i generalforsamlingen.
PIGEN DER FORTALTE FILM” er en smuk film om kærligheden til film og biografen.
Filmen foregår i en afsides minelandsby midt i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken, hvor den unge Maria bor med sine forældre og tre søskende. Familien knokler for at få tingene til at hænge sammen, og hverdagen rummer ikke mange glæder. Der er dog ét lys i denne golde verden. Et sted, hvor magien lever: Den lokale biograf.
Men efter at en eksplosion i minen forandrer familiens liv, har de nu kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Maria udviser et stort talent som historiefortæller, og får derfor opgaven at se filmene, for derefter at genfortælle dem for familien. Årene går og Marias liv ændres i takt med Chiles historie. Før hun ved af det, er hendes livlige fortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under Pinochets kvælende diktatur og mere end nogensinde før har brug for håb. Kvittering for medlemskab skal fremvises i biografen.

Mange forventningsfulde biohilsner
FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Kathrine, Martin og Bente