NYHEDSBREV SEPTEMBER 2021

Så blev det sørme efterår igen. Vi får heldigvis stadig dejlige, varme dage, mens vi kan nyde synet af naturen, der så småt begynder at iklæde sig sine smukke efterårsfarver. Haver og gærder bugner af modne frugter, mens skov og mark gemmer på et utal af lækre svampe.

I Vig Bio bugner det med filmglade og forventningsfulde gæster både i salen og i caféen.  Og Filmgruppen har blandet filmudbydernes tilbud og nu lidt forsinket sat septembers program færdigt - dog altid med fleksibilitet til at ændre og tilføje ønsker fra vores publikum.

Allerede den 2/9 kan du komme til forpremiere på ”SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS” og endnu engang træde indenfor i Marvels superhelteunivers. Et helt andet univers åbner sig, når vi den 16/9 har Danmarkspremiere på danmarkshistoriens største filmproduktion, ”MARGRETE DEN FØRSTE”. Der er ikke sparet på noget, og det bliver storslået.

Den meget længe ventede 25. James Bond film ”NO TIME TO DIE” får også Danmarkspremiere i september. Og vil du være én af de første, der ser den, skal du være længe oppe den 29/9. Kort efter midnat, nemlig klokken 00.07, starter filmen. Filmen er også den længste Bond film nogen sinde. Hele 2 timer og 43 minutters spænding har du foran dig.  Men du må væbne dig med tålmodighed indtil den 20.9. før du kan købe billetter.

September byder på endnu en Danmarkspremiere: Den smukke og tankevækkende danske dokumentar ”DET ER IKKE SLUT ENDNU”, viser vi i sin fulde længde den 23.9. og har du endnu ikke fået set ”TERNET NINJA 2”, så har du stadig chancen for at se filmen, der ejer rekorden for den største premiereweekend for en dansk film nogensinde.

I forhold til Covid-19 er afstandskravene ophævet overalt i biografen. Men vi passer selvfølgelig stadig godt på dig og de andre glade gæster!
 

PAGTEN

ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/9 + 4/9-5/9 + 7/9 + 12/9

Karen Blixen er verdensberømt. Hendes plan om at genopfinde sig selv som kunstner er lykkedes. Da hun 17 år tidligere vendte hjem fra Afrika, var hun sønderknust over at have mistet sit livs kærlighed, sin eventyrlige farm og var ydermere ødelagt af syfilis. Hendes indædte indsats har båret frugt og hun er nu, i en alder af 62, intet mindre end en kunstnerisk superstjerne. Men en superstjerne, der lever et liv i isolation… Dette ændrer sig, da hun møder den 29-årige digter Thorkild Bjørnvig og indgår en pagt med ham: Hvis han lover at adlyde hende ubetinget – uanset prisen – vil hun gøre ham til en stor kunstner. Thorkild indvilliger og flytter fra sit hjem med kone og barn og ind hos Karen, for at hellige sig sit kunstneriske virke. Filmen er baseret på virkelige begivenheder - et psykologisk og hjerteskærende spændingsdrama om prisen for at følge sit hjerte.

RESPECT

DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
1/9-2/9 + 14/9-15/9

Aretha Franklin blev født i 1942 og voksede op i et hjem domineret af hendes far, der var præst. Allerede som 12 årig blev hun gravid med sit første barn, der blev efterfulgt af nummer to, da hun var 14. Det var også som 14 årig, at hun begyndt at synge solo i sin fars gospelkor, og med hjælp fra sin familie fik hun plads til at følge sin drøm om at kunne leve af at synge. Filmen følger hende fra at være en lille, talentfuld pige med en stor stemme til at blive verdenskendt som ”The Queen of Soul”. En rejse igennem et utroligt liv fuld af modgang, kærlighed, ægtemænd, børn, vold, kamp for borgerrettigheder og ikke mindst hendes legendariske sange. Inden sin død i 2018 havde Aretha selv udvalgt Jennifer Hudson til at spille rollen i den planlagte film om hendes liv. En svær rolle som hun dog udfylder på allerbedste vis. Onsdag den 15/9 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 30 kr. pr. billet.

SHANG-CHI AND THE LEGEND OF THE TEN RINGS

2/9 FORPREMIERE
3/9-11/9 + 17/9 DANMARKSPREMIERE

Marvel inviterer endnu engang indenfor i sit store superhelte-univers. Shang-Chi, der voksede op i en hverdag af hård kampsportstræning og komplicerede familieforhold, har lagt fortiden bag sig, og lever nu under navnet Shaun et helt almindeligt liv. Men han bliver nødt til at bruge sine evner, da han en dag angribes af en flok skurke fra organisationen The Ten Rings. Han kommer til at stå ansigt til ansigt med sin fortid, og bliver stillet overfor det svære valg: Vil du være med eller imod din egen familie? Er han parat til at tage opgøret og finde sin egen plads i verden? ”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” – også kendt som ”Master of Kung Fu” - er baseret på Marvels tegneserie-karakter Shang-Chi – der blev udgivet i 1973.

TERNET NINJA

ØNSKEBIO
3/9-4/9 + 11/9-12/9

Så er den her endelige – fortsættelsen til en af de største danske filmsucceser i nyere tid: Anders Matthesens ”TERNET NINJA”. Da skurken, den kyniske legetøjsgigant Phillip Eberfrø, er ved at undgå sin straf og bliver løsladt fra fængslet i Thailand, må Aske og den ternede ninja sætte alt ind på at få fat i ham, inden han slipper væk og igen sætter uskyldige børns liv i fare. Sammen med resten af familien, drager de til Thailand, hvor Onkel Stewart og en hæsblæsende jagt på retfærdighed og hævn venter dem. Samtidig kæmper Aske med sit forhold til Jessica, som lader til at have mistet interessen til fordel for en rigtig ”BadBoy”. Anders Matthesen er både manuskriptforfatter og medinstruktør på ”TERNET NINJA 2”, har lavet en række helt nye sange til filmens soundtrack og leverer med vanlig stil alle stemmerne, undtagen Askes og Jessicas.

SUPERNOVA

PREMIERE
6/9 + 8/9-13/9 + 15/9

Parret Sam og Tusker har pakket autocamperen og er taget på tur for at tilbringe så meget tid sammen som muligt. Tiden er nemlig dyrebar. Tusker er blevet diagnosticeret med tidlig demens, så hvert sekund tæller. Undervejs besøger de venner og familie, hvor de modtages med åbne arme. Samtidig må de tage den svære snak om, hvordan de skal håndtere fremtiden. Noget de absolut ikke er enige om. Et alvorligt tema, men filmen er også fuld af lethed og humor. Hovedrollerne varetages på bedste og inderlig vis af Colin Firth og Stanley Tucci. Den 15/9 får medlemmer af Vig Bio 20% rabat på billetten.

DRUK

SENIORBIO
8/9

Det rørende, morsomme og tankevækkende drama af Thomas Vinterberg handler om fire gymnasielærere/venner, der beslutter sig for at teste en norsk filosofs teori om, at mennesket er er født med en halv promille for lidt. Nordmandens teori postulerer, at med alkohol i blodet åbner vi sindet for omverdenen og får derved kreativiteten til at stige. Vennerne kaster sig ud i forsøget og deres livs række af uendelige trivialiteter ændrer sig hurtigt. Det er for vildt. Alting løfter sig. Undervisningen og resultaterne ændrer sig til det bedre, og ikke mindst – de begynder at mærke glæden ved livet igen. Men i takt med, at genstandene ryger indenbords, skrider det fremad for nogen, og helt af sporet for andre. Det står lysende klart, at promiller kan skabe store resultater, men også at det kan have store konsekvenser. Hovedrollerne som de fire venner spilles af Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe.  
Ved forestillingerne kl. 9.15 + 12.00 kan der købes kaffe og en sandwich for 25 kr. Forestillingen kl. 14.30 er uden traktement. Pris per film 70 kr. Ved at møde op på dagen, kan man købe billet til en enkelt forestilling. Alle er velkomne uanset alder. Du kan læse mere om Senior Bio her på siden.HVOR KRAGERNE VENDER

ØNSKEBIO
BIOGRAFKLUB DANMARK
14/9
Et skønt, humoristisk drama om Laura, der har lagt lang afstand til både sin familie og livet på landet og i stedet lever et frigjort bohemeliv i København, nu med navnet Irina. Hun er forfatter og har netop udgivet en bog om sin elendige opvækst ude i provinsen. En bog, der har skabt en del offentlig debat. I anledning af sin brors bryllup, vender ”Københavnersnuden” tilbage i sin hjemstavn, hvor alt er nøjagtigt som det plejer, næsten…. Til sin store overraskelse og endnu større ubehag, finder hun ud af, at den kommende brud er hendes fjende fra barndommen – Catrine. For at gøre det hele endnu værre, går det under forberedelserne til brylluppet op for Laura, at Catrine har overtaget hendes plads i familien. Hun burde være ligeglad, men et stærkt ønske om at få sin retmæssige plads tilbage ulmer i hende. Der er erfarne, stærke skuespillere på rollelisten. I rollen som Laura ses Rosalinde Mynster, mens hendes forældre spilles af Bodil Jørgensen og Jens Jørn Spottag. Instruktør Lisa Jespersens debutfilm er inspireret af hendes egen opvækst på en gård.

MARGRETE DEN FØRSTE

DANMARKSPREMIERE
BIOGRAFKLUB DANMARK
16/9-26/9 + 28/9

Glæd dig til dette storslåede, historiske drama om et af de mest betydningsfulde kapitler i Danmarkshistorien. I år 1402 har Margrete skabt fred i Norden. Efter årevis af ufred står hun nu i spidsen for en union mellem Norge, Sverige og Danmark. En union hun styrer igennem sin adoptivsøn, Kong Erik. Men overalt lurer fjender på hende. Det nordiske stor-rige er præget af politiske intriger, magt, korruption og store følelser. For at bevare freden og styrke unionen, planlægger hun et ægteskab imellem Kong Erik og den engelske prinsesse Phillippa. Men så dukker en mand op, hvis blotte tilstedeværelse truer hele Nordens sikkerhed. Margrete sættes i et umuligt dilemma, der kan koste hende alt. Hovedrollen spilles som altid stærkt af Trine Dyrholm. Onsdag den 22/9 vises filmen også som onsdagsfilm, hvor du sparer 25 kr. pr. billet.

JUNGLE CRUISE

ØNSKEBIO
18/9

Frank er flodbådskaptajn, og da en britisk videnskabskvinde og hendes bror vil hyre ham til en mission ud i junglen, siger han ja. Deres mission er at finde Livets træ, der menes at have helbredende kræfter. Dr. Lily er overbevist om, at træet kan være til stor fordel for moderne medicin. Junglen tager ikke pænt imod dem. Overalt lurer farlige dyr i det varme og dødbringende miljø. Alt hvad de ser, kan og vil dræbe dem. Samtidig er de i et hårdt kapløb mod en konkurrerende tysk ekspedition, ledet af en dødbringende lejemorder. Den tyske ekspedition er fast besluttet på at finde træet først - koste hvad det vil. Ikke nok med det – det vilde, labyrintlignende landskab, indeholder også et overnaturligt, ikke venligsindet element. Stjernerne Emely Blunt og Dwayne "The Rock" Johnson står i spidsen for Disneys nyeste adventurefilm.

DET ER IKKE SLUT ENDNU - (Den fulde længde)

DANMARKSPREMIERE
23/9-25/9 + 27/9

Ingen af os har vel kunnet undgå at høre lidt om, hvor svært det er at medicinere demensramte og i det hele taget få givet dem en rar og tryg hverdag. På det lille plejehjem Dagmarsminde griber de tingene helt anderledes og unikt an. I denne hjertevarme og tankevækkende dokumentar følger vi ildsjæl og sygeplejerske May Bjerre Eiby og de 11 beboere på hjemmet. May ved, at hverken diagnoser eller medicin forbedrer beboerne livskvalitet. Inspireret af Florence Nightingales 150 år gamle sygeplejemetode, har May og hendes personale udviklet en ny behandlingsform. Medicin er skiftet ud med omsorg. Kram, nærvær, samtaler, øjenkontakt og humor fylder i stedet dagen. Og det virker. May’s mål er at inspirere til en total ændring i måden, mennesker med demens bliver behandlet i sundhedssystemet i dag.

NO TIME TO DIE

DANMARKSPREMIERE

29/9 + 30/9

I ”No Time To Die” er det fem år siden, at James Bond forlod aktiv tjeneste efter tilfangetagelsen af Ernst Stavro Blofeld. Han nyder det stille liv på Jamaica, man da hans gamle ven CIA-officer Felix Leiter en dag kontakter ham, slutter freden brat. Den mission, der egentlig bare handler om at finde den forsvundne videnskabsmand Valdo Obruchev, udvikler sig hurtigt, da det går op for Bond, at forskeren ikke bare er forsvundet, men bortført af en mystisk skurk, der er bevæbnet med en ny og farlig teknologi. En teknologi han har tænkt sig at bruge til at sende millioner af mennesker i døden. Filmen er som sine forgængere baseret på forfatteren Ian Flemings spionromaner og er den 25. spionfilm i serien. I hovedrollen som James Bond ses Daniel Craig for femte og desværre sidste gang.

 

Og selvfølgelig holder vi årets store Gallapremiere den 30.9. – se detaljer her på hjemmesiden.

 

Med glade biohilsner

FILMGRUPPEN I VIG BIO
Mie, Peter, Kathrine, Laila og Bente