BIOGRAFKLUB DANMARK

Biografklub Danmark har valgt den kommende sæsons 10 film. Fire danske film og seks udenlandske film udgør det samlede program.

 

Det er muligt at KØBE billet med Biografklub Danmark rabat på vores hjemmeside - Klik på køb - Indtaste den lange kode som står på din rabat kupon i rubrikken - klik "Indløs" gentag hvis du har flere mere end 1 rabat kopon.

Tryk "Næste" og betal - du kan gå direkte ind i salen og skal ikke vente i billetkøen.

Læs mere om Biografklub Danmark - på hjemmesiden:

http://www.biografklubdanmark.dk/ 

Kulturhuset Vig Bio viser alle klubbens film - dog ikke alle som Danmarkspremierefilm.

  

5. BABYLON

Stjernespækket storfilm om 1920’ernes Hollywood med Brad Pitt og Margot Robbie

’Babylon’ giver et fascinerende indblik i Hollywoods guldalder i 1920’erne, ikke mindst i overgangen fra stumfilm til talefilm. Filmens karakterer inkluderer nogle af datidens legendariske personligheder som Charlie Chaplin, John Gilbert og Clara Bow. Alle ikoner fra de brølende 20’ere, der på hver sin måde omfavnede udviklingen mod en stadig mere moderne filmindustri.

Brad Pitt, Margot Robbie og Tobey Maguire er nogle af de fantastiske skuespillere, der medvirker i filmen.
Brad Pitt og Margot Robbie har tidligere, med stor succes, spillet overfor hinanden i Quentin Tarantinos ’Once Upon a Time... in Hollywood’, som Brad Pitt desuden vandt en Oscar for. Det er dog første gang, at de to skuespillere arbejder sammen med ’Babylon’-instruktøren Damien Chazelle. Chazelle er en af vor tids mest succesfulde og anmelderroste filminstruktører, og med ’Babylon’ kan man glæde sig til en helt unik og mindeværdig biografoplevelse. Han har tidligere instrueret oscarvinderne ’Whiplash’, ’La La Land’ og ’First Man’.

Instruktør: Damien Chazelle

Medvirkende: Brad Pitt, Margot Robbie, Tobey Maquire, Meryl Streep, mfl.

Distributør: UIP

Produktionsselskab: Paramount Pictures

Kilde: Biografklub Danmark
Biografpremiere: 19. januar 2023

6. KYSSET

Bille August og Esben Smed genforenes i storslået, romantisk drama

Danmark 1914. Anton Abildgaard er en nobel og pligtopfyldende ung mand, hvis højeste prioritet er at afslutte sin officersuddannelse i kavaleriet med ære. Men det bliver en skæbnesvanger aften, da han bliver inviteret til bal hos den lokale baron Løvenskjold. Anton byder intetanende husets datter, Edith, op til dans,
men da det viser sig, at hun er lam efter en tragisk rideulykke, rammes den unge løjtnant af skyldfølelse over at have sat pigen i forlegenhed. Han får stor medlidenhed med hende, mens hun forelsker sig brændende i ham …

I ’Kysset’ genforenes Bille August med Esben Smed, der også spillede hovedrollen i Bille Augusts succesfulde historiske drama ’Lykke-Per’. ’Kysset’ er et relationsdrama og en fri fortolkning af den østrigske forfatter Stefan Zweigs roman ’Ungeduld des Herzens’ fra 1939. Bille August har selv ført pennen og omskrevet fortællingen til danske forhold. Det er en skæbnefortælling om gode mennesker på afveje, om kærlighedens sande væsen og om selvopofrelsens kunst.

Instruktør: Bille August

Medvirkende: Esben Smed, Clara Rosager, Lars Mikkelsen, mfl.

Distributør: Nordisk Film Distribution

Produktionsselskab: Nordisk Film Priduction

Kilde: Biografklub Danmark
Biografpremiere: 23. februar 2023

7. THE FABELSMAN

Steven Spielbergs familiedrama baseret på hans egen opvækst

’The Fabelmans’ er et rørende coming of age-drama om drengen Sammy Fabelmans opvækst i efterkrigstidens USA. Steven Spielberg har både skrevet og instrueret filmen, som er løst baseret på hans egen opvækst. ’The Fabelmans’ giver et spændende indblik i, hvor stjerneinstruktøren har fået sin inspiration og store kærlighed til film fra.

På rollelisten ses Michelle Williams (‘Manchester by the Sea’) som Sammys mor og Paul Dano (‘There Will Be Blood’) som Sammys far. Derudover har Spielberg også samlet et stærkt hold bag kameraet bestående af oscarvindende filmfolk, som han tidligere har arbejdet sammen med, heriblandt filmfotografen Janusz Kaminski (’Saving Private Ryan’) og mesterkomponisten John Williams, der blandt andet står bag den ikoniske musik til Star Wars- og Indiana Jones-filmene.

Instruktør: Steven Spielberg

Medvirkende: Michelle Williams, Seth Rogan, Paul Dano, mfl.

Distributør: Nordisk Film Distribution

Produktionsselskab: Nordisk Film Priduction

Kilde: Biografklub Danmark
Biografpremiere: 23. marts 2023

8. CLOSE

Cannes-sensationen er årets hjerteknuser

Lukas Dhonts storgribende drama modtog juryens ’Grand Prix’ i Cannes, hvor et panel bestående af 75 af verdens førende kritikere kårede filmen som festivalens suverænt bedste. ’Close’ fortæller om Léo og Rémis tætte venskab – i skolen og i blomstermarkerne, hvor de og forældrene bringer høsten i hus. Da  skolekammeraterne skyder en kile ind i forholdet, får det fatale følger. Mere skal ikke afsløres her, men vi lover, at det billedskønne og ekstraordinært velspillede drama ikke vil efterlade nogen uberørte.

Den kun 31-årige Lukas Dhont debuterede med dramaet ’Girl’, som begejstrede de danske anmeldere og publikum. ’Close’ er hans anden spillefilm, og efter filmens sensationelle sejr i Cannes er han nu trådt ind i filminstruktørernes superliga. Filmen er en enestående perle, man kan glæde sig til.

Instruktør: Lukas Dhont

Medvirkende: Eden Dambrine, Gustav De Waele, Émilie Dequenne, mfl.

Distributør: Camera Film

Produktionsselskab: Diaphana Films

Kilde: Biografklub Danmark
Biografpremiere: 27. april 2023

9. WHAT'S LOVE GOT TO DO WITH IT

Hjertevarmt, romantisk drama med Lily James og Emma Thompson. Britisk, når det er bedst!

Hvordan finder man kærligheden i dagens verden? For dokumentarskaberen Zoe (Lily James) har dating nemlig kun ført til dårlige jokes og sjove anekdoter, til stor fortrydelse for sin bedrevidende mor (Emma Thompson). I jagten på nye metoder for at finde kærligheden introducerer Kazim (Shazad Latif), Zoes gode ven og nabo, hende for ”tvangs”-ægteskabet efter hans forældres gode eksempel. Mens Zoe filmer Kazims håbefulde rejse fra London til Lahore, hvor han skal giftes med en pakistansk kvinde udvalgt af forældrene, begynder hun at spekulere over, om man kan lære noget af en anden tilgang til at finde den store kærlighed.

’What’s Love Got to Do with It?’ er en romantisk komedie, der dykker ned i forskellige kulturers forståelse og traditioner omkring kærlighed og ægteskab. Filmen er skrevet af Jemima Khan og instrueret af Shekhar Kapur, der blandt andet stod bag den syv gange oscarnominerede ’Elizabeth’ fra 1998. Lily James spiller hovedrollen, Zoe, og er tidligere kendt fra både ’Mamma Mia! Here We Go Again’ og ’Downton Abbey’.

Instruktør: Shekhar Kapur

Medvirkende: Lily James, Emma Thompson, Taj Atwal, Shazad Latif, mfl.

Distributør: SF Studios

Produktionsselskab: Working Title

Kilde: Biografklub Danmark
Biografpremiere: 25. maj 2023

10. TOVES VÆRELSE

Paprika Steen og Lars Brygmann i intenst ægteskabsdrama

I 1960’erne lever Tove Ditlevsen sammen med Ekstra Bladets chefredaktør Victor Andreasen i et stormombrust ægteskab, der har sin helt egen særlige dynamik, og hvor der er kort vej fra kærlighed til
had, fra elskelige komplimenter til ond sarkasme. Da den unge forfatter Klaus Rifbjerg kommer til frokost for at diskutere deres fælles lidenskab, litteratur, har han ingen ide om, hvad der venter ham. Men inden længe bliver han en brik i deres ægteskabelige magtspil, hvor alle kneb gælder.

Bag filmen står nogle af Danmarks absolutte sværvægtere. Instrueret af den oscarnominerede instruktør Martin Zandvliet spiller Lars Brygmann og Paprika Steen deres livs roller. Mindst lige så imponerende præstationer ses af Joachim Fjelstrup og Sonja Oppenhagen. ’Toves værelse’ er baseret på det populære teaterstykke af samme navn, skrevet af Jakob Weis.

Instruktør: Martin Zandvliet

Medvirkende: Paprika Steen, Lars Brygmann, mfl.

Distributør: Nordisk Film Distribution

Produktionsselskab: Nordisk Film Production

Kilde: Biografklub Danmark
Biografpremiere: 22. juni 2023


Om Biografklub Danmark:
- Biografklub Danmark er en national filmklub.
- Hvert år bruger Biografklub Danmarks filmudvalg det meste af foråret på at gennemse film i biografernes mørke med henblik på at sammensætte det absolut stærkeste filmprogram til det danske biografpublikum.
- Som medlem af Biografklub Danmark kan man se 10 udvalgte kvalitetsfilm i biografen til halv pris.
- Et medlemskab af biografklubben koster 98 kr for sæsonen og inkluderer rabatkuponer til alle.